Gå til innhold

Luftgevær og luftpistol-tråden!


Anbefalte innlegg

Jeg fant ikke noen skikkelige tråder for luftgevær her på forumet, men siden det finnes en airsoft-tråd, må nesten luftgevær ha en tråd også!

 

Jeg kjøpte et Hatsan model 70 knekkgevær for 1200 kr sist uke, og dette er jeg veldig fornøyd med! Siden den gang har jeg kjøpt et Hawke kikkertsikte på teknikmagasinet, som faktisk fungerer overraskende bra! Jeg treffer hermetikkbokser på 30 meters avstand!

 

Er det noen som har noen tips angående finjustering av sikte, og hvordan geværet eventuellt må festes fast for å skyte det inn?

 

OBS: Er det noen som har lyst på et rått gevær med kikkertsikte til 2100, ta en titt her! 375 m/s! :ohmy:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flytter tråden til jakt&fiske delen av forumet.

 

Har selv en gamo shadow 1000 som har en utgangshastighet på 305m/sec og er rimelige kraftige saker og spesielt med kuler av stål. Den derre på 375m/sec må jo nærme seg .22 type kraft vil eg tro. :hmm:

 

Treffer meget nøyaktig ved 30meters rekkevidde og bortimot 50meter er det litt verre men forsatt treffer eg cola boks så å si på hvert skudd.

Lenke til kommentar

Nei, i Norge (og resten av Europa forsåvidt) er det forbudt å jakte med luftvåpen.

broren min har Hatsan model 70, som er greit.

er nøyaktig på 10-15 meter, så utover det er det unøyaktig

 

er ikke helt fornøyd med det...

Hmm... Merkelig, eg er fornøyd med geværet opp til 30 meter, men jeg har ikke testet lenger. Våpenet må jo da nødvendigvis være unøyaktig på 10-15 meter også, men da vil forskjellene være mindre.

 

Når det gjelder å stille inn siktet på våpenet, lærte jeg forskjellig om det i militæret.

Vi siktet alltid på midten, men etter 10 skudd ser du hvor samlingen på blinken er, og da kan du feks stille siktet tre knepp ned og to knepp til høyre. Da kan du så skyte ti nye skudd, og se om du kommer nærmere midten med denne samlingen.

Lenke til kommentar

det er gjort, har brukt LANG tid på å stille inn dette(snakker rundt 50 skudd), og jeg kan å stille inn våpen sånn passe bra...

 

har tom festet våpenet i ett stativ, skutt på blinken, ladet og skutt igjen, mens våpenet satt fast i stativet.

Stillte inn på ca 10 meter, var nærmest perfekt da, men er fortsatt unøyaktig på noe særlig mer enn det...

 

men er ikke værre enn at jeg klarer å skyte en skjære på 30 meter med noen forsøk, men hadde helst sett at jeg tok den på første...

 

nei, det er ikke jeg som er elendig skytter, min pers er på 46 av 50 poeng, og har ofte vært rundt samme summen...

 

Battone: er vel ikke lov å skyte dem men....

 

edit: ikke at jeg har skutt en skjære(eller flere), men HVIS jeg skulle ha skutt en, hadde jeg nok brukt noen forsøk :ermm:

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Hvem har ikke falt for fristelsen.. Jeg så en kråke en gang og tok en stein på rundt kiloet og kastet etter den.. Den døde på flekken.. Jeg ble så overrasket over å treffe at jeg ble stående målløs i flere minutter før jeg fant ut at det var best å løpe.. Var bare 12-13 år da men..

Lenke til kommentar
Hvem har ikke falt for fristelsen..  Jeg så en kråke en gang og tok en stein på rundt kiloet og kastet etter den.. Den døde på flekken.. Jeg ble så overrasket over å treffe at jeg ble stående målløs i flere minutter før jeg fant ut at det var best å løpe..  Var bare 12-13 år da men..

8137714[/snapback]

:!: Gull! Jeg har også falt for fristelsen å skyte dyr, men heldigvis er det mange år siden! ;)
Lenke til kommentar

Jeg har et gammelt tyskt Haenel mod.49a tipper den er 50-60 tallet, som jeg er fornøyd med. :) Det er ikke et knekkegevær, men et med 12 og 6 skudds magasin og sluttstykket og det bruker 4,4 mm rundkuler som er vanskelige å få tak i, men det går an og de er dyre! :( Luftgeværet er ikke altfor ulikt HV-Mauseren på avstand! Mangler bare overtre! :dribble: Mange skjærer, måser,kråker,rotter og mus har falt offer for luftgeværet...Bare man treffer rett er det god natt. Men som de fleste vet er det jo lov så lenge ingen ser det! :dribble:

Endret av Elgjeger
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...