Gå til innhold

Vista recovery på en HP maskin med XP?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Får meg Vista nå snart på HP, lurer da på om installasjonen av Vista vil gjøre det mulig å ta en "full recovery" som alle HP maskinene har, slik at jeg da får Vista nyinstallert, eller vil det bli XP installert når jeg tar "full recovery" fra BIOS??

 

Noen som vet??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når vista er installert, er det fult mulig å lag et image/recovery som du har med XP. Avhengig av hvilken Vista versjon du får, er det et innebygget image/recovery program i noen av versjonene (business eller ultimate).

 

Det finnes også en masse 3 parts programmer som gjør dette. Blant annet Acronis True Image (versjon 10 støtter Vista).

 

Etter at du da har installert, lag til drivere og gjort dine instillinger, lager du da en kopi, enten på harddisk eller CD/DVDer (er å anbefale).

 

En backup installeres derfor ved hjelp av en oppstarts cd til image/recovery programmet og platene inneholdene backupen.

 

For å rette opp i missforståelser.

 

Du kan ikke hente opp noe sånt fra BIOS (Basic Input Output System). Det er en brikke på hovedkortet inneholdene grunnlegende styring av maskinen og hardware. I minne til denne (CMOS) lagres alle instillinger til komponenter osv... Den har derfor ingen ting med recovery og software i såmåte.

 

Om du mener det er å kunne legge inn alt på nytt uten å ha vært inne i windows så stemmer det. Du starter da opp et "operativsystem" for å kunne kjøre backup tilbake.

Lenke til kommentar

Med HP'n jeg har idag, har HP fra fabrikken lagt til en partisjon med XP klart, slik at hvis jeg vil "resette" pcn min, kan jeg bare trykke på F12(?) nå pc starter opp så formateres alt og XP installeres og jeg får en fersk pc med ny installert XP. Dette gjør jeg når alt er krøll og jeg ikke gidder å fikse.

 

Det er dette jeg mener med "full recovery" fra bios. Altså slik at jeg får jeg pcn akkurat slik som da pcn var helt ny. Lurer på om jeg får "byttet" XP over til Vista når som jeg installerer Vista.

 

Vet ikke om noen skjønte dette?? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...