Gå til innhold

Installasjon av Ununtu: "X server failed"


Josh!

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei. Her er framgangsmåte som kan gi deg grafisk grensesnitt i alle fall (ingen 3d feks).

 

Når xorg-feilmeldinga kommer opp på skjermen, naviger deg med entertasten forbi, helt til du kommer til et maksimert "dos-vindu". Da skriver du:

 

sudo -s

etterfulgt av ditt eget passord. Deretter

nano /etc/X11/xorg.conf

En slags teksteditor vil dukke opp. finn

Section "Device"

Der vil du finne noe ala dette

Driver      "ati"

bytt ut til

 

Driver      "vesa"

 

Trykk ctrl+x og trykk deretter y for å lagre. restart og du vil komme inn i grafisk modus (med muligens noen artifacts). I neste versjon av ubuntu, gutsy gibbon, er dette mer automatisert med et fint brukergrensesnitt, så du slipper gjøre dette i kommandolinja ("DOS").

Lenke til kommentar

@dabear, ettersom jeg har forstått oppstår problemet under installasjon, altså er det ingen xorg.conf etc som er lagt inn enda. ;)

 

@MP3-JTH, gjør som det har blitt foreslått tidligere, og last ned alternate-CDen og bruk denne. Det er ikke vanskeligere, det bare ser ikke like pent ut (under installasjonen, selvfølgelig, selve OSet er det samme etter installasjon).

Klarer du å legge inn Windows, klarer du en alternate-install.

Lenke til kommentar

Lasta ned GParted-CDen, men den krevde også en grafikkdriver som skjermkortet mitt ikk støtta.

 

Alternate-CDen funker bra, men jeg tør ikke kjøre partisjonsverktøyet som følger med den: Er veldig viktig at Windows installasjonen som allerede ligger på harddisken ikke blir berørt når jeg skal lage en ny partisjon for Ubuntu. Kan jeg gjøre det med det enkle partisjonsverktøyet som kommer med alternate-CDen?

Lenke til kommentar

Jeg har dessverre ikke brukt alternate-CDen til ubuntu selv, så akkurat det her kan jeg ikke svare på. Regner med at du trenger å resize en NTFS-partisjon for å få plass til en ny partisjon? Hvis ikke, og du allerede har ledig upartisjonert plass på disken, skal det være rimelig trivielt.

Hvis du må resize osv, så er det korte og enkle svaret at ja, selv om selve partisjoneringsverktøyet ikke skulle støtte dette, så finnes det kommandolinjeverktøy som kan ordne alt dette. Dette er som du kanskje skjønner, ikke fullt så trivielt.

Jeg tør egentlig ikke å prøve å gi noen forklaring ang. dette, først og fremst siden jeg ikke er 100% sikker på hvordan du bør gå frem, og jeg vil ikke sette windowsen din på spill.

Det heteste tipset jeg kan gi er egentlig å enten finne et partisjoneringsverktøy til Windows som kan klare jobben, eller å bruke et annet skjermkort under installering.

Lenke til kommentar

Går helt fint med alternate CD, jeg har brukt den flere ganger (mer effektiv enn live-CD), sjekk gjerne howto'en jeg skrev ovenfor. Ingen kan garantere deg at det går bra med repartisjonering uansett OS du gjør det fra, derfor bør du ha back-up av viktige data. Hvis du absolutt vil partisjonere fra GUI, kan du gjøre det med qtparted fra knoppix, du kan selv velge at den skal bruke vesa driveren ved boot, du kan også enkelt ta back-up fra knoppix CD-en med f.eks. dd kommandoen:

http://www.linuxquestions.org/questions/sh...006#post1848006

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har omsider fått partisjonert harddisken og installert Ubuntu på en egen partisjon.

 

Problemet er: nå får jeg den samme "X server failed"-meldinga når jeg starter Ubuntu fra harddisken!

 

Deretter kommer jeg ingen vei (kommer til denne "ledeteksten" som det heter i Windows). Kanskje det er mulig å laste ned drivere eller lignenede fra kommandolinja/ledeteksten, men som sagt så har jeg null Linux-erfaring og kommer ingen vei.

 

Hjelp!

 

Bøyer meg i støvet og det som er for den som kan hjelpe :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...