Gå til innhold

[løst]Mogelegheit for LaTeX-støtte i forumet?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Det har ved eit par høve vorte ytra ynskje om å få støtte for bruk av LaTex til å lage formlar o.l. her i forumet, men ikkje i noko eige tråd her, so difor lager eg denne.

 

Døme på korleis dette vil verte, kan ein sjå i foraa på t.d. Matematikk.net og Realisten.com. Dette vil gjere det enklare å lage oversiktlege likningar og reknestykker, noko som ofte kan vere nyttig i spesielt Teknologi og Vitenskap og Leksehjelp kan eg tenkje meg.

 

Lurer nokon på kva LaTeX er for noko, so er nok lenkjene ein finn i fyrsteposten av Den (foreløpig)lille LaTeX-tråden ein god stad og starte.

 

Sjølv bruker eg ikkje dette, og har ikkje noko særleg kjennskap til det, men eg ser nytten i det. Andre synspunkt, for eller mot?

 

Redigert: Fleire døme, inkludert matriser, finn de her.

Endret av Torbjørn T.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Så absolutt, og den likninga du slang opp der er ingenting i forhold til hvordan ting ser ut når man begynner med integraler, derivasjoner og liknende. Matriser har kommet opp et par ganger, og det har vært et h***e. Ja til LaTeX!
Det var berre nokre døme eg fann i farta, for å ha noko å vise til. La til lenkja di i fyrsteposten.
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Ang. løsning...

 

Å kjøre latex-rutinen hver gang et innlegg vises vil vel ikke være spesiellt gunstig sånn rent hw-messig. Tror kanskje at hvis jeg skulle programmert det selv så ville jeg generert latex-bildet hver gang posten hadde blitt redigert, for deretter bare å inkludere en <img> med referanse til det lagrede bildet. Evt. lagret selve formelen i et eget felt i en tabell for redigering, evt. lagret det i EXIF-feltet til bildet.

 

-C-

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...