Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Narkose, Ryggbedøvelse eller lokalt.


Gjest Guest_Wondering_*

Anbefalte innlegg

Gjest Guest_Wondering_*

Når man opperer for trang forhud, hva er da og anbefale? Er ikke så jævlig kinkig på og få en kanyl i armen. Og ryggbedøvelse føles litt trygt. Lokalbedøvelse vet jeg ikke. Er bare rett inn og opperer sove på sykehuset noen timer og så hjem igjen.

 

Hva er og anbefale? Er narkose trygt?

 

Inngrepet skal skje, men vet ikke hvordan jeg vil bedøves.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt narkose 2 ganger. Begge ganger med stor suksess.

 

Den ene gangen opererte jeg rundt øyet og hadde riktignok smerter når jeg våknet. Utenom det helt greit.

 

Den andre gangen hadde jeg inngrep for trang forhud og fikk narkose. Ingen smerter overhodet, hverken før eller etter.

Fikk riktignok noen sprøyter og ditt og datt, men det var peanuts. Enten var jeg heldig, ellers er det bare smertefritt.

 

Lykke til da.

Lenke til kommentar

Vet ikke hva du synes om sprøyter jeg.

Jeg synes det er uproblematisk.

Det er et lite stikk, som å ta en blodprøve.

 

Slik fungerte det for meg:

Jeg fikk stukket en nål i handbaken, hvor de koblet på en ventil.

Så fikk jeg ditt og datt av stoffer sprøytet inn der. Til slutt kom det en fyr med en stor sprøyte som han putta på ventilen og trykka ned. Da kjente jeg at jeg på en måte fikk det stoffet inn, og det var digg. Ble helt lammet på en måte.

No pain at all. Så forsvant jeg. Våkna opp i trygge omgivelser med sykesøstre til tjeneste med smertestillende av alle sorter, hvis jeg trengte det.

Lenke til kommentar

Med narkose så setter dei ein veneflon primært i handbarken (det er mulig at dei setter den i armen eller underarmen, men dette krever at dei er dyktige og setter venefloner ofte der).

 

Ryggbedøvelse er epidural og personleg synes eg den er mykje verre enn ein veneflon.

Lokalbedøvelse har eg ikkje testa noko anna ann litt sying i ei hand.

 

Personleg så hater eg sprøyter og blir fysisk dårleg berre det kjem ei spøryte i nærheiten av meg. Blodprøver generere automatisk likbleikt tryne (er eit par bioingeniører som har fått seg ein støkk der ;) )

Har ligge på overvåkninga på haukeland og krangla med sjukepleierene om dei ikkje kunne vente 15 minutter med neste smertestillande (morfin) for då ville eg ha det så vondt at eg ikkje ville kjenne stikket.

 

 

Så mi anbefaling er nok at du tar narkose, den er minst bal med før. Ulempen er då dei to timene på oppvåkning, tørr i kjeften og generelt fortumla.

Kor lenge ein blir sjukemeldt med ein slik operasjon som du skal ha har eg ingen anelse om, men tilsvarande ein blindtarmsoperasjon kan vel vere samanliknbart.

Mine operasjoner hadde mykje større omfang og eg hadde generelt løfteforbud i 6 månader etter kvar operasjon.

Lenke til kommentar
Ryggbedøvelse er epidural og personleg synes eg den er mykje verre enn ein veneflon.

Jeg fikk epidural (og narkose) ved en operasjon. Mulig det bare er meg, men jeg husker ikke døyten av når den ble satt. Siste jeg husker var at de ba meg sette meg opp så de kunne sette den. Alt etter det er komplett borte. Nå pleier jeg å ha store problemer med å huske at de setter veneflon når jeg skal ha narkose også da. Eneste gangen er vel forige operasjon, og det er vel første og eneste gang jeg ikke fikk noe sovepiller på forhånd. Mulig det ligger noe der omkring :shrug:

 

Red.: Forøvrig livredd sprøyter, så veneflon er ikke spesielt gøy, men livet blir så mye bedre straks de kommer med beroligende midler :love:

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Kanskje eg er farga av 2 spinaltappinger på ei veke. Noko som er jævlig vondt om ein spenner seg.

Eg har hatt epidural under to av operasjonene men av ein eller anna "merkeleg" grunn så har begge desse blitt satt inn etter narkosen er satt.

 

Når det gjeld å få veneflonen i hardbarken så er det mulig å få bedøvelseskrem på før ein får stikket ( tar ca 30 min før den blir aktiv) Dette demper ein god del av smerten ein føler med stikket.

 

Det som kan vere problemet med å stikke i armen istadenfor handa er at dei går opp på dimensjonen på veneflonen ( fargen på korken angir strørrelse, (grønn er standard voksenstørrelse trur eg, rosa er ein mindre sak, og grå er verstingen)

Endret av Jankee
Lenke til kommentar

hadde epidural da jeg ødela kneskåla en gang, dette var helt greit, eneste var at jeg sovnet etterhvert, for det er ganske kjedelig å sitte å vente på at noen skal bli ferdig med å operere. Våknet dog etter etpar timer fordi bedøvelsen gikk ut eller noe og smertene kom krypene (var et veldig langt inngrep.). Men da fylte noen på med morfin, og det var med ett plutselig helt fantastisk å eksistere.

Sov i ufattelig mange timer etterpå, husker veldig lite fra den neste dagen faktisk. Lite smerter å snakke om.

 

Har hatt full narkose etpar ganger, og det er virkelig greit. Men har hatt tunge lidelser begge gangene, så det har egentlig ikke vært noe alternativ, og har trengt ettersyn, så var innlagt i noen dager. men siden du skal ut igjen samme dag, er det vel kanskje like fint med lokalbedøvelse eller kanyle?

 

Ta med en ipod med noe tung maiden, og legg deg tilbake. Plutselig er de ferdige!

Lenke til kommentar
Når man opperer for trang forhud, hva er da og anbefale? Er ikke så jævlig kinkig på og få en kanyl i armen. Og ryggbedøvelse føles litt trygt. Lokalbedøvelse vet jeg ikke. Er bare rett inn og opperer sove på sykehuset noen timer og så hjem igjen.

 

Hva er og anbefale? Er narkose trygt?

 

Inngrepet skal skje, men vet ikke hvordan jeg vil bedøves.

 

Det er vel legen som bestemmer hva slags bedøvelse du skal ha. Man kan ikke velge og vrake...

Lenke til kommentar

den i ryggen skal e aldri mer ta. aldri vært borti så mye smerter før, med meg bomma han 3 ganger, besvimte tilslutt av smertene,

har opperert 3 ganger i kneet pga fotball. siste gangen ble det narkose, varte ca 2 timer, var helt topp. følte meg ganske fin etterpå og dro hjem 30min etter jeg hadde våkna,

så jeg kommer til å velge narkose neste gang oxo

Lenke til kommentar

Trur du ikkje skal bekymre deg for narkosen. Skrekkhistorier finnes det utall om. Det eg var på sjukehus sist for hadde skrekkhistorien: 4 dager frå første symtom til respirator inkludert blindheit og fullstendig lammelse i heile kroppen. Eg hadde gått med det i over 14 dager før eg kom på sjukehus.

 

Ein kan dø under narkosen, men då skyldes det som oftast ein eller anna ekstern årsak ( og desse går som oftast ann å identifisere før operasjonen, så det er ikkje så stor risiko for at det skal inntreffe under ein planlagt operasjon).

 

allergisk reaksjon er ut til å vere den som kan vere mest "aktuell".

Norge antar man at én pasient pr. 5200 som får anestesi, reagerer med alvorlig allergi på det muskelavslappende medikamentet. Reaksjonen oppleves som dramatisk både for pasient og helsepersonell, 6 prosent av pasientene som ble utredet hadde hjertestans, og dødeligheten er nær 4 prosent.

 

med ein dødligheit på 4% av ramma tilfeller så inntreffer død grunna allergisk reaksjon på narkosen i 1 av 130000 narkoser. No veit eg ikkje kor mange narkoser som blir gitt pr dag i landet men eg antar at det ikkje er det blir satt så mange pr dag.

Lenke til kommentar
Noe jeg har hørt eller lest et sted var at Narkose kan gå feil (liten sjanse)

 

At du blir lammet men kan føle alt:S

 

Derfor er jeg litt redd for det. Selvom jeg hadde vlagt det alternativet.

 

Har ikke kilder på det .

Ja, det eksisterer, men primært må du ha drevet med misbruk av piller for å i det heltatt være utsatt for det. Mao. kan de fort ha seg selv å takke selv om det i ytterst ekstreme tilfeller ikke trenger å være årsaken og ei heller selvforskyldt.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...