Gå til innhold

Trenger hjelp til kjøp av optisk+audio kabel!


Anbefalte innlegg

Har ett Logitech 5500 surround anlegg men ingen kabler!. Tror en optisk kabel (xboxen) og en audio kabel til tv'en skulle holde...Noen som kan anbefale noen kabler som jeg kan kjøpe(helst med link til forhandler)?

 

Har hørt at kvaliteten på optisk kabel ikke har noen ting og si, men jeg nekter og tro at den kabelen jeg så på Chlas Olson til 99, er like bra som monster kabelen jeg så på elkjøp til 249. Selve kontakten virket utrolig mye mer solid på monster kabelen...Så var det audio kabelen, her er jeg nesten helt blank, fint om noen kan finne en som er bra kontra pris. Er ikke veldig kresen på lyd så en billig en vil nok funke bra..

 

Det beste er om kablene er 6-7meter lange, hvis ikke må jeg ommøblere litt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var faktisk en fyr på elkjøp som prøvde å prakke på meg en optisk kabel til 400kr (1.5meter).

 

Så, dum som jeg spillte, så lurte jeg på hva forskjellen var da. Da kunne han fortelle meg at det var mindre støy på den dyre da, at den var bedre skjermet...

 

Så etter å ha sett at kabelen til 70kr ikke var laget av gjennomsiktig plast lo jeg litt av selgeren og kjøpte den til 70kr.

 

Eneste forskjellen er at dyre (veldig dyre) kabler er laget av glass, og billige er laget av plast. Dyrere kabler kan også tåle mer stress (bøyinger og skarpe vinkler) enn dyre. De kan også ha en "større" og kraftigere kontakt. Men mine kabler sitter på plass, og der sitter de gjerne et par år til de blir dratt ut igjen, så for meg spiller det ingen rolle.

 

edit:

I fiberkabler er det bare digitale signaler som kan gå uansett, noe som vil si at det skal gå "enere og nuller" gjennom kabelen. Disse går gjennom en hvilken som helst optisk kabel uansett hva den koster... Tror nok du hadde blitt stårlende fornøyd med den til 99kr på Clas Ohlson.

 

Angående audio-kabelen, hva slags kontakter skal du ha på endene? På kobberkabler er støy et argument. Derfor er skjerming nødvendig på slike kabler.

 

edit2:

5 meter optisk: http://www.psdata.no/ps.asp?it=108725&mlevel=110101

 

Jeg klarer heller ikke finn ut av hva slags utgang det er for lyd på tv'en din, så da blir det litt vanskelig. Men jeg tipper du trenger en 2RCA -> 2RCA

Endret av jalejale
Lenke til kommentar

Tror ikke det skal bli et problem. Det er når folk knekker kablene, eller legger de inntill listene i huset og man kommer til et hjørne, eller folk som stapper de i forsterkeren og kjører forsterkeren så langt inntil veggen at kabelen blir knekt.

 

Men hvis du skal gå på den, kan den jo subbes litt frem og tilbake, så da bør du kanskje teipe den fast i gulvet eller noe, uansett om den koster en mill eller 4 kroner på rima1000.

Lenke til kommentar
:!: Selfølgelig skal jeg ha z 5500 anlegget til og spille fra tv'en, fexs ser jeg en tv-serie på tven kommer lyden fra z5500 anlegget...har ikke peiling på hva slags audio kabel jeg må kjøpe?

8368659[/snapback]

Eg har samme anlegg som deg, og har kopla PS3, oppskalerande DVD-spelar, TV, PS2 og GameCube til det. Måten eg har gjort det på:

1. PS3-en brukar den optiske tilkoplinga.

2. DVD-spelaren brukar coax-tilkoplinga. Kabelen eg bruker der er faktisk ikkje ein ekte "digital coax"-lydkabel, men ein vanleg phono-kabel eg hadde liggande. Ein lang ein, på 10 meter. Som eigentleg er ein del av ein komponent-videokabel. Betjeninga på Hifi-klubben ville sikkert ha byrja å grine om dei høyrte om dette oppsettet, men eg får full surround og fullstendig akseptabel lydkvalitet. Faktisk klarer eg ikkje å høyre nokon skilnad på dette og det eg fekk med optisk kabel.

3. Alt det andre går inn i TV-en saman med videosignala (scart på GC, komponent/dobbel phono på PS2), og ut via to phono-kablar som via eit par overgongar ender opp i den eine minijack-kontakta på Z-5500en.

 

Når det gjeld dyre kablar, er dei vanlegvis ikkje verdt prisen. I mange tilfelle vil du ikkje oppleve nokon skilnad i det heile, i andre kan du få ei marginal forbetring til ein latterleg pris. Firma som "Monster" lev godt på placebo-effekten no for tida. ;)

 

Kay

Lenke til kommentar

OT historie:

 

Kjenner en fyr som påstod at han klarte å høre forskjell på lyden om høyttalerkablene var festet til hayttalerene via banan-kontakt eller ikke.

 

ONT:

Selv har jeg bestilt den 5meter optiske kabelen til 170kr på psdata. Den er ikke på lager før den 18.april da, så jeg må nok vente til etter det med å si noe om den... Men jeg kan gjerne si noe om den hvis det er ønskelig.

Og jeg har ingen tro på at noen kan høre forskjell på en OPTISK kabel til 1kr eller 1000kr. Lys er lys, og er det ikke lys er det ikke lyd.

 

edit: På den måten kan jo alle høre forskjell da, hvis en er knekt og en annen ikke er, men hvis begge funker som de skal tror jeg ikke det er mulig å høre forskjell... Merk også at jeg snakker om optiske kabler nå, ikke kobber-kabler. Der kan til og med jeg høre forskjell.

 

Hadde en vanlig kabel fra pc til stereo (en 3,5mm til to RCA, slik sort kabel med en rød og en hvit) som var kjøpt på biltema, veldig spinkel og ingen skjerming.

Så byttet jeg til en tech-link kabel med skjerming og gullkontakter. Det ble mye mindre støy, og dermed bedre lyd.

Endret av jalejale
Lenke til kommentar

EDIT: fant ut av det, den inngangen var farlig godt gjemt!

 

hmmm, nå har jeg gjort noe feil tror jeg...var nede og kjøpte 5 meter optisk kabel på chlas olson. Den ene enden passer perfekt i anlegget men hvor i 360'en skal den andre sitte? Det er definitv ikke en så liten inngang på den! hjelP PS: begge "endene" er like har jeg kjøt feil kabel?

 

 

EDIT: fant ut av det, den inngangen var farlig godt gjemt!

Endret av Sondre05
Lenke til kommentar
For å si det sånn, at om du ikke vet om det blir bedre eller ikke med dyre kabler så klarer du sannsynligvis ikke høre forskjell heller. Entusiaster derimot.

8371297[/snapback]

 

Så lenge det er et digitalt signal som overføres, og så lenge dette overføres uten datatap (noe det gjør), kan ingen høre forskjell, siden det ikke er noe forskjell.

 

10101010 er 10101010 uansett om man er entusiast eller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...