Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

Rune, dette er ikke ment som et angrep, så ikke ta det på den måten. Jeg er bare litt "hobbypsykolog", og kanskje bommer jeg totalt...

 

Men jeg leste "Runes tanker", og når jeg ser innleggene dine her så får jeg litt på følelsen av at du er en fyr med ganske dårlig selvtillit. Og da er det jo fare for at du prøver å bli politi nettopp for å "ta igjen" for din dårlige selvtillit, noe som ikke fremstår for meg som det ideelle i politiet. Folk som blir politi for å bøte på sitt dårlige selvbilde kan bli farlige siden de plutselig får makt, og kan "ta igjen" for resten av livet.

 

Jeg sier ikke at du kommer til å være en slik drittsekk av en politimann som skal ta "hevn" (bevisst eller ubeviss) for et liv med dårlig selvtillit så langt, men det du skriver fremstår for meg som et faresignal. Kanskje dette er noe du må være veldig bevisst på? Kanskje dette er det du vil slite mest med?

 

Igjen, jeg mener ikke å angripe deg eller noe slikt. Jeg ble bare litt bekymret etter å ha lest det du skriver, for jeg har sett slikt før: Dårlig selvtillit + makt er ofte en dårlig kombinasjon.

 

Man kan forsåvidt også se det på en annen måte: Du er klar over dine svakheter, så da har du et godt utgangspunkt siden du vet hva du må jobbe med. Selvinnsikt er en av de beste karaktertrekkene en person kan ha. Bare for å avslutte med noe positivt :)

Endret av undreri
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+432

Du bommer nok totalt, undreri. Dessuten synes jeg det er smålig å si noe sånt på et offentlig forum. Er du ikke kjent med forumets PM-system? Foreslår at du tar og fjerner dette og sender det til Rune på PM i stedet for.

Lenke til kommentar

Jeg synest også at det der skulle ha vært en PM. Men, samtidig er det jo sant at det ikke er alle våre svakheter som skal ut i det offentlige rom. Grunnen til det er jo at det kan bli misforstått, og at slike forum som dette bør være noe sterilt fra slikt siden vi ikke ser hverandre ansikt til ansikt. Uansett, ikke gi opp Rune!

 

La oss heller være mer sakelig i tråden, og ikke så personlige?? Og skal man være personlig bruker man PM som jo nettopp står for private message. Vi bør være positive, og ikke være pessimistiske eller negative fordi vi har en dårlig dag. Det går opp og ned for alle, selv de beste! Men vi gir ikke opp, og vi er vel i dette forum ikke bare for å hjelpe oss sjøl gjennom, men også for å støtte andre?!

 

God natt :roll:

Endret av rotsap
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432

For å si det sånn... Det man ville sagt om en person eller om seg selv foran en forsamling på flere hundre tusen mennesker, det kan man si her inne. Man må huske på at det er grådig mange brukere (ca 192 500) på forumet som kan lese dette, det er ikke bare oss blålysfriker.

Lenke til kommentar
(NAVN), dette er ikke ment som et angrep, så ikke ta det på den måten. Jeg er bare litt "hobbypsykolog", og kanskje bommer jeg totalt...

 

Quoter bare den delen, folk vet hvilken post det er snakk om :p

Blir sikkert fjærna uansett.

 

Jeg tror det er en av grunnene for et såpass grundig opptakssystem på phs.

Hvis du lyver på egenerklæringen din så det renner, skriver at barndommen din var best og at du var kongen i bygda å god stemning, men ikke klarer å backe foran de 4 som er utdanna til å se når folk ikke er helt ærlig ligger man dårlig an.

 

Dessuten vil jeg tro at man ikke er garantert å bli politi selv etter du har begynt på phs, slik at hvis lærere/medelever merker at du er en kar med stygge intensjoner er det noen som kan - etter vurdering - "kaste" vedkommende ut av skolen. Jeg håper ihvertfall at det er mulighet for slikt. (kan vel noen av studentene si noe om)

 

Så hvis det er litt min tur til å være hobbypsykolog, vil jeg si at jeg tror du ser for mye på Oprah, Dr. Phil, Dexter ol.

 

Jeg tror at hvis noen har hatt en tøff barndom/oppvekst vil de heller bli politi for å gjøre sitt for å endre samfunnet i en positiv retning og motarbeide org. kriminalitet, mobbing, narko eller hva som måtte være årsaken til personens bakgrunn.

Endret av Kaktuz
Lenke til kommentar

Selv om du så leker "hobbypsykolog" bør du sette deg litt inn i etiske retningslinjer for profesjonen. Dette er ikke sånn du sier til ukjente mennesker på et forum, om det er noe du sier til ukjente personer i det hele tatt. Det kan virke som du har litt innsikt i psykologifaget, men da burde du også ha tatt noe av metode/etikk delen som er en vesentlig del av faget..

Lenke til kommentar

Hei, Underi.

 

Hehe. Må vel le av det totalt meningsløse utspillet ditt. Jeg vet med meg selv at jeg vil bli alt annet enn maktsyk og et rasshøl. Har hatt maktposisjoner i mange år, og du bommer så totalt.

 

Tror ærlig talt ikke du har så veldig mye støtte i. Hvis det er et problem for deg at jeg er her, så er det bare å si i fra. Vil også påpeke at jeg er glad for at du bekymrer deg for meg, for det er ikke mange andre som gjør det.

 

Uansett så setter jeg pris på tilbakemeldingene dine. Bare et tips; hvis du mener jeg har dårlig selvtillit, på hvilken måte forbedres den av å gå direkte på person i et såpass stort forum? Det er kanskje et par ting du ikke er klar over. Jeg skriver privat med ganske mange her inne, og hvis noen tror jeg er gal, så for all del. Det er vel ikke den tilbakemeldingen jeg får på msn, pm etc. Vil du klage på meg via msn, kan du adde meg [email protected]

 

Tror kanskje du ikke klarer å se forskjell på det å være åpen, og det å ha dårlig selvtillit. Når det er sagt; nevn noen mennesker her i verden som med hånda på hjertet kan si at "jeg er perfekt, jeg kan alt, alle liker meg". Først DA har du noe grunnlag for å uttale deg ;)

 

Helt personlig så vil jeg helst at innlegget ditt blir stående, for alle har lov til å ha sin mening, riktignok på kanten av regelverket til diskusjon.no, men dog et synspunkt / mening . Kan si at jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg rister på hodet og småhumrer av slike innlegg.

 

Men husk en ting, lille venn: I motgang finner man styrke.

 

Jeg har alltid villet bli politi, ikke for å få makt, ikke for å hevne meg. Da hadde jeg begyne i biltilsynet. Jeg har alltid likt å jobbe med folk. Har endel bakgrunn fra ambulansetjenesten.

 

Det er egentlig veldig godt at du som aldri har truffet meg, aldri har snakket med meg, kun blitt "kjent" med meg via et forum kan mer eller mindre påstå at jeg ikke bør bli politi, for hvis jeg gjør det, blir jeg en maktsyk jævel som skal hevne meg på hele verden.

 

Når det er snakk om egenerklæringen, har jeg også sendt ved et innlegg på ganske mange side om hvorfor jeg vil inn i politiet. Den har jeg ikke offentliggjort, og kommer ikke til å gjøre det heller. Men en ting kan jeg si. Jeg har vært med på flere redningsaksjoner enn deg, jeg har organisert flere redningsaksjoner enn deg, jeg har hentet flere lik opp av vannet enn deg. Har jobbet i ambulansetjenesten, hatt verv i røde kors i 10 år, vært leder i flere lag og foreninger. På grunn av dårlig selvtillit? Neppe.

 

Må vel innrømme at akkurat det utspillet ditt der kom som et rimelig hardt slag i trynet, eller en overraskelse om du vil. Kanskje du har rett? Kanskje jeg ikke passer i politiet? Kommer det fra en jeg kjenner er det en ting, men når det kommer fra helt ukjente mennesker, vel, da vet jeg ikke hva jeg skal tro.

 

Jeg er, har aldri vært og kommer aldri til å bli noe supermenneske, jeg er en normal kar på 30 år, singel for tiden, som har vært i arbeidslivet siden jeg var 16 år gammel. Drevet mye med veldedig arbeid, har og har hatt mange venner, hatt det fint på skolen. Som de fleste andre mennesker har også jeg møtt litt motstand i livet. Er det selvskrevent med så ræva selvtillit at man ikke må finne på å bli politi?

 

Men takk for ditt synspunkt for all del. Ha en fin dag videre, og lykke til i kampen om plassene :!:

 

Og du... det er ikke farlig å sende en pm hvis det er mer du mener om meg. Jeg suger opp informasjon, og det øker faktisk selvtilliten min, så bare fyr løs!

 

 

Tror kanskje jeg skal holde kjeft en stund nå, og vurdere om det faktisk er noe i det som Dr.Phil skriver her. Bør jeg bli politi eller skal jeg vurdere andre veier i livet? Vel. Det får bli min sak.

 

Life's like a box of chocolate. You never know what it will bring

... eller ...

En god latter forlenger livet sa mannen og lo seg ihjel

Endret av Rune29(+1)
Lenke til kommentar
Helt personlig så vil jeg helst at innlegget ditt blir stående, for alle har lov til å ha sin mening, riktignok på kanten av regelverket til diskusjon.no, men dog et synspunkt / mening . Kan si at jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg rister på hodet og småhumrer av slike innlegg.

 

 

Da har jeg et lite problem.

 

Vi setter stor pris på en saklig diskusjon og i dette tilfelle anser jeg saken som oppklart med et fornuftigt svar på "tiltalen".

 

Skulle noen ønske at en del poster bør slettes så send meg en pm.

 

 

ps. @Rune, godt svart, stå på.. :)

Lenke til kommentar

Har selv ikke postet noe i denne forumdelen, men har fulgt den i lang tid. Som representant for det norske politi synes jeg denne delen av forumet er spennende å lese.

 

Men nå begynner vel denne posten å skli litt vel ut i forhold til hva "politistudent" la opp til.

 

Husk, som fremtidige tjenestemenn skal vi stå sammen! Ikke gå i konflikt med hverandre :)

Lenke til kommentar

Jess! Helt enig!

Er vel også mer inne for samarbeid og støtte :)

 

"Interne" konflikter er -og har alltid vært noe dritt :D

 

Gir tilbakemelding fra opptaksprøvene. Lykke til alle, og stå på! :)

 

Da forholder jeg meg taus en stund. Titter innom, men svarer kun på PM og msn :new_woot:

Endret av Rune29(+1)
Lenke til kommentar

Før jeg rakk å si noe ser jeg at problemet er løst.

 

Husk mine oppfordringer om hva tråden skal brukes til. Personlige ting tas over PM og ikke i tråden. Her skal vi prate om:

 

- politihøgskolen

- gi råd og veiledning

- Hva er de fysiske opptaksprosedyrene?

- Hva skal/burde jeg gjøre før jeg søker phs?

- www.phs.no osv osv

 

Snart gir jeg meg, og da har jeg ikke sjansen til å holde styr på alt. Mitt ønske er at tråden brukes til det den er ment til. Jeg er sikker på at mange kolleger i GU1 har hatt nytte av tråden før de kom inn på skolen. Dersom dere andre også vil dra nytte av tråden, bli mer reflektert og bevisst om politiyrket og politiutdannelsen, så vil jeg oppfordre dere til å poste off-topic innlegg i egen tråd eller på PM.

 

Jeg ser at ting sklir litt ut innimellom, og det er jo lov til å ha det litt moro og spøke med hverandre her. Men hobbyanalyser av hverandre tar vi via PM.

 

Håper at GU1 (snart GU2) studentene som er aktive her og moderatorene griper inn på innlegg som ikke skal postes her.

 

P-student!

Endret av politistudent
Lenke til kommentar
Hør på Politistudent, han har tross alt 3årig kurs i konflikthåndtering!

 

By the way, er det noe restriksjoner på hvilke fritidsaktiviteter man har når det kommer til kampsport når man går skolen/er i jobb?

 

 

Jeg trente kampsport i GU1. Men måtte slutte da det fort krasjet med min 3 styrke-økter i uka.

 

Ingen restriksjoner, men siden vi har arrestasjonsteknikk er det greit å velge noe som ligner. Judo f.eks...

 

Når det gjelder jobb skal jeg begynne med hapkido til høsten. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...