Gå til innhold

vikeplikt, forklaring på et tilfelle


win32

Anbefalte innlegg

se på http://www.gruble.net/trafikk/mo6.htm , oppgave 7, det bildet der. i fasiten står det at bil A og bil B skal kjøre samtidig... jeg får ikke det til å stemme helt, blir ikke bil A før bil B, fordi A er til høre for bil B?

 

håper for svar og forklaring :) en kompis av meg forsto heller ikke den der helt :hmm:

 

 

og vær så snill, bare svar om du er 100% sikker! :)

 

*Bilete lagt til av moderator*

post-23219-1178796069_thumb.png

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

virker som om de forutsetter at bil b skal til høyre da skal begge kjøre samtidig, fikk feil på den jeg og. Og har man lov til å kjøre i kolektivfelt? er det ikke type bot på 5000 for å kjøre der? :p

 

edit: var for moped ja :p da har man kanskje lov til å kjøre der ja

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar

Se på skiltene da! A og B har forkjørsvei..

 

edit: Det er en liten lureoppgave ser jeg. Hadde jeg selv vært på forkjørsveien der hadde jeg blinket til høyre som bil B for å vise hvor jeg skulle, men lurer nå på om det ikke er nødvendig.

 

Litt rart konstruert kryss. Men jeg ser det for meg som en slags sving akuratt nå, for da kjenner jeg meg igjen fra steder i trafikken.

 

Kan en konkludere med litt dårlig oppgave?

Endret av zeltex
Lenke til kommentar

Vi har et slikt kryss her i Ålesund (Posthuskrysset), det er normalt lysregulert men det har vært ute av drift i lange perioder da levrandøren ikke klarer å fikse det. Men folk kan tydligvis ikke trafikkreglene som sier at man skal følge skiltingen når lysreguleringen ikke virker, de fleste tror at høyre regelen gjelder så det er en fin plass å kjøre frem å tilbake noen ganger viss du trenger å få fiksa noe på bilen.

Lenke til kommentar
to forkjørsveier møtes da vel aldri slik? Enten blir forkjørsretten opphevet på en av de, eller så settes det opp vikepliktsskilt

8558086[/snapback]

 

det er ikke 2 forkjørsveier.. utifra skiltingen er det en forkjørssving!

 

det som er idiotisk med denne oppgaven er at det ikke står noe om hvem som skal hvor.. bortsett fra mopeden, men da sier vi at de andre skal rett frem siden det ikke sies noe annet.. bil b og a kommer da UT av forkjørssvingen og da gjelder høyreregel.

 

B må vente på A, A må vente på Moped, Moped må vente på C, C må vente på B..

Så her gjelder det vel bare å være høflig og vinke hverandre frem.. :)

 

Eller er det noe jeg har gått glipp av?

Lenke til kommentar

Hvis man forutsetter at alle skal rett fram, så har fortsatt A forkjørsrett da A er på forkjørsvei helt til han er forbi krysset. Så B, C og moped.

 

Slike kryss finnes. Vi har et her i Tromsø. Det er en sving på forkjørsveien. Så trafikk fra C og moped, må alltid vike for A og B uansett hvor A og B skal.

 

Ørjan...

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar
Slike kryss finnes. Vi har et her i Tromsø. Det er en sving på forkjørsveien. Så trafikk fra C og moped, må alltid vike for A og B uansett hvor A og B skal.

 

Ørjan...

8563863[/snapback]

 

Stemmer det, ligger ved Politihuset, for de som er mer eller mindre kjent i byen.. Lønner seg nok å holde vikeplikten i det krysset, ellers er veien kort for den som skal bøtelegge deg! :tease:

Lenke til kommentar

Forkjørsveien går fra bil A og rett opp til bil B. Bil A kan umulig få vikeplikt, fordi:

-Svinger den til høyre eller rett fram blir det regnet som det samme som å kjøre av en forkjørsvei, ergo ingen vikeplikt.

-Svinger den til venstre er den på forkjørsvei

 

Bil B får vikeplikt dersom den skal rett frem eller til venstre for seg, ettersom den må krysse bil A's kjørefelt i "forkjørssvingen".

 

De to andre så jeg ikke på, husker jeg rett er det mopeden som skal kjøre sist fordi den får vikeplikt til høyre.

Lenke til kommentar

Det riktige svaret her er bil A, så lenge det ikke er oppgitt hvor de skal kjøre hen. Skal bil A rett fram kan selvfølgelig B også kjøre, men det vet han jo ikke før bil A har kjørt.

 

edit: Kan forøvrig legge til at jeg har sendt de som står bak siden en mail ang. oppgaven. Skal bli morro å se hva de svarer.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Hei dere!

 

Hele problemet oppstår fordi bil a ikke er markert at den skal til venstre. Hvis krysset hadde vært reelt, hadde denne bilisten blinket til venstre, siden det var så uoversiktlig. Bil b hadde selvfølgelig blinket til høyre. Hvis dette naturlige forløp hadde vært markert i oppgaven, ville man skjønt at riktig rekkefølge er: A+B samtidig, så bil C, deretter mopedisten.

Lenke til kommentar

Legg også merke til underskiltet til forkjørsvei-skiltet, nemlig dette:

post-100610-1178792913_thumb.gif

som viser hvor veien går. Hverken bil A eller B viser tegn hvor de skal, dvs de skal teoretisk sett fortsette på forkjørsveien. Normalt ville folk brukt retningslys her.

Endret av hightow
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...