Gå til innhold

Kor mykje får eg ut av ein gammal PC?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har ein gammal Pentium 166Mhz PC (huskar ikkje meir info om den) som eg ikkje brukar. Spørsmålet mitt er :

 

får eg brukt litt av "innmaten" i nye maskina mi?(sjå signatur)

 

Litt synd at du kun nevner Pentium 166MHz, du nevner ikke et ord om hva du ellers har i den PCen. men jeg kan jo gjette:

 

- PSU av AT typen. Disse kan ikke brukes med dagens ATX hovedkort, andre kontakter, soft power on mangler osv.

- CPU/hovedkort. Muligens finner du noen jumpere som stiller hastigheten på CPUen. Du kan jo skru opp til 180MHz (30*6) eller svimlende 200MHz (33*6). Skal du ta vare på maskinen, så er det like godt å klokke den opp litt. Selv har jeg prøvd dette knepet på en haug med P 133 til 166 MHz maskiner.

- Minne. Sannsynligvis er det snakk om EDO RAM (parvise). De har ingen verdi annet enn for folk som vedlikeholder gamle systemer.

- Grafikkort. Er vel neppe AGP, men uansett er det nok noe trege greier. Kan være kjekt å ha i reserve hvis neo går galt med eget skjermkort en gang.

- Hardisk. Denne kan du selvsagt bruke, men 2GB disker og mindre blir jo fulle før du sier "bæææædi" ;-) Bruk den heller til å teste ut Linus installering eller noe annet kuult.

- CD ROM. En gammel 8X spiller eller tregere orker du bare ikke bruke til å kopiere musikk. Det tar jo evigheter å laste inn.

- Tastatur mus. Kjekt å ha, det virker sikkert på din nye PC. Hvsi de har de tynne runde PS/2 koblingene er det tut og kjør. Et ekstra sett er alltid kjekt å ha hvis du skal hjelpe en kamerat,og man ikke har med seg slikt.

- IDE kabler. Disse er sikkert av 40-leder typen, så disse kan ikke brukes til dagens harddisker, da bør du har 80 leder typen. Du kan bruke dem til CD ROM/brenner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...