Gå til innhold

Volleyball - verdens største idrett?


Anbefalte innlegg

Jeg har hørt mange si at Volleyball regnes for å være verdens største idrett. Jeg har hørt enda flere protestere på dette, og felles for alle er at ingen har tall og vise meg...

 

Har forsøkt å søke litt rundt på nett og finne noe, og de fleste steder jeg finner noe om verdens største idrett, så er det volleyball som nevnes, men jeg har fortsatt ikke funnet noe tall som viser dette.

 

Stemmer det at Volleyball er verdens største idrett? Hvilke tall legger man i såfall til grunn? Antall aktive utøvere? Antall utøvere totalt? Utbredelse?

 

-Vegar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den norske wiki-artiklen om volleyball sier at volleyball er størst, men uten å dokumentere noe som helst. Eneste nettsiden jeg har funnet som forsøker å dokumentere noe, er denne. De plasserer volleyball først, og langt forran fotball, men sier også at dette er tall som sannsynligvis ikke stemmer...

 

I norge kommer ikke volleyball så høyt på lista. Har hørt nr 9, men igjen uten noen dokumentasjon. Tror imidlertid volleyball var langt større i norge for 20 år siden enn hva den er nå. Har inntrykk av at stort sett alle spilte på ett eller annet bedriftsidrettslag i volleyball på den tiden, men nå spiller stort sett alle fotball i stede.

 

Men igjen - har noen noe tall?

 

-Vegar

Lenke til kommentar

Jeg hørte en gang at bordtennis var den største sporten, så volleyball og så fotball.

 

Asia er jo det mest folkerike kontinentet så den sporten som er mest utbredt der er jo den som bør vinne, eller i alle fall komme langt opp på listen. Og etter hva jeg har fått med meg av mine særdeles minimale fotballkunnskaper så hevder ikke Asia seg så veldig godt i fotball noe som tyder på at det ikke er så mange som spiller det.

Fotball er vel mest utbredt i Europa og Sør-Amerika? Afrika aner jeg ikke.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Saken er vel ikke hvor mange som spiller det, for det er umulig å vite nøyaktig. Men det som er lett er hvor mange registrerte medlemmer sporten har! Og etter hva jeg siste leste var det Volleyball (svarte feil på quiz eller noe i den dur) som hadde det størte forbundet med flest medlemmer.

 

Har dessverre ikke funnet kilder til dette, så jeg kan ikke bekrefte det. Da blir det jo like troverdig som de andre svarene uten kilder allerede skrevet i denne tråden ...

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

enda ett : http://www.johann-sandra.com/popular.htm

 

Jeg siterer:

FIVB claims nearly 1billion people play volleyball in the world. One out of every six people. That's really interesting... When questioned, they backed off that statement to say that there are 33 million registered players, but that there are many more than that who are recreational players (obviously, but not 1 billion...). They also stated that there are definitely not four times the amount of volleyball players as soccer players in the world, which basically refuted their initial statement.

Lenke til kommentar

Utifrå tal på utøvarar er faktisk fotball nummer 3 eller 4. Las dette i ei lærebok ein gong. Cricket var på topp, deretter volleyball, deretter basketball, og på nr 4, fotball. TRUR iallfall det var slik, er iallfall sikker på at fotball ikkje er på topp når det gjeld tal på utøvarar i verda.

Lenke til kommentar
  • 11 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...