Jump to content

Wattengård

Medlemmer
 • Content Count

  3299
 • Joined

Community Reputation

203 :)

About Wattengård

 • Birthday 06/12/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Litt uklart bilde, men er ikke det der bare lyset for baklys?
 2. Det renner inn med elektriske pendlersykler i klassen nå. Denne ser veldig interessant ut https://electricmotorcycles.news/new-ebroh-bravo-gle-electric-motorcycle/ Men det er vel bare å krype til korset og kjøre opp til vanlig A...
 3. Ja, var mer et svar til Myst som kalte det "vanlig pakketilbud". Den ene leverandøren jeg fant skrev at de gjerne så at du hadde bestått teoriprøven før du i det hele tatt begynte. Så det er schmekk schmekk tut og kjør tydeligvis
 4. Piaggio MP3 kan kjøres på B-lappen (ved oppkjøring før 2013 tror jeg) og jeg har skriftlig fra Trondheim Parkering at den får lov å parkere på MC-parkering. Andre parkeringsselskap kan selvfølgelig si noe annet. ATV får ikke lov til å parkere på MC-parkering i Trondheim. Har vurdert en slik selv, men ligger litt over mitt prissjikt, og den får ikke lov å kjøre i kollektivfeltet.
 5. For å legge til litt i tråden om elektriske "125cc". Det kommer mer og mer her, men målet til de aller fleste leverandørene er ikke å tyne effektgrensene til det ytterste. Målet er "urban mobilitet" uten begrensningene som 45kmt gir. NIU har sin NGT (nå heter den visst NQi GT) som makser ut på ca 70kmt og ~10 mil rekkevidde. (3kW motor, ca 40000 kr) Super Soco kommer med sin TC MAX som makser ut på ca 90-95kmt og ca samme rekkevidde. Det er de som er enklest å få tak i i Norge. India og Kina har mange spennende sykler, og noen av de kan tenkes å komme til Europa også. I den andre enden av skalaen har man som sagt Zero sin A1-tilpassede variant. Denne utnytter det at effektgrensen på elektrisk sykkel måles opp mot nominell kontinuerlig effekt og er ca 14kW hvis jeg ikke husker feil. Peak kW på Zeroen ligger visst nærmere 40kW så den har nesten samme drag som tilsvarende sykkel på "tung" lappen. Vil man ha scooter-varianten så er de første årgangene av BMW C-Evolution et alternativ da denne akkurat kom inn under A1-regelverket. Jeg er bare ut etter en pendlersykkel som ikke trigger farlige forbikjøringer, hele min arbeidsvei er 60-70kmt så jeg har sett litt på Super Soco TC MAX, selv om jeg egentlig kunne tenkt meg en scootervariant.
 6. Kjøpte meg en The Frame 55" på blakk-fredag og er veldig fornøyd med den. Men det evig tilbakevendende problemet er at det er ikke nok HDMI-innganger. Jeg har Switch, XBone, PS4, T-We boks og Hjemmekinoanlegg, det blir 5 dingser, men TV'n har selvfølgelig bare 4 hdmi-innganger. Hjemmekinoanlegget er et gammelt Samsung-anlegg med 2 hdmi-innganger og 1 hdmi-utgang, så jeg kan koble via det også, men når jeg prøvde å koble Switchen gjennom der så flimret bildet (prøvde flere kabler). For å kanskje bli kvitt dette problemet en gang for alle, er det noen som har erfaring med gode HDMI-svitsjer som støtter HDMI-CEC og har *mer* enn 4 innganger? (Og som ikke er en surroundreceiver ? )
 7. Jeg kjører alle mine temperatursensorer på 433MHz som tas imot av en RTLSDR-pinne og sendes videre ut med MQTT. Håper å bytte ut RTLSDR-pinnen med en Sonoff RF-bridge, men har ikke fått flasha den enda. Sensorene mine kommer fra Clas og koster 79,- stykket. Nok rekkevidde til å dekke mitt hus iallefall. De rapporterer temperatur, luftfuktighet og batteritilstand.
 8. "Sliter" med samme gjeng. Har et "sovende" enkeltmannsforetak som jeg i sin tid registrerte for en mislykket selgerkarriére, og etter det beholdt bare for å registrere .no-domener... Har vurdert å bruke det til å fakturere Nordax for "behandlingsgebyr for mottatte tilbud" siden det er stilet spesielt til meg... Har sikkert ikke noe for seg, men kanskje det kan plage dem selv litt...
 9. Har vurdert den ja. Har 3 problemer med de: * De er "dyre" (over min prisklasse betyr det ) * De får ikke lov til å kjøre i kollektivfelt (kun to-hjuls motorsykler) * De er såppas store at jeg tør ikke lanesplitte/skli-forbi på samme måte som jeg gjør med en liten scooter. (Selv om jeg rett som det er blir forbikjørt av schvære Harleyer som lanesplitter/sklir-forbi.) De kan, som nevnt her over, kjøres på B-lappen da den er registrert som tre-hjuls motorsykkel.
 10. For min del så er jeg kun ute etter et pendlerverktøy som kan ta meg hjemmefra og til jobb. En NIU NGT eller en SuperSOCO TC Max f.eks. Eller en 11kW Zero, men da snakker vi litt annen prisklasse enn jeg er ute etter Jeg kjører kun på veier med 50/60, evt en 70-sone litt avhengig av hvor jeg kjører. Så målet er bare å kunne holde følge med resten og unngå stygge forbikjøringer.
 11. For min egen del så bor jeg som sagt i et stort borettslag. Dette består av rekkehus og blokker, og her går mer eller mindre alt "overground" fra fiberboksen til husstandene. En evt fiberutbygging vil være nødt til å gjøre det samme, og nå har ikke jeg sett så mange fiberkabler, men jeg føler at en RG6 coax er litt mer solid til å ligge utendørs... Når det er sagt, så er vel eeeeegentlig denne kabelen Telenor sin eiendom helt til den termineres i antenneuttaket på stua mi?
 12. Det var ikke det jeg spurte om. Hele poenget er at jeg vil ikke ha kabelmodemet stående under TV'n, jeg vil ha det i det teknisk-rommet jeg skal etablere. Vi har HFC-nett i borettslaget så det vil nok høyst sannsynlig ikke bli noen fiber inn på mange år. Derfor vil jeg forlenge den coax-linja som er der allerede. Siste versjon av docsis støtter forresten 10gbit symmetrisk, så jeg tror det skal holde en stund til.
 13. Akkurat nå kommer vår coax rett fra fordeler uti gata og inn i en enkelt multimediekontakt på stua. (Rett gjennom yttervegg) Det jeg er ute etter er å splitte signalet på utsiden for så å føre det inn i huset en annen plass, skal bygge teknisk rom i kjeller og ønsker å ha kabelmodemet der. Jeg vet jeg trenger trippelskjermet kabel men er usikker på hvilken type splitter jeg trenger. Ingen av toveis-splitterne jeg har sett annonserer med at de støtter HFC/data. Data for biltema sin: (https://www.biltema.no/kontor-teknikk/tv-utstyr/antenner/antennetillbehor/antenneboks-2000022441) Frekvensområde 5–2500 MHz F-kontakter Inn tap: 9,5 dB ved 5–860 MHz Ut tap: 10 dB ved 5–860 MHz Inn tap: 14 dB ved 950–2500 MHz Ut tap: 9 dB ved 950–2500 MHz Noen som har gjort dette før og vet sånn ca hva jeg trenger? Kabelstrekket inn i huset blir under 10m, sannsynligvis nærmere 5-6.
×
×
 • Create New...