Gå til innhold

En debatt om kvaliteten på Medier og Kommunikasjon


ze5400

Anbefalte innlegg

Jeg går første året på medier og kommunikasjon, og må si at jeg syns kvaliteten på store deler av undervisninga i web er heller laber.

 

Hva mener dere man bør forvente av en sånn linje?

 

Bør lista ligge så lavt som at det eneste man kommer borti er Dreamveaver i WYSIVIG, hvor designet utformes vet hjelp av tabeller, og <img> tagger?

 

 

Selv er jeg interresert i web, og koder koden min selv, ville aldri latt en WYSIWIG gjøre røre sidene jeg lager, bare for å ha det sagt.

 

Dessuten, når jeg sier til klassekameratene at WYSIVIG ikke er veien å ta, om man vil drive med web til noe mer enn å få ett standpunkt på skolen, så sier læreren at det er tøv, det finnes de som liker å gjøre ting tungvindt (håndkoding), og de som gjør det enkelt (WYSIVIG).

 

Kan også ta med at den samme læreren selger websider lagd i Dreamweaver WYSIVIG med tabeller...

 

 

Er dette akseptabelt i år 2007?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg "lærte" akkurat det samme i fjor, bare at vi brukte GoLive (som er det verste jeg har vært borti).

 

Læreren min sa akkurat det samme, at det er for tungvindt å lære CSS. Det verste var at hun visste en del om det, men gadd ikke bruke tid på å lære det bort. Vi måtte også bruke et forferdelig javascript for å få til rollovers, noe som lett kan gjøres med CSS.

 

For å svare på spørsmålet ditt: Nei, jeg syns ikke det er akseptabelt. Hva kan vi gjøre? Sende en formell klage til skolens ledelse?

Lenke til kommentar

Dette ser ut til å bli en bra diskusjon :)

 

Jeg skal gå på MK på Akademiet VGS neste år, og lurer veldig på hvor nivået vil ligge.

Den ene læreren som jeg snakka med sa at vi ville lære PHP/MySQL i tillegg til basisen med HTML/CSS og Javascript. Håper inderlig på det :)

 

Hvordan er nivået på deres skole? Hvordan burde det være?

Lenke til kommentar

PHP/MySQL vet jeg ikke om er nødvendig å lære på videregående, ihvertfall ikke Medier og Kommunikasjon som er mer om hvordan budskapet i nettsiden skal nå ut til så mange personer som mulig.

 

Hvis dere lærer HTML og CSS, og ikke WYSIWYG-programmer, så er det veldig positivt :)

Lenke til kommentar

Tror dette er ganske varierende fra skole til skole når det gjelder standarden på web undervisiningen, men jeg går nå første året på MK og jeg er ikke videre fornøyd.

 

Jeg hadde aldri hørt om en html kode før i høst da vi begynte å lære om html. Læreren vår lærte oss "selvfølgelig" tabeller til design, og sidene vi satte sammen med dette var temmelig fattige. Men jeg var jo fornøyd fordi jeg kunne ikke bedre :p

Men nå, 6 måneder senere, har vi knapt startet med css og det er visse elever (vil påstå at det er meg deriblandt) som har mye større egenskaper i web enn læreren vår både når det gjelder html og css. Det er ganske trist at lærerne som underviser i web ikke kan få en oppdatering av pensumet sitt...

 

Edit: Det skal nevnes at vi må kode alle sidene for hånd (dvs Notepad) og vi får ikke lov til å bruke Dreamweaver.

Endret av hakhag
Lenke til kommentar
Edit: Det skal nevnes at vi må kode alle sidene for hånd (dvs Notepad) og vi får ikke lov til å bruke Dreamweaver.

8630438[/snapback]

Det er i det minste positivt. Jeg fikk trekk i karakteren fordi jeg ikke ville bruke GoLive. Legger ikke skylden for det over på læreren, men det får da være grenser.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg går 1. året Meida og kommunikasjon, og mener som trådstarter at det burde bli satt høyere krav enn WYSIWYG i f.eks. Dreamweaver.

 

Saken, i min klasse i allefall, er at kunnskapsnivået og engarsjementet generelt er svært lavt.

Begynne å lure på hvorfor noen valgte MK-linja i det hele tatt. :roll:

 

Uansett så er det bare to (egentlig én) lærer(e) som virkelig kan noen innefor HTML/CSS osv, og når da denne ene læreren bare jobber deltid, er det kanskje klart at de velger en enklere løsning hvor elevene føler at de får til noe, og samtidig ser resultater.

 

Jeg kan bare drømme om at det blir gjort "offentlig" undervisning m.t.p PHP/MySQL, da dette nok ikke hadde ført noe sted med "resten" av klassen. :(

Lenke til kommentar

Jeg var absolutt inn for å gå MK til å starte med. Men etter å ha prata med de som har gått der valgte jeg allmenn istedet. På meg virket det som om mange søkte det kun for å "slippe unna", og nivået ble deretter. Samtidig virker det som om noen skoler har det konge. Folk jeg har prata med som ikke bor her jeg bor og har gått MK har stortrives. De har hatt gode foredragsholdere, lærte mye ++. Her jeg bor er det mest foto, litt bildebehandlig (les: filtre i PS), og litt WYSIWYG. Så jeg følte at jeg ikke ville få noe ut av MK, og valgte heller allmenn. Her skal jeg nå fordype meg i matte :whistle:

 

HTML & CSS ++ får jeg ta på fritida, lærer minst like mye. Jeg kan ihvertfall mer enn de som går ut MK herfra.

 

Samtidig får man jo ingen egentlig utdannelse, og du kan vel ingenting spesielt etter MK, det må du isåfall ha lært selv. Så å gå i jobb med en gang blir nok vanskelig innenfor media.

Lenke til kommentar
Er dette akseptabelt i år 2007?

8628811[/snapback]

 

Nei, overhodet ikkje. Er ei veldig 1999-holdning, eigentleg :)

 

Vil (igjen) henvise til litt av mine skriverier, for å sleppe å skrive mykje her. Vis artiklane gjerne til læraren din, og sjå kva han seier :)

 

http://www.herlig.net/arkiv/2005/03/22/følg-w3c

http://www.herlig.net/arkiv/2005/01/22/kast-tabellane

http://www.herlig.net/arkiv/2005/01/14/markering-er-viktig

Lenke til kommentar

Håper ikke dette er tilfelle der hvor jeg skal gå.

 

Ellers vil det bli en del diskusjoner med lærerne :p

 

Hvordan burde nivået være da? Jeg synes vi burde lære HMTL/CSS fra scratch med notepad og ikke noe annet. En del prinsipper for god webdesign, hvor vi lærer å lage design som er topp moderne hadde også vært greit. Javascript vil jeg gjerne lære meg.

 

Fortell meg hva dere synes, jeg lover å formidle det videre til de lærerne jeg får ;)

Lenke til kommentar
Hvordan burde nivået være da? Jeg synes vi burde lære HMTL/CSS fra scratch med notepad og ikke noe annet. En del prinsipper for god webdesign, hvor vi lærer å lage design som er topp moderne hadde også vært greit. Javascript vil jeg gjerne lære meg.

 

Fortell meg hva dere synes, jeg lover å formidle det videre til de lærerne jeg får ;)

8633050[/snapback]

Ikkje så veldig relatert, men kvifor meinar du at ein skal bruke Notepad? Notepad er slettes ingen passande editor til noko som helst. Det er som å seie at oppkjøring til bilsertifikatet burde foregå i ein gammal Lada, "slik at ein lærer kor vanskelig det kan være"?

Endret av Henrik Lied
Lenke til kommentar

Jeg går også første året på medier og kommunikasjon, og den uken vi hadde web ble jeg frykelig skuffet.

 

Vi startet med å lære vanelig tags, hvordan slutte de.

Vi fikk så en innføring i dreamweaver og her startet hellvette da læreren min som jeg trodde skulle starte med divs til layout heller trykker på "tabeller" paletten.

 

Jeg hørte også han sa noe som "Tabeller er den enkleste og mest utbredte måten å sette opp layout på".

 

Prosjektet vi ble satt ut til var å lage en egen portefolieside med dreamweaver, tables og hover-bilder.

 

Men når det er sagt må jeg si at det ville blitt dumt om alle i klassen med 0 erfaring i koding skulle settes forran en teksteditor og kode alt for hånd, så jeg syns det er greit med WYSIWYG i starten, men med "code view" oppe!

 

Etter det jeg har blitt fortalt skal første året ved MK være trening og lek. Få litt innføring i alt. hm

Lenke til kommentar
Er dette akseptabelt i år 2007?

8628811[/snapback]

 

Nei, overhodet ikkje. Er ei veldig 1999-holdning, eigentleg :)

 

8632966[/snapback]

Det er vel 1994 holdning, siden det heter reform94 :p

 

Jeg går ikke på Medier og kommunikasjon, men på allmennfag. Her har jeg et fag kalt "Mediekunnskap". Jeg syns det sier alt om kvaliteten på lærerstaben i mediefagene når læreren sliter med å sette på en DVD.

8633805[/snapback]

 

DVD?? Vare laerere har problemer med a sette pa en VHS :p

 

--

 

Vi har Mediekunnskap ogsa (tror jeg, husker ikke helt) Men det kurset var veldig basic, og de brukte et rart program.. klipp og lim uten noe som helst form for kodevindu. Litt rart.

Men det var bare en liten del av faget. Om jeg snakker om samme fag... Ellers sa ser vi jo hvordan prioriteringen ligger.

Lenke til kommentar
Webdesign inneheld ikkje programmering, så det blir liksom eit anna emne.

8632996[/snapback]

Markup er ikke programmering.

 

PHP er (litt ihvertfall)

8633982[/snapback]

PHP er jo serverside programmering. Trodde det var snakk om at folk klagde over at de WYSIWYG-programmer til å lage markup.

Endret av xNINJA
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...