Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vil bare fortelle at jeg har installert Windows 7 Build 7100 på en Asus eee pc 900 i helgen. Ja, Celeron 900 mhz og har opplevd litt ymse. Selve installasjonen tok et par timer, hadde ikke forventet noe annet. Installerte fra en USB-stick.

 

Noen tips angående dette? Og jeg vil absolutt så langt anbefale Windows 7 til alle som har eee pc. Jeg går ut fra at denne 900-modeller er blandt de tregeste eee-pcene, så om man har en med Atom-prosessor så er det bare å installere! :)

 

Hei, jeg har også installert Windows 7 (7100) på min eee 900. Det går som smurt, og har foreløpig ikke opplevd noen problemer. Annet enn det som du beskriver om USB2.

 

Nå skal det sies at jeg har oppgradert harddisken i maskinen fra den medfølgende 16GB til en RunCore 64GB SSD jeg bestilte fra USA (mydigitaldiscount.com) Jeg mistenker at du også har 16 GB versjonen av 900'en og den er usannsynlig treg. Legger ved benchmarkingtall fra ATTO og CrystalDiskMark 2.2

 

Kjør gjerne ATTO eller CrystalDiskMark på din installasjon for sammenligning. Har ikke prøvd å installere windows på den originale disken.

 

Har ikke gjort noen modifiseringer av Windows 7, lastet ned offisielt fra Windows og installerte med ekstern USB DVD-spiller. Måtte installere drivere for grafikkortet for å få annen oppløsning enn 800x600

 

CrystalMedia2_2%20eee%20win7%20RunCore%2064G.png

 

ATTO%20eee%20win7%20runcore%2064G.png

Lenke til kommentar

Da har jeg tatt meg bryet med å installere win7 på den originale disken på min eee 900 16G

Resultatet er nedslående. Brukeroppevelsen er at alt går mye tregere. For eksempel får jeg stadig vekk varsel om at siden har problemer med å laste (det tar for lang tid) i IE8. Det har jeg ikke opplevd med den andre disken.

 

I CrystalDiskMark er RunCore disken 227x raskere på 4K random writes! Ellers er disken mellom 3 og 45 ganger raskere, legger ut skjermbildene av testen i CrystalDiskMark og ATTO

 

Benchmark%20EEEPC900%2016G%20WIN7%20crystaldiskmark%20AC.png

 

Benchmark%20EEEPC900%2016G%20WIN7%20Atto%20AC.png

 

Alle testene er kjørt på samme maskinvare og operativsystem, bare byttet disk.

 

Oppgraderinger fra original EEE 900 16G

 

Minne: Kingston 2GB DDR2 PC-5300 667 MHz

 

Både minne og harddisk kan byttes uten å bryte garantien på EEE 900.

Lenke til kommentar

Hei alle!

 

Har ei vennine som har en asus eee 900 med 16 gb (xp). Og makan t ubrukelig maskin har jeg ikke vært borti. Som dere vet så er det disken sin feil, men denne er enda verre en det som beskrives rundt omkring på forskjellige forum. Prøvde å laste ned Chrome, men etter 10 min gadd jeg ikke, da hadde jeg ikke fått mulighet til å trykke lagre engang. Mistenker det er no feil med ssd? Noen som vet om asus er fornuftig nok til å bytte til raskere ssd disker i disse, på garantien altså. Produktet er jo ubrukelig, og verken jeg eller hun har noen gang fått brukt maskinen til noe. Det går så vidt ann og surfe, men da skal du være veldig veldig langt unna andre maskiner for å gidde dette. Ser det finnes noen muligheter til å sette inn adapter eller og bruke 1,8 hhd/ssd. Noen som vet hvor man får tak i adapter, evt nytt underlokk for 1,8 disken blir vel litt for stor. Evt SDHC burde jo være mye raskere enn den dritten som maskinen leveres med, tenkte litt på 32gb med 30mb/S.

 

 

(ja har lest litt rundt i tråden men ikke alle sider:))

Lenke til kommentar
Hei alle!

 

Har ei vennine som har en asus eee 900 med 16 gb (xp). Og makan t ubrukelig maskin har jeg ikke vært borti. Som dere vet så er det disken sin feil, men denne er enda verre en det som beskrives rundt omkring på forskjellige forum. Prøvde å laste ned Chrome, men etter 10 min gadd jeg ikke, da hadde jeg ikke fått mulighet til å trykke lagre engang. Mistenker det er no feil med ssd?

 

Prøv å kjøre en disk benchmark (ATTO) og sammenlign med andre som har kjørt på XP. jkkmobile.com har testet flere disker fra mydigitaldiscount og de originale diskene i flere eee pcer: http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/mydi...sus-eee-pc.html

 

Jeg har ikke prøvd XP på min 900 16G men har lest at man kan gjøre en del grep for at det skal fungere bedre. Personlig trur jeg XP er laget på en slik måte at det er ubrukelig med den disken som følger med på 900 16G. Jeg betalte ca 1600 for ny disk RunCore 64 GB, importert fra USA (http://www.mydigitaldiscount.com/ProductDetail.jsp?LISTID=8000092B-1231822344). Det er kanskje en drøy pris å betale med tanke på at maskinen kostet like mye (demo-vare) Men produktet er et helt annet med en rask harddisk.

 

Målinger jeg har gjort viste at et SDHC kort er raskere enn 16 GB disken, så det kan jo vurderes.

 

Ved en feil fikk jeg tilsendt to disker fra Mydigitaldiscount.com, og vurderer og selge den ene istedet for å sende den i retur.

 

I tillegg kan du oppgradere minnet som ikke er 667MHz originalt. (maskinvaren støtter PC2-5300 CL5 200 pin SODIMM DDR2 667MHz maks 2 GB)

Lenke til kommentar

jepp takk førr tips, skal prøve å bruke atto. Må nok laste det ned på en usb penn og innstallere det, maskinen er ikke en pc, det er en mobiltelefon med xp virker det som, helt ubukelig. Er det no som har tweaka win7 til 900? Tro om W7 vil fungere ok på en sdhc, blir jo litt billigere enn runcore. Vært å sjekka de,va 1600 ink mva og toll og blabla. Vært kult og kjøpt din, men må finne ut om det er no fuct med maskina først, håper jo det, håpløs dings.

 

Også vært inn og sjekka det der jkkmobile, skulle ønske det va flere som leverte slik tilleggs utstyr og deksler. håpa dealextreme skulle ha no som funka, men fant ikke no der...

Lenke til kommentar
Ville et Class 4 SD vært raskere enn 16GB disken?

 

Ville det gjort store forbedringer med at W7 henger mye?

 

Plagdes med USB2.0 støtte inntil jeg prøvde å endre i BIOSen igjen, hadde glemt å sette tilbake det valget om man installerer OS eller ikke. Satte det valget til ferdig, og da funket USB2 igjen...

 

Så fikk sjekka mitt SDHC class 4 8GB kort i CrystalDiskMark, det var ca 2x raskere enn den originale SDD disken på writes, mens reads var omtrent likt. Høres ikke ut som om det er et mye bedre valg. Kanskje med et enda raskere kort? Mener jeg kjøpte mitt 8GB kort til 2-300 kr. Har ikke prøvd å installere OS på kortet.

 

cdm%20win7%20rc64G%20sdhc4%208G.png

Endret av Stryni
Lenke til kommentar

Asus Eeepc 1000HV Med ATI HD3450

 

asuseeepc1000hv1.jpg

 

 

Noen liker hvor infon ligger.

http://www.slashgear.com/asus-eee-pc...phics-2244542/

http://www.eeepc.it/en/nuovo-eee-pc-...e-ati-hd-3450/

http://www.eeepc.it/en/eee-pc-1000hv...finition-mode/

 

eeepcitprestazionieeepc.jpg

 

Spec list:

* Operating system: Microsoft Windows XP

* Processor: Intel Atom N280

* RAM: 1024 MB

* Hard disk capacity: 160 GB

* Reader SD (SDHC) / MMC

* Screen: 10 inches WSVGA TFT 1024 x 600 PIXEL

* Video Card: AMD HD 3450

* Integrated speaker and microphone

* Webcam: 1.3M

* I / O Ports: 1 Line In MIC, 1 Headphone Line Out, 1 RJ-45 LAN, 1 VGA D-Sub 15 pin, 3 USB 2.0

* WLAN: 802.11n

* Bluetooth 2.0

* Battery: Lithium Ion 6-cell - max 5 hours

* Dimensions: 26.6 x 3.8 x 19.12 cm

Endret av Agrop
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har sykt lyst på Asus eee igjen, hadde en 1000H, men ble for dyrt å ha en mini bærbar til 4000 uten å bruke den, men nå vil jeg ha meg en eee igjen. Har lyst på så liten som mulig, men blir 8.9" for lite? Asus 900 er liten og fin, men er den mye dårligere enn 901?

Lenke til kommentar
Er ikke verre enn å vippe ut batteriet om natta ;)

Nja. To timer og 20 minutter (etter tweaking) er ikke så mye i utgangspunktet, så selv om man husker å styre med dette er man ganske stikkontaktbundet uansett. Dette er dog det eneste jeg har å utsette på den. Alt for mye glossy utseende og annet dill på de fleste modellene nå som drar både pris og vekt oppover samtidig som maskinene ser ut som juletrær. Hadde noen kommet med et chassis liknende eee 900 sitt, bare uten celeronen og med et bedre batteri hadde jeg oppgradert på dagen.

Lenke til kommentar

det finnes en 900A, som er i det store og hele 900 med atom.

 

problemet er å få tak i den. tror jeg kjenner til en nettbutikk i europa som har den inne...

http://www.mobilx.hu/en/netbook/asus-netbo...ar-netbook.html

 

når det gjelder batteri så er eeepc såpass greit designet (vs nyere produkter fra både asus og andre) at det er mulig å plukke opp noen ganske solide produkter fra tredjepart...

http://www.ultimate-netbook.co.uk/Asus/Asu...es-Chargers.htm

Lenke til kommentar

Heyho :)

 

Tenkte jeg skulle poste det her;

 

Jeg har en iPhone 3G, og Tethering via USB kabel til min Asus Eee 1000HE med Win7 RC1 fungerer veldig bra.

 

Glemte USB kabelen min i dag, så prøvde med Bluetooth.

Iom. jeg ikke har klart å sende/motta filer i Windows 7 før, tvilte jeg på at det ville virke.

Det gjorde det heller ikke, så noen som vet om en driver jeg må laste ned for at dette skal fungere?

Altså å sende/motta ting via BT på en Asus Eee 1000HE med Windows 7.

 

Takk for svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...