Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Xandrosen som er på Asus EEE er en spesialversjon og er følgelig anderledes enn standard Xandros, så med mindre Asus slipper en nyere versjon så kan du ikke det. Du kan selvfølgelig innstalere standard Xandros, eller gå over på en annen distro som Ubuntu (netbook remix om du vil beholde Xandros menyene).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det noen som vet om det går ann å oppgradere xandro linuxen til en nyere versjon?

Det gjør forsåvidt det. eee-xandros kom vel i 1.0 opprinnelig og finnes nå i 1.6. Hva denne forskjellen innebærer vet jeg ikke men noe må det da være. ;)

 

Skal sjekke ved anledning, vært litt lite tid til denslags i det siste. Aner ikke om asus har en offisiell nedlastning men du finner det og mer til under xepc-prosjektet. http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=217407

Lenke til kommentar

Stilig!

Originalartikkelen viser fremgangsmåten. Det virker ikke som de har fjernet særlig mye. Etter det jeg ser så er den optimaliserte versjonen litt mer CPU-begrenset enn SSD-begrenset. Tenk hvor raskt det ville gått å boote dette på et raskere system. (En Core 2 Duo 3GHz er jo 5-6 ganger raskere, samt at en tipp topp SSD også er 5-6 ganger raskere).

 

Vista kan se seg utklasset til de grader. MS har som mål å få Windows 7 til å boote på 15 sekunder. Med andre ord vil optimaliseringer i neste Windows ikke en gang komme i nærheten av hva man klarer med Linux i dag.

Lenke til kommentar
... MS har som mål å få Windows 7 til å boote på 15 sekunder. Med andre ord vil optimaliseringer i neste Windows ikke en gang komme i nærheten av hva man klarer med Linux i dag.

De optimaliseringene som ble brukt her kan sikkert også brukes i windows. Jeg mener, det er jo ganske selvfølgelige greier det her selv om det krever betydelig innsikt og arbeid for å gjøre disse endringene. Spørsmålet er vel heller om MS ser på dette som en utfordring verdt å bry seg om.

 

 

Og joda, jeg gleder meg enormt til min eee er klar til bruk 5s etter power-on. :D

Lenke til kommentar
Må si at Ubuntu 8.04 fungerer overraskende bra på min eee 900. Noen som har forslag for å gjøre systemet enda raskere?

 

Bytt ut Gnome med Xfce :) Evt. installer Xubuntu i stedet for Ubuntu. Mye mer lightweight og går betydelig raskere på min 901 i allefall. Ellers er det plenty med gode råd på forumet til eeeuser.com

 

 

har planer om å legge inn ubuntu-eee på min 901.. noen som har erfaringer med det ? funker alt med en gang ? =) Og hvordan funker backup på eee, er det xp backup på den cd's ? om det skulle skjære seg ? takk :p

 

Min erfaring med UbuntuEEE er at en del ting fortsatt ikke fungerer helt "out of the box". Blant annet Fn-tastene hadde jeg problemer med å få til å fungere, i tillegg til at trådløst virket ustabilt som fy (i allefall med WPA1, som jeg benytter). Sånn sett har jeg hatt bedre erfaring med å legge inn Ubuntu for så å bruke "Adamms' kernel" og div. andre fixer fra samme forum.

 

Jeg vil tro at når Interpid Ibex (8.10) kommer for fullt i slutten av måneden, så vil hardware-støtten også være bedre. Det ser allerede ganske lyst ut for betaen som er ute nå. Går nok ikke mange dagene ut i november før folk begynner å publisere gode guider på hvordan å optimalisere 8.10 for EEE :)

 

EDIT:

Glemte å svare på det med DVD-en. Alt du trenger er en ekstern (USB) DVD-spiller som du kan koble til maskinen. Deretter er det bare å trykke ESC under oppstart og velge å starte fra den. Restore går deretter på skinner :) Vet ikke helt om jeg ville kalle det backup men.. ;)

Endret av shadow_
Lenke til kommentar
Jeg har kjøpt bluetooth dongle til Asus 900, noen som vet hvordan jeg kan installere bluetooth?

 

 

Ved å bruke cd'en som fulgte med, er det sånn NO-Name brand du har kjøpt så kjøp heller noe kjent, kjøpte engang en BT dongle av den billige typen fikk det aldri til å fungere, kjøpte deretter en Linksys og den funket med engang.

Lenke til kommentar

Er SSD-disken på 4GB den samme i både Linux og Windows versjonen av EEE 901?

Jeg er nødt til å bruke Windows pga noen sære programmer, men vil gjerne ha 16GB lagringsplass utenom og derfor vurderer jeg å kjøpe Linux-versjonen og installere WinXP.

EEE 1000H, Msi Wind, Acer One etc er uaktuelle ettersom størrelsen nesten blir på nivå med min 12" HP bærbare.

Lenke til kommentar
Er SSD-disken på 4GB den samme i både Linux og Windows versjonen av EEE 901?

Jeg er nødt til å bruke Windows pga noen sære programmer, men vil gjerne ha 16GB lagringsplass utenom og derfor vurderer jeg å kjøpe Linux-versjonen og installere WinXP.

EEE 1000H, Msi Wind, Acer One etc er uaktuelle ettersom størrelsen nesten blir på nivå med min 12" HP bærbare.

 

Samme ja, er også den kjappeste disken i maskinen av de 2 som står der.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor folk kjøper denne drittmaskinen.

Kjøpte en til far som han skulle bruke som pc for nettbank. Og dette viser seg å være svært vanskelig. Kort sagt, maskinen vil ikke koble seg til trådløse nettverk. Samme skjer med maskinen hos en kompis.

 

Maskinen finner det trådløse nettverket (som er helt åpent og 100% signalstyrke) og satt opp helt standard. Trykker så "koble til" og den setter igang med tilkoblingen. Så kommer følgende resultat:

 

Listening on LPF/ath0/00:15:af:c7:6f:02
Sending on LPF/ath0/00:15:af:c7:6f:02
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
run part --verbose /etc/network/if-up.d

 

Tenkte først at kanskje jeg måtte resette routeren, men dette er gjort flere ganger og ingenting mer skjer. Prøvde å bruke statisk IP-adresse med samme konfigurasjon som jeg har brukt på en windows-pc (samme IP) og det gikk heller ikke. Forsøkte tilogmed å åpne admin-settings til routeren via web-browseren og legge til MAC-adressen til Eee-pcen og tilegne en IP-adresse. Men fortsatt ikke noe forskjell.

 

Så jeg søkte litt på eeeuser-forumet og ser at "dette er et kjent problem med linux". Altså, WTF!!? Hvordan i all verden selger de en maskin som har "kjente problemer" med sånt? Dette er helt utrolig.

Nå må jeg kjøpe meg en ekstern cd-rom og installere en nLite-versjon av XP. Dette skal strengt tatt ikke være nødvendig. Maskinen fungerer jo helt fint bortsett fra denne dritten. Vanlig kablet Local Connection fungerer uten problemer.

 

Edit: Samtidig må jeg fortelle at det fungerer på andre Windows-maskiner helt uten problemer. Sjekket også loggen på routeren og det ser ikke engang ut som at Eee-pcen forsøker å koble til engang. Den finner tydeligvis nettverket men bare "later" som om den prøver å koble til.

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...