Jump to content

tundra

Medlemmer
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Hvilke ikoner blir blanke? Alle snarveier på skrivebordet, eller bestemte dokumenter som du lagrer? Du kan endre hvilket program en type dokument skal åpnes i ved å høyreklikke dokumentet, velge Åpne i..., og finn fram til programmet som skal brukes, og samtidig hak av for åpne alle i samme program.
 2. Da er det ikke noen sperringer i brannmuren som forårsaker problemet. Du kan forsøke å slå av alle oppstartselementer i msconfig og alle ikke-microsoft tjenester, og deretter starte pcen på nytt og prøve igjen. Så vet du om det er noen av programmene som kjører som lager problem. (Msconfig startes ved å trykke på start -> kjør (evt windowstast + r) og deretter skriv inn msconfig og trykk enter)
 3. Hvis trådløst kun skal brukes til nettsurfing, går det jo an å ha en felles wifiruter som ikke er tilknyttet bedriftenes nettverk? For at alle bedriftene skal ha tilgang til felles printer, kan dette enten settes opp ved hjelp av subnet, eller koble skriveren opp mot den trådløse delen?
 4. Prøv å slå av Windows brannmur, så får du bekreftet/avkreftet hvorvidt det er den som lager trøbbel.
 5. Høyreklikk datamaskin og velg egenskaper, deretter går du inn på enhetsbehandling. Har du noen spørsmålstegn i listen som kommer opp? Dette er i såfall manglende drivere som du må installere, lydkortet ditt er sannsynligvis et av dem.
 6. Reboot? Som i å starte pcen på nytt (strøm av/strøm på)? Eller reboot som i reinstallasjon/ny installasjon av operativsystem? Hvis du går på kontrollpanel og lyd -> avspillingsenheter, finner du ut noe mer der kanskje? Noen ganger kan det være at det står feil standardenhet, eller at den som skal brukes er deaktivert av en eller annen grunn. Hvilket operativsystem har du?
 7. Minne? Prøv memtest86 for å teste minnet på pcen. Vet det kan høres usannsynlig ut, men jeg har vært borti lignende tilfeller tidligere. Når du sier at du får den slått på, regner jeg med at du mener det er noe lys eller lignende som indikerer at den har reagert på at du har trykket på påknappen? Du kan også teste minnet ved å ta ut en og en brikke, hvis du har flere av dem i pcen.
 8. Jeg skal snart ta en eksamen på Høgskolen i Sør-Trøndelag, og jeg lurer på hvordan det er med kladdeark? Får man utdelt der, eller tar man med egne? Jeg har ikke hatt noen eksamen siden videregående, og det er mange år siden, så jeg føler meg litt ute av trening faktisk...
 9. Men ofte er det jo bilder i eposten, som mottaker ønsker å se? Hvis det er en kjent avsender, som sender et par feriebilder for eksempel. Da vil jo også trackingen bli aktiv i det man velger å se bildene, eller?
 10. Jeg ønsker å sette opp dette virtuelt. Er usikker på om Hyper-V eller VMware er beste løsning. Ser at det er mange som sverger til vmware, men er det fordi det har vært ute lengst? Eller er det noen som har testet like mye på begge, og likevel kommet fram til at vmware er best? Jeg har lisenser på alt av microsoft, det er den eneste grunnen til at jeg tenker hyper-v, og at kanskje det går best overens med alt det andre som heter microsoft. Har prøvd litt både det ene og det andre, ser fordeler og ulemper med begge, men har ikke brukt det så mye at jeg er overbevist i noe retning. Jeg har hvertfall fått svar på mitt spørsmål, om jeg kan lage image av eksisterende server, og takker for det. Nå gjenstår det å bestemme seg for om man skal bruke hyper-v eller vmware. Hva er best, enklest, og hvordan er det med maskinvarekrav? Tenkte å smelle inn med både det ene og det andre. Blant annet exchange, så jeg trenger vel en bøtte med minne. Men hvordan er det med prosessor og diskoppsett for at dette skal fungere bortimot smertefritt? Må ha muligheten for å hotsmekke i en ny disk hvis en skulle ryke, noen som har maskinvare å anbefale?
 11. Hvis lyset går i skjermen, er det vel neppe skjermen som må byttes. Det er som oftest inverteren, og den koster knapt et par hundrelapper.
 12. Trenger en ny bærbar, reisepc rundt 12" pluss minus. Ikke mindre enn 11" og ikke større enn 13". Må være godt med minne, eller mulighet for oppgradering. Rask prosessor, gjerne e-350 eller i3. Helst e-350 pga pris. Den skal være billig. Og bra skjermkort. Og så må det være fin å se på, viktig. Har lyst på asus eee 1215b, en rød en, men den kommer jo aldri! Finnes det noen alternativer til denne? I samme prisklasse? Eller er det mulig å få tak i 1215b fra utlandet uten for mye om og men? Er ikke så nøye med norsk tastatur, jeg kan det utenat.
 13. Har i dag en domeneserver, den brukes til domenekontroller og litt filserver. Kan man ta et image av denne, legge inn hyper-v, og kjøre inn imaget på en virtuell maskin?
 14. Fant ut av det også. Nå mangler bare å få listet opp nullverdier (i tillegg til de som inneholder data) i en spørring...
 15. Problem jeg har støtt på: Når jeg skriver inn tall i en tabell, endres tallet automatisk til et tall uten desimaler. Jeg har forsøkt å sette forskjellige egenskaper på feltet uten at det hjelper. Det nærmeste jeg har kommet er å få to nuller bak komma, men når jeg endrer dette til et annet tall (f.eks. 16,10) endres verdien automatisk til 16,00... Dette skjer også hvis jeg setter verdien valuta til feltet, why?
×
×
 • Create New...