Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg sier ja til et regulert marked på lik linje med alkoholen nå i dag. Røyking/drikking på offentlig plass bør forbys så det ikke plager andre. Salg til ikke myndige burde også forbys. Salget bør skattes så det kan dekke en del av helse regningen.

Helt enig. Det bør også innføres en øvre grense på hvor mye man kan kjøpe i gangen. Kanskje også en grense på hvor mye man har lov til å besitte i gangen? 

Lenke til kommentar

 

 

Hvordan er det å forby en plante rasistisk?

 

Sett deg litt inn i hvorfor cannabis i utgangspunktet ble forbudt å hvilken holdning Harry J. Anslinger hadde til mørkhudede mennesker så vil du forstå dette :)

 

 

What an asshole.

 

Det visste jeg ikke, takker. De hadde innført merverdiavgift på marihuana, så jeg forstår ikke hvordan han fikk gjennom denne lovgivningen i FDR sin administrasjon. Hehe off topic men morsomt å se holdningene angående entertainers før i tiden, i dag glorifiserer vi entertainers som de helligste i samfunnet og kaller de "idoler", før i tiden ble det sett like mye ned på som prostitusjon.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

"But the hour was late and it was time to move on. In a vote they didn't to record, on a matter of little interest, a handful of congressmen forwarded a bill that would one day fill the nations prisons to the roof".

Et stjerneeksempel på hva som blir konsekvensen når politikere sitter og vedtar ting som de overhodet ikke har noe kunnskap om. :)

Lenke til kommentar

Kom for ikke lenge siden hjem fra USA og det ble en god del cannabis mens jeg var der. Har ikke prøvd det noe særlig før, bare et par ganger, men har da også vært pære full. Må si at det ga mersmak. 

Lurer derfor på hva som egentlig er argumentene for at det er ulovlig i Norge? Synes det er litt merkelig at noen har bestemt at jeg skal kastes i fengsel hvis jeg inhalerer annen røyk enn tobakk. Med tanke på at det er en "victimless crime"  av pureste form er det godt gjort at livet mitt skal potensielt ødelegges hvis feil person ser hva jeg driver med. 

Endret av Tanner
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

...Lurer derfor på hva som egentlig er argumentene for at det er ulovlig i Norge?...

Det finnes ikke noen fornuftige argumenter på hvorfor cannabis skal være ulovlig, ihvertfall ikke sett i lys av at alkohol og andre skadelige stoffer er fullt lovlig. Det meste bunner ut i moralisme, dvs "jeg liker ikke cannabis, derfor skal ingen andre få lov å like det heller".

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar

Ja det er rart gamle skrøner sitter såpass godt fast.

Norge burde jo hive seg på legaliseringsbølgen nå mens den er fersk. Kronene vår er jo ikke akkurat verdt rare greiene for tiden, og litt cannabis-turisme hadde gjort seg. Kanskje svenskebussene hadde kjørt andre veien. =D,

 

Skulle fått igang en skikkelig folkeavstemning, da hadde det jo vært grei skuring hvis det viste seg at over 50% ikke hadde noe i mot at det ble avkriminalisert. 

Problemet med det er vel at hvis det ikke ble over 50% kan vi se langt etter noe mer debatt med det første. :p 

Endret av Tanner
Lenke til kommentar

I Norge er dessverre stigmatiseringen og skremselsproppagandaen rettet mot cannabis og brukere av cannabis vært så effektiv at jeg har mine frykter for at vi blir blant de siste å legalisere eller avkriminalisere planten, spesielt med tanke på at ingen av våre store politiske partier har det på agendaen. Venstre har dyppet tåen sin i d, men fortsatt ikke gått inn for det, å venstre alene er sliktsett ikke et parti som høster inn alt for mye stemmer uansett.

 

Trist, men slik er det dessverre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...