Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

jeg må spørre, er det samme merke router hos begge?

 

og kan du linke til der dem sier det er ett kjent problem med linux? har mer tro på at det er ett kjent problem med eeepc, for jeg har forstått det slik at standardoppsettet bruker en hjemmesnekret nettverkskontroller, heller den en som er mer gjennomtestet...

Endret av hobgoblin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg velger også å tro at det er knyttet til noe linuxgreier. Jeg har aldri hatt så mye trøbbel med nettverket mitt hjemme som da jeg prøvde å sette opp trådløst i linux. Alt så ut til å fungere, men fikk mer eller mindre samme "feil" som over - og dette med to forskjellige trådløse nettverkskort, et på hvovedkortet og et dedikert.

 

Men kan jeg spørre om noe, jeg stusset litt over - Hva var dette med å kjøpe ekstern CDROM for å installere windows? Er det ikke CDROM i EEE'en?

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke hvorfor folk kjøper denne drittmaskinen.
Lite konstruktiv start, som vel sier det meste om deg.

 

Mange bruker trådløst på Xandros uten nevneverdige problemer, men det er et faktum at Asus valgte et trådløst kort som ikke var støttet i linux på Eee PC. Madwifi driveren kommer fra BSD miljøet, og fortjener betegnelsen beta.

http://madwifi.org/

Hvis denne ikke funker på ditt oppsett, så betyr ikke det at alt er ute. Det er flere måter å løse det på. Dessverre finner jeg liten grunn til å svi av energi på ditt oppsett, du er nok best tjent med en forkrøplet XP. Jeg finner det bare trist hvor raske enkelte er med å rope mot linux, mens man gjerne gjør c-moment for frifinne MS enhver feil.

 

Hvis andre har problemer med trådløst på Xandros er GNU/Linux delen av forumet en god plass for å få hjelp. Stort sett finnes det en grei fix.

 

GNU/Linux har tradisjonelt hatt sin styrke som server, så det er rimelig overraskende (ihvertfall for meg) at det var på laptoper gjennombruddet skulle komme. GNU/Linux var ikke klar for laptop i år, ganske enkelt fordi hele trådløs-stacken har blitt programmert opp fra scratch. Denne prosessen nærmer seg nå slutten, og fokuset er flyttet over på feilretting. For Eee PC betyr det at driver til trådløst for første gang er støttet i kjernen med 2.6.27 som ble sluppet i går, og som kommer i Ubuntu om et par uker. Hvis denne driveren har problemer som ikke blir fikset på rimelig tid, så kan man begynne å hytte med neven mot linux.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Klart, det eneste som bugger meg er at Asus kan lansere noe som ikke fungerer. Greit nok at programvare kan ha bugs, men de selger jo eeepcer i fleng. Hvordan kan de levere en wifi-løsning med driver i beta-versjon? Har allerede tenkt å legge på en strippa Windows, men hadde det trådløse fungert på linux-distroen rett ut av boksen så hadde jeg sansynligvis fortsatt brukt den videre.

 

Mitt oppsett er jo ikke noe annet enn det som er standard. Har jo bare en Asus Eee PC 900. Bestilte den hos komplett og fikk den hjem og slo den på. Nothing else. Har ikke noe mot Linux eller noe om du tror det :p

Jeg forventer bare at ting fungerer når det kommer frem, nothing else. Blir mer rettet mot Asus som velger benytte ustabil programvare.

 

Denne tråden hos eeeforum var det første jeg så da jeg gikk inn på forumet.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

Nøyaktig samme problem hos meg.

Men først, når jeg hadde maskinen hos meg selv så fungerte det helt fint. Eneste forskjellen på nettene var vel at jeg hadde WPA-kryptering hos meg, men ingenting annet det. Står også i manualen at man kan trykke f9 under oppstart for å kunne resette til factory defaults, men til meg skjer ingenting. Trykker som gal på f9 og nada. Burde vel idet minste dukke opp en meny?

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar
Mitt oppsett er jo ikke noe annet enn det som er standard. Har jo bare en Asus Eee PC 900. Bestilte den hos komplett og fikk den hjem og slo den på. Nothing else. Har ikke noe mot Linux eller noe om du tror det :p
Beklager, jeg begynner å bli så vant til at folk langer ut mot linux at jeg feiltolket.

 

Prøv Ubuntu 8.10, og se hvordan det funker. Den er ute i beta nå, og blir stabil i løpet av et par uker. Rapporter tilbake erfaringer.

Lenke til kommentar

Jeg har en Asus EEE, og bruker medfølgende firefox på den. Problemet er at når jeg skal inn på f. eks. NRK for å se på nett-tv, så blir lyden forskyvd framover en god del, og passer ikke lenger til bildet. Jeg bruker mplayer.

 

Kan jeg kanskje installere et annet, eller går det an å fikse lyden?

Kan noen hjelpe meg med dette?

Lenke til kommentar
Er SSD-disken på 4GB den samme i både Linux og Windows versjonen av EEE 901?

 

Samme ja, er også den kjappeste disken i maskinen av de 2 som står der.

 

Takker for svar. Kan denne 4GB disken oppgraderes senere?

 

Det reegner jeg med, Foreløpig er det vel bare spekulasjoner om at disken i EEE 1000 passer over, Står mer om det her:

 

http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=42275

Lenke til kommentar
Hvordan har folk satt opp partisjoner i ubuntu eee? Kan man velge det? Tenkte å sette inn en GB ram til, og bruke 500mb eller noe slikt for tmp.

 

Vurderte egentlig dualboot, men blir heller å leke med viritualbox for de få småtingene jeg trenger windows til tror jeg.

 

Jeg har ikke spesielt god greie på Linux, men satte den opp med root på 4GB disken og home på 16GB.. Swap satt jeg ikke opp, fordi SSD-disken visstnok er for treg. Leste dette et eller annet sted, men har mistet linken :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...