Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

 

Hah, møkkasertifisering. Ordentlig uggen, og ikke alt der er like relevant, mer eller mindre samme hvilken retning du går. Hilsen han med jobbtittel som Network Specialist :]

Bedre enn ingenting vil jeg tro!

 

Japp, det er en finfin sertifisering for å komme seg inn mot morsomme jobber innenfor nettverk. Er bare møkk å måtte forholde seg til Frame Relay/EIGRP/ISDN (fjernet nå, heldigvis) og sånt, når det er utdatert/lite utbredt. Er tung, siden den spenner så veldig mye rart innenfor nettverk. Pirker heldigvis ikke veldig dypt i temaene.

 

Selv jobber jeg mot en LPI-sertifisering nå, og etter det JNCIA. Kunne antagelig tatt JNCIA-en på stående fot nå, men greit å faktisk gå igjennom pensum først.

 

Interessant ! LPI skal jeg sjekke ut hvertfall. Kan være nyttig, bruker jo linux av og til selv, men er bare selvlært.

 

Brukes ikke EIGRP til vanlig altså ?

 

Holder på sette opp access lists mellom samtaler på jobben :p

 

Det er lite. Fin protokoll, men er Cisco-properitær og veldig tung. Er en grunn til at Cisco anbefaler at man tar kontakt med TAC før man endrer vektingen av forskjellige parametere som utgjør Administrative Distance, fordi det er såpass komplekst.

 

IRL (ihvertfall hos ISP-er++) så brukes BGP veldig mye, og noen bruker OSPF internt i AS-et sitt. Om man må ha veldig rask konvergens bruker flere IS-IS i backbone. Åpne protokoller gjør at man slipper vendor lock-in, som er dritkjipt.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...