Gå til innhold

Den Store AMD Barcelona/Phenom-Tråden


Anbefalte innlegg

Er ikke overbevist om at de testene er 100% OK. Syns de virker litt rart når resultatene enten kan tolkes dithen at Barcelona blir helt utrolig mye bedre, ELLER at de sliter bigtime. Det ene virker like usannsynlig som det andre, hvertfall for meg.

 

Vil gjerne se fler tester, så det går an å danne seg et bilde av hva man kan forvente.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
AMD's Barcelona lack of performance... is it time to worry?

 

This morning I received a response from AMD on the 16 cores Barcelona system lackluster performance versus Intel's Clovertown V8 machine (8 cores) running the same POV-Ray benchmark. I'm still not convinced and until we actually can see/try out the "high-performance" quad-core chip AMD is referring to in their response, everything is still "up in the air"... and then, there's the 40% boost in performance over Clovertown that Intel is promising with its upcoming 45nm Penryn. I think it's now time for a reality check! Henri? (AMD's sales&marketing chief, in the picture).

 

The objective of our demo was to show performance scaling from our current dual-core processors to our upcoming quad-core processors within the same thermal envelope and drive home the point through a real-world demonstration that customers could expect to see 2x the performance without an increase in power consumption.

...

At some point before our launch you can plan on us showing a demo of our parts vs. Intel's high-performance processors.

...

One thing to note, the system we showed, while it was a 4P, it was running only 6GB of memory.

http://www.uberpulse.com/us/2007/05/amds_b...ill_unknown.php Endret av Quintero
Lenke til kommentar
Men hur blir det med utvecklingen av spill till pc när det kommer så mye nytt av hardware? Är det någon lager spill som bruker all denna cpu och kan de det? Kommer vi att kunna klokke amd som det gørs med intels? Och om man nu får 4xcore blir det mindre før ett physix kort att gøra?

8683453[/snapback]

 

Spillutviklere vil nok "bare" dra nytte av flere kjerner, uten å bry seg for mye om den nøyaktige imlpementasjonen av kjernene (siden de bruker x86 instruksjonssettet), ved hjelp av bedre, og hyppigere, bruk av tråder.

 

Siden både Xbox 360 og PS3 bruker flere kjerner vil dette være et område som utviklere vil fokusere mer og mer på i tiden fremover, noe som også vil være nyttig for oss pc-brukere. (Det er ganske krevende å programmere med flere tråder, samt komme opp med en god deling mellom hvilket arbeid som kan skilles ut i hvilken tråd)

 

Ett PhysX kort, eller ett annet fysikk-kort, vil ikke bli gjort utdatert av flere kjerner da de vil være mer effektive til å prossesere dataene enn hva en cpu vil være, grunnet fysikk egner seg bedre for paralelle prossesering.

Lenke til kommentar

Her er også noe sammenligningsgrunnlag hentet fra Ace's Hardware SPEC CPU Dataminer.

 

SPECfp_rate2006:

http://aceshardware.com/SPECmine/index.jsp...mt=3800&o=0&o=1

 

Høyeste resultat der er 49.3, mens "Barcelona" oppnår 92.0 ifølge AMD.

 

SPECint_rate2006:

http://aceshardware.com/SPECmine/index.jsp...mt=3800&o=0&o=1

 

Høyeste resultat der er 46.9, mens "Barcelona" oppnår 104.0 ifølge AMD.

 

Hvis disse resultatene er å stole på så lover det meget bra mhp. ytelsen til "Barcelona" etter min mening.

Endret av snorreh
Lenke til kommentar
men neste intel prosessor er jo på den og, vil dette holde i lengden? eller er det bare ett blaff....

8700302[/snapback]

Det kommer jo an på hva Intel kommer med det, men mye tyder på små forbedringer på den fronten annet enn mindre mikroarkitektoniske tweaks. Jeg tror Intel har hentet ut mesteparten av ytelsegevinsten fra Core-arkitekturen allerede, mens det vil ta en stund før vi får se hva K10 virkelig er god for. K10 er iallefall utvilsomt en kraftig forbedring sammenlignet med K8.

Endret av snorreh
Lenke til kommentar
Første benchmark-tall: Hard Barcelona numbers appear

 

The raw results were about 2200 pixels per second on the Opteron while the Barcelona hit "just over" 4000 on the POV Bench.

Merk: Dette var på like 4-sokkel-system med henholdsvis 8 og 16 kjerner. De brukte HE (Highly Efficient) 65W prosessorer.

8674895[/snapback]

Her kommer en forklaring til testen:

The clock speed of AMD Barcelona was.....

Lenke til kommentar

b20070521_2.jpg

 

Biostar annonserer det første hovedkortet til socket AM2+

 

Det står spesifikt AM2 / AM2+ i spesifikasjonene, og brikkesettet er nForce 560+, som tyder på at dette virkelig er socket AM2+. Men det er litt merkelig at det står "Hyper Transport Technology up to 2G", for det stemmer ikke overens med spesifikasjonene til AM2+ uansett hvordan man vender på det. Kanskje det gjelder i forhold til prosessorer som er tilgjengelige i øyeblikket. Under CPU-support står heller ikke noen av de kommende Phenom-modellene, så forklaringen ligger ligger nok i at dataene ikke er oppdatert i forhold til K10. Men de kunne jo ikke kalt den for AM2+ hvis den ikke imøtekommer alle karakteristikkene til den sokkelen.

 

Kortet har forøvrig 8-pins 12v-kontakt, som jo er heller uvanlig på AM2-kort. Så det kan tenkes at dette blir et krav ihht AMDs referanse-design på AM2+. Støtte for Quadcore øker jo effektbehovet, og Split Power Planes har kanskje også noe med saken å gjøre.

 

Vanlig AM2 vil som kjent også bli kompatible med K10, mens AM2+ i kombinasjon med K10 vil gi raskere HyperTransport, Split Power Planes og utnyttelse av to uavhengige minnekontrollere.

Lenke til kommentar
Kortet har forøvrig 8-pins 12v-kontakt, som jo er heller uvanlig på AM2-kort. Så det kan tenkes at dette blir et krav ihht AMDs referanse-design på AM2+. Støtte for Quadcore øker jo effektbehovet, og Split Power Planes har kanskje også noe med saken å gjøre.

8711460[/snapback]

Det stemmer vel ikke. "Phenom X4 FX" /"Agena FX" for sokkel AM2+ er forventet å få 125W TDP, det samme som Athlon64 FX-62 og X2 6000+.

Lenke til kommentar

Jeg er langt ifra sikker, men vil være forsiktig med å utelukke at det er en sammenheng. Det er riktignok under forutsetningen at 8-pins 12v-kontakt blir referanse-designet.

 

Et annet spørsmål er jo om forventet TDP slår til, og hvor langt prosessorene skalerer. X2 6000+ var også forventet å få 89W TDP, men endte altså opp på 125W.

Endret av Quintero
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...