Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Jeg vet hva abstinenser er :tease:

Poenget mitt var egentlig bare og understreke at iforhold til det meste annet så er det man får av tjall ufarlig ( bygde på det du sa, men sa det på en teit måte ).

Jeg har hatt abstinenser på harde stoffer og jeg klarer ikke og kalle det man får av tjall abstinenser( selv om det er det , siden man kan fungere helt fint selv om man svetter litt osv.)

 

 

 

been there done that.. totally agrees ;)

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er ingenting farlig med hasj/cannabis..

 

Nåja, jeg er enig i at det ikke er så farlig som det skremselspropagandaen skal ha det til, men forskning viser at også misbruk av cannabis har negative konsekvenser, i likhet med alle andre rusmidler.

 

Og svettingen, ikke får man sove, iritabel....kroppen renser ut noe så bare psykisk er ikke det.

Noe jeg har opplevd selv og sett ørten andre, og si bare psykisk er tull.

 

Nå er vel i grunnen egentlig skillet mellom fysiske og psykiske abstinenser ganske kunstig. Svetting, søvnvansker og irritablitet kan jo like gjerne være psykisk betinget, uten at jeg mener at du tar feil av den grunn. Man kan også stille spørsmålstegn ved hva man definerer som abstinenser - altså tegn på avhengighet - og hva som bare er psykiske og fysiske ettervirkninger/ubehag knyttet til bruk av rusmidler. Når man feks er fyllesyk har man jo klare ettervirkninger av rusen, uten at dette medfører noen trang til å ruse seg på nytt - heller tvært i mot for min del.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

søvnvansker og irritablitet er jeg enig kan være psykisk, siden jeg har sett forskjellig når det gjelder den biten.

Svetting har jeg til gode og høre at ingen gjør etter og ha røyket hver dag i måneder. Rett og slett for at det er en måte kroppen renser på.

Men igjen man får ikke "ekte" abstinenser av tjall.

 

Forøvrig så syns jeg dette var "artig" diskusjon :yes:

Er alltid bra og få flere sider av en sak, jeg kan bare si det jeg har opplevd, sett osv.

Det betyr ikke at det er fakta:)

Endret av Amanita Muscaria
Lenke til kommentar
Nåja, jeg er enig i at det ikke er så farlig som det skremselspropagandaen skal ha det til, men forskning viser at også misbruk av cannabis har negative konsekvenser, i likhet med alle andre rusmidler.

en liten feil i den setninga... kan ha... ved misbruk så kan det ha negative konsekvenser..

 

jeg har vært borti folk som har tippa over (altså blitt helt psykisk på trynet) og aldri lander på hasj, men dette skjer ved ytterst få tilfeller og personene det skjer har som regel allergi eller lignende...

 

vi finner fort ut at vi har allergi for støv, eller dyrehår eller lignende. og om vi har astma og lignende.. men allergi mot hasj finnes ikke ut like fort enkelt og sånne ting fordi det er ulovlig stoff og slikt så det er jo ikke vitsi.

 

jeg sier ikke nødvendigvis at det er allergi men det personene som tipper over tålte det ikke..

det er akkurat det samme om du spiser deg en sopp med syre i og du aldri lander, ja da tålte du ikke den soppen.

 

definer tålte... jeg vil si det er allergisk...

 

skjønner?

Lenke til kommentar

Jeg er enig i at det er riktig å skrive kan ha hvis vi snakker om varige negative konsekvenser eller cannabisinduserte psykoser o.l. Men alt jeg har sett av studier viser at kronisk cannabisbruk medfører (ikke kan medføre) fall i kognitive funksjoner som signifikant overgår de fallene man ser ved kortvarig lett/moderat bruk. Derfor mener jeg det er belegg for å skrive at misbruk har negative konsekvenser, ikke bare at det kan ha.

 

Men de samme studiene viser at selv ved kronisk misbruk er det lite som tyder på at fallet i kognitive funksjoner er irreversibelt. Langt de fleste opplever en betydelig funksjonsforbedring etter en periode som rusfrie. Min personlige hypotese er at de som ikke opplever forbedringen er de som benytter cannabis til selvmedisinering eller som har pådratt seg psykiske skader av rusen.

 

Kilde: Tveit & Karlsen (2010) Kognitive virkninger av kronisk cannabisbruk, Tidsskrift for NPF Juni.

Endret av Hugo_Hardnuts
  • Liker 1
Lenke til kommentar

ja jeg er enig i det du skriver der og jeg har selv lest studier og rapporter på hasj/cannabis og dette er igrunnen den eneste negative tingen de kan finne men jeg vil ikke si at dette medfører alle personene.

 

altså med alkohol inntak. alle som drikker ødelegger hjerneceller..

 

men ikke alle som røyker misbruk eller bruk får det fallet i kognitive funksjoner, og heller ikke alle får forbedrelsen heller og dermed vil jeg heller si at det er en bi-virkning og en bi-virkning er noe man skrive kan ha...

 

felleskatalogen.no så kan du sjekke medisiner og der ser du tabletter og alt mulig med bivirkninger og forskjellige grader av bivirkninger. (1/10..1/100...1/1000....1/10000 og 1/100000)

 

denne graden har ikke blitt gjort ved cannabis og dermed er det veldig vanskelig å si. men jeg er enig at den finnes for det om og at det kan være negative effekter ved cannabis. men mange opplever ikke en eneste negativ effekt med dette. jeg kan ikke si at jeg har merka noenting til de og vennene mine har heller ikke merka noe på meg. jeg har røykt i 8år og kan ikke si jeg har noen negativ effekt utav det. men nå har jeg adhd også da så det er en vanvittig god medisin for meg (de siste 4årene jeg røykte så brukte jeg som medisin mens de 4 første årene misbrukte jeg cannabis)

 

jeg slutta for et år siden pga fikk unge

Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig grader, og jeg har ikke noe grunnlag for å avvise at det finnes de som ikke opplever fall i kognitive funksjoner overhodet. Det finnes jo feks de som ikke opplever noen rus overhodet, men som bare blir svimle og kvalme - kan vel kalle det en slags immunitet. Men ut fra det jeg har lest så tyder det på at misbruk (altså store doser over lengre perioder) i langt de fleste tilfellene medfører slike fall, og da hevder jeg belegg for å kunne skrive at det har negative konsekvenser fremfor kan ha. Effekten er dog doseavhengig og trolig har også egenskaper (fysiske og psykiske) hos individet en del å si, så noe fast tall blir det vanskelig å sette, selv hvis forskningen skulle komme på plass.

 

Jeg tror uansett at vi i grunnen er enige ;)

 

Du er forøvrig ikke den første med ADHD jeg har hørt om som opplever cannabis som nyttig. Kunne vært interessant hvis det fantes forskning på dette. Ellers kan kanskje en voksenutredning og evt. medisinering (tradisjonell vel og merke ;) ) være et alternativ hvis du føler at du sliter?

Lenke til kommentar

det er forskning på adhd og hasj/cannabis ;)

 

husker ikke hvor de ligger for det er ei stund sia jeg leste de men google så kan man sikkert finne de igjen.

 

og ja igrunnen så snakker vi om det samme og er enige her ;)

 

i statene har de hasj/cannabis på blå resept og det hjelper veldig mange folk. det er snakk om å få legalisert hasj her i norge au. det har spesielt kommet i media de par siste årene nå og det snakkes om at stavanger skal være norges prøveby for dette. når eller noe sånt har jeg ikke peiling på men de vurderer det veldig sterkt og det er noe iallefall jeg liker veldig bra...

 

man betaler 18kr for 10 valium på apoteket

svarte markedet tar 30-40kr pillen.

 

tenk hvor billig hasj/cannabis blir som er 100-150kr grammet nå om dagene (du kan få priser helt opp i 300kr grammet i dag... før var det 100kr konstant uansett)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tror det Hugo snakker om er overdrevet konstant bruk. Når kroppen ikke får tid til å vaske ut stoffet før neste dose kommer. Da er det ikke tvil om at det har negative konsekvenser. Men jeg har kunnet tenkt meg å sett en studie hvor man tester hva som skjer hvis man røyker et par ganger dagen kun, så lar kroppen vaske det ut, for å deretter røyke et par ganger dagen etter også, over lengre tid. Dette er nemlig slik jeg gjør det og jeg har ikke merket noe spesielt fall av noe som helst egentlig. Men jeg merker det svært godt dersom jeg røyker mye mer, f. eks hele tiden..

Men erfaring min sier at om jeg lar kroppen lande litt mellom hver blås så skjer ikke det samme. Vet ikke om det er likt hos de fleste andre, men selv fungerer dette fint for meg. Jeg klarer nemlig ikke å gå rundt og vite at jeg er en levende zombie. Det er ikke meg.

Lenke til kommentar

Ja, det er hele tiden misbruk jeg har snakket om, hvis jeg ikke har sagt det tydelig nok :)

 

Som jeg har nevt tidligere er jeg i utgangspunktet for legalisering med salg under sterk statlig kontroll, men jeg ønsker samtidig også å bestride enkeltes påstander om at cannabis er et totalt ufarlig "vidundermiddel". Ved en evt. legalisering er det viktig at man utgir relevant informasjon til folk - ikke skremselspropaganda slik vi ser i dag, der cannabis og heroin nærmest sidestilles, men heller ikke "hippiepropaganda" om at cannabis er veien til paradis - slik at folk selv kan fatte sine egne valg (jeg setter det veldig på spissen her ;) ). Feks bør man opplyse om den sammenhengen man ser mellom psykoselidelser og cannabis, slik at folk som genetisk er disponible for psykoser kanskje tenker seg om en ekstra gang før de begynner å bruke stoffet. (Det samme burde for øvrig også gjelde alkohol, der den arvemessige (både sosiale og biologiske) faktoren for rusavhengighet stort sett blir oversett i informasjonen som utgis.)

 

Undersøkelsen jeg viste til tidligere så også på moderat bruk - altså både moderate doser og moderat hyppighet. De konkluderte med fall i enkelte kognitive funksjoner mens man er ruset (ikke noen bombe der altså), men kunne ikke konkludere med noen konsekvenser utover dette. Moderat bruk har slik sett ingen konsekvenser for kognitive funksjoner utover den perioden hvor man er ruset.

 

Edit: Blir vel også litt et spørsmål om hva man legger i "moderat bruk". Bruken du beskriver blir vel som moderat å betegne ut fra hva jeg forstår siden du har lengre perioder hvor du er rusfri. Dog er jeg usikker på når man vil betegne bruk som kronisk. To uker? Én mnd? 6 mndr?

Endret av Hugo_Hardnuts
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Fantastisk innlegg. Er veldig enig i at ein burde bli bedre på informasjon blant unge.

Eg følar eg bare har blitt fortalt at alle stoffer er like farlige, men då og ein holdning med at når ein først har prøvd eit stoff kan ein lika så greitt prøva eit anna. Alt eg eigentleg veitt om cannabis og andre stoff har eg funne sjølv på nett (stort sett erowid...).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig. Jeg synes det er utrolig viktig å informere om hva vaner er, hvordan stoffer påvirker oss og hvordan de får oss til å føle oss. Og hva disse følelsene gjør med vanene våre igjen. Ikke bare drive å si at "hasj og heroin er dumt og gjør deg til narkoman", det er det ingen som klarer å relatere til. Bortsett fra frykt selvfølgelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

ja det er viktig å informere

akkurat som det er viktig å informere om bivirkninger på vanlige medisiner

 

men det å si at hasj er farlig ford det KAN ha noen bivirkninger eller at noen ikke tåler det blir for dumt

 

det kalles å være allergisk elelr bivirkninger.

 

Det gjør ikke hasjen farlig...

 

hasjen i seg selv er så ufarlig som det kan få blitt.

 

cannabis/marijuana/hasj er like godt og sunt som et eple eller en banan

peanut er kanskje bedre eksempel da det er mange som er allergiske mot det

 

så peanut er farlig fordi visse folk er allergiske og blir helt ødelagte av det?

 

nei peanut er ikke farlig

 

hasj er ikke farlig.. uansett mengde/dose...

det finnes ingenting farlig med det

 

det kan ha bivirkninger eller noen kan være allergiske ja men det er ikke farlig.

 

Hasj er sunt kommer det fram i rapportene... hasj er veldig sunt for kropp og sjel kommer det fram i rapportene

 

jeg har ikke linker her i farten men visse dette skulle bli så oppblåst diskusjon så skal jeg finne de fram

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Making nature against the law , doesn't that seem a bit paranoid to you?"- Bill Hicks

 

Som sagt så kan alle stoffer misbrukes enten det er kaker eller cannabis, "alt med måte" er i hvert fall mitt motto.

 

En ting jeg har vansker med å forstå er det at folk henger seg veldig opp med at cannabis kan utløse psykoser, men alkohol er de ikke redd for.

Lenke til kommentar

"Making nature against the law , doesn't that seem a bit paranoid to you?"- Bill Hicks

 

Som sagt så kan alle stoffer misbrukes enten det er kaker eller cannabis, "alt med måte" er i hvert fall mitt motto.

 

En ting jeg har vansker med å forstå er det at folk henger seg veldig opp med at cannabis kan utløse psykoser, men alkohol er de ikke redd for.

 

selvfølgelig kan alt misbrukes men ikke det som diskuteres fordi det er alle enige i. det som diskuteres er om stoffet er farlig ved misbruk eller ei.

 

den siste setningen din:

+1

det har jeg gått rundt å sakt lenge nå og veldig mange stoners sier dette. alkoholen ut og hasjen inn så får vi et 10x bedre samfunn med mye mindre bull i byene

Lenke til kommentar

Tror egentlig ikke man kan fjerne Alkoholen, vi så jo hva som skjedde under 30 tallet i USA. Men det å gi folk et alternativ til å bli sørpe fulle å gjøre noe sykt, som da er å slappe av på sofaen med kompiser. Som de sier i Super High Me( jeg ødelegger sikkert vitsen max men poenget er der). Hvor ofte hører man ikke: shit jeg var så jævla full at jeg gjorde det å det. Men hører jo aldri: jeg var så jævla stooned at jeg sovna i går kveld.

Endret av Frederick_
Lenke til kommentar

Godt poeng :)

 

Mitt beste tips uansett etter ganske mange år med erfaring er at første gangen man tar seg en blås per dag så fungerer det godt. Energinivået ser ut til å øke og man får et lite kick. Men etterhvert vil blodsukkeret begynne å dale sakte men sikkert og etterhvert føler man seg litt slapp. Dette er det punktet man IKKE skal røyke mer! Da er det nok for denne dagen. La kroppen vaske ut alt sammen istedet.

 

Dette betyr at neste dag vil det fungere akkurat like godt og man blir ikke innrøyket, slapp og apatisk! :new_woot::thumbup:

Lenke til kommentar

@kenny bones

alle tabletter og alt sammen varer i 4 timer. (utenom depot tabletter og visse stoffer)

 

samme med hasjen, den varer i 4 timer, så du kan heller si at du tar deg 1 trek hver fjerde time eller et du tar deg en trekk annenhver time for litt bedre kick.

 

ingen av de tingene der er misbruk.

 

misbruk så tar du deg et trekk hver halv time eller hvert 10ende min og lignende.

 

jeg har blant anna resept på vival for tida for avslapning i kroppen, der står det tydelig og klart: 1 tablet inntil 3 ganger daglig.

 

hvorfor 3 ganger daglig? fordi 1 tablet varer i 4 timer så det er slik at du skal ha medisinen virkende hele dagen... (om du tar 2 tabletter så varer det ikke 8 timer men fortsatt 4 timer men da er det misbruk igjen)

 

kokain varer i 20 mins så der er det bruk ved 1 sniff hvet 20ende min. men misbruk hvirs du overgår dette.

amfetamin varierer litt fra menneske til menneske men en god kvalitet amfetamin varer i 12 timer og hvis du da tar 1 sniff/dropp hver 12 time så er det bruk men tar du oftere og større doser så er det misbruk

 

angående doser så er det med kokain/amfetamin meningen å bli ruset men ikke så ruset at du blir skam høy, du skal ha noe balanse i det hele (sammenlign det med brisen i alkoholen)

samme med amfetamin.

 

er du "brisen" så har du passelig dose og tar du en dose etter så og så lang tid (etter hvor lang virketiden er) så er det bruk

 

overgår du begge disse tingene, ruser deg skamrusa og tar nye doser hele veien så misbruker du

 

 

EDIT:

innrøyking:

man blir innrøykauansett om man bruker eller misbruker., det er ikke til å unngå...

så jo mer man blir innrøyka jo mer vil man røyke, men det er her det er en viktig faktor:

gjerne røyk i noen måneder fast og slikt med bruk (ikke misbruk) også stopper du opp for 1 måned eller noe sånt så begynner du igjen. da opprettholder du innørykingsdelen. da blir effekten like god hele tida

 

Det å være innrøykt er bare en god ting egentlig. nettopp fordi da er man ikke ruset men mer bare avslappet som om du skulle ha tatt en vival som jeg går på for tida ;)

 

før du er innrøykt er du ruset og kan nesten ikke gå ut og har noia for alt og slikt mens når du er innrøykt er du deg selv men mer avslappet og kontroll på ting og kan gå ut uten problemer og uten at noen kan se eller merke på deg at du har røyka (med mindre de vet en god del om det fra før av)

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...