Gå til innhold

Folk som briefer med lønna


WarpX

Anbefalte innlegg

_named_ : er det virkelig vanskelig å unngå å snakke om lønn og penger ?

 

I min krets snakker man ikke om hva man tjener, og dersom man er såppass nysgjerrig at man har lyst å spørre er det nesten flaut.

Det er alltid noen som skal dra opp hva de tjener, men det er som oftest også de som skryter av alt annet de har og har gjort.

 

Men vi har jo også de som syter om hvor lite de tjener :p Militæret for eksempel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når noen sier til meg at " åh dæven, denne måneden har jeg tjent 39000 , jævlig fett" tenker jeg bare "jaha?!?"

 

Jævlig nyttig info liksom ?

 

Det er to mennesker her i verden jeg har behov for å vite inntekten til. Det er meg selv, og sambo. Sambo trenger jeg egentlig ikke vite inntekten til engang, for han er såppass pålitelig med penger at han styrer godt med slik selv.

Lenke til kommentar

Jeg ser ærlig talt ikke problemet.. tåler du ikke å høre at noen har mer penger enn deg? Jeg er selv student og lever på 6k i måneden, hvor en del av det er lån. Allikevel synes jeg jo det er fett når jevnaldrede kompiser har tjent 30k brutto en måned f.eks.

Det er ikke noe man ringer for å fortelle noen, men det hvis man først snakker om noe sånt så blir det tåpelig å sitte og holde kjeft i tilfelle en av personene i venneflokken er bitter og misunnelig.

 

 

MRN; du kutta ikke ut venninda di bare fordi hun fortalte at hun har hatt trekant? :O Jeg hadde isåfall bare sagt "Hell yeah baby!" og vært glad på hennes vegne.

Lenke til kommentar

Da er det en utrolig kjipt venn du har. Blandt de aller fleste modne mennesker så er hva du tjener faktisk ganske frekt unormalt å prate om. Selv blandt gode venner så vet man ikke hva de andre tjener. Det er ganske mer ok og normalt når du jobber deltid og i et ungdomsmiljø. Men blandt voksne mennesker i full jobb er lønn ikke noe man prater høyt om.

Lenke til kommentar

Folk som skryter av lønn o.l, liker jeg rett og slett ikke. Første halvåret jeg var lærling betalte jeg bare 9% skatt, etter det betalte jeg fra tabel som utgjør nesten 36% skatt. Nå er jeg fastansatt etter jeg tok fagprøven og betaler fortsatt 36% skatt og tjener ikke 300tusen i året en gang, så får spe på litt med overtid istede for å få råd til det jeg har behov for. Ikke noe som er bedre enn å jobbe for det.

Lenke til kommentar
_named_ : er det virkelig vanskelig å unngå å snakke om lønn og penger ?

Så det er plutselig tabu å snakke om penger nå?

 

I min krets snakker vi om alt som skjer i hverdagen, og hvis du en dag har gjort et skikkelig økonomisk scoop er jo det en historie du har lyst å fortelle, på lik linje med andre morsomme ting som skjer i hverdagen.

Lenke til kommentar
MRN; du kutta ikke ut venninda di bare fordi hun fortalte at hun har hatt trekant? :O Jeg hadde isåfall bare sagt "Hell yeah baby!" og vært glad på hennes vegne.

Jeg sa "Hell yeah". Nei, jeg sa "bra du fikk deg noe ;)". Jeg prøvde virkelig å være glad på hennes vegne. Og jeg var glad. Hun forjente å få seg noe. Men jeg ville ikke vite det. Det kom som lyn fra klar himmel og jeg var ikke klar for å få den infoen slengt i trynet.

 

Det var hun som kutta meg ut da hun ba meg dra til helvette. Så jeg lærte litt om jenter. De kan godt fortelle om sexlivet sitt, men de vil helst ikke få noen som helst kommentarer tilbake. Merkelig verden... (Hvorfor si noe du ikke vil få svar tilbake på?) Jo, foruten å skryte!.

 

Til han som kom med 5-gangen sin. Du virker oppegående. Jeg synes det er bra at du har såpass gangsyn at du klarer å beherske deg i sånne situasjoner. Respekt til deg. Du gjør verden et bedre sted å være.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg forstår ikke hvordan det kan gå så inn på dere, at noen opplyser om hvor mye de får i lønn - etter jobb?

 

Selvom dere går på skole, går dere ikke på skole 24/7. Det er godt mulig å ha stiped, å faktisk jobbe samtidig, feks i helgene mener jeg.

 

Slutt å grin og gnål, å gjør noe med det, selvom dere ikke får 50 000brutto.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...