Gå til innhold

Spørsmål angående lånekassen


Anbefalte innlegg

Jeg tror det er ganske sannsynlig at jeg ikke består de fagene jeg har dette semesteret (uni) av den enkle grunn at jeg ikke har vært på noen av forelesningene (valgte feil program..) får jeg smekk på pung av lånekassen nå?

 

-Jeg har søkt på et annet program til høsten (noe jeg egentlig liker, det faget jeg går nå har gode karrieremuligheter men er også kjedelig) får jeg søke om lån/stipend til da om jeg ikke består eller avslutter et studieprogram?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Axby2kEH

Hvis du har søkt om lån og stipend og er borteboer, får du stipendet omgjort til lån hvis du ikke står på eksamen dette året. Dette kan du "ta igjen" ved å ta ekstra studiepoeng senere og dermed få omgjort lånet til stipend igjen. Hvis du har ålreite karakterer på noen av fagene du har gått på i år, kan du muligens bruke dem til å fylle en kvote med frie studiepoeng som gjerne følger med en bachelorgrad. Hvis du da følger normal studieprogresjon i tillegg, vil du få overskuddspoeng som kan gjøre at du får lånet omgjort. Hvis du ikke har noen frie studiepoeng i graden din blir det vanskeligere, men du vil uansett få lån som tidligere nevnt så lenge du ikke ligger for langt bak normert studieløp.

 

...Men jeg ville forsøkt å stå på fagene likevel, slik at støtten ikke faller bort...

Endret av Slettet-Axby2kEH
Lenke til kommentar

Jo prøver å stå (se klokkeslett på innlegg...leser nå) prøver å komme ut av helvetes Circle of Lazyness hvor latskap avler mer latskap, sikkert mange som er kjent med den.

 

Hvis jeg ikke består fagene, mister jeg retten til å få stipend i fremtiden? Er det du prøver å si? Høres helig jævlig ut, jeg har lagt studieplaner for 12 år og vil helst ha penger de første 8.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Nei du mister retten til stipend dette året du har studert nå. Nå vet jeg ikke hva slags eksamener du skal ha nå, men hvis du sto alle fag i fjor og fagene avsluttes hvert semester, så mister du stipendet for et halvt år hvis du stryker alle eksamener i år. Hvis du bare stryker på f.eks en, så mister du bare en viss andel av stipendet.

Lenke til kommentar

Ok, det jeg er mest redd for er å miste retten min til å få stipend.

 

egentlig blir det vel lån, for jeg bor hjemme (borte bra, hjemme gratis)

 

Jeg skjønner ikke helt hva du mener med at jeg mister retten min for dette studieåret, eksamen er i mai, siste utbetalingsmåned, har det da noe å si om jeg mister retten min til stipend (lån) dette året? For jeg skal starte på et nytt studium til høsten

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Lånet ditt vil ikke bli omgjort til fullt stipend med full studieprogresjon, det var det jeg sa. Men når du bor hjemme er det uansett ikke noe tema, så kjører du på med studier uten å være mer enn et år forsinket går det helt greit.

Lenke til kommentar

Skal prøve å gjøre det litt klarere.

 

For det første må du skille mellom lån og stipend. Du, som bor hjemme mens du studerer, får IKKE stipend. Dvs at alt du har fått av lånekassen er lån og må tilbakebetales.

 

En skoleår består av 60 studiepoeng. Hvis du stryker i alle fagene, dvs alle 60 studiepoengene, får du ikke mer lån fra lånekassen. Står du i kun ett eneste fag, får du fullt lån neste skoleår. Du kan altså stryke på inntil 60 stp uten at det får konsekvenser.

Lenke til kommentar

Og som en tilleggsopplysning kan jeg si at dersom du har søkt om fullt stipend og lån så er alt i utgangspunktet lån, helt til du består fag og samler inn studiepoeng. En hos lånekassen fortalte meg at 1 studiepoeng har en viss pengeverdi de tar fra lånet ditt og gjør om til stipend. Så det er ikke slik som mange tror, at man må bestå alle fagene for å få lånet omgjort til stipend.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...