Gå til innhold

Utdanne seg til Lege - Hvor?


Thewiz

Anbefalte innlegg

Hei, hadde en liten diskusjon med ei jeg kjenner om hvor det er lurt å gå på medisinskole. Har tenkt på Polen, Tyskland osv. Men hva er egentlig rangert høyest? NTNU i trondheim ville vært veldig beleielig for meg, iogmed at jeg bor her, men det er veldig vansklig å komme inn.

 

 

Hva mener dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okey hør her.

Jeg er ingen ekspert på dette, men vurderer å søke lege selv.

 

Noe av trikset er at det er status å søke seg inn i Norge, men problemet er at snittet ligger godt over 6 for å komme inn på Norges Universiteter som tilbyr medisinstudier (dette er medregnet ekstrapoeng).

 

I Polen derimot, kan du skli rett inn i medisinstudier med 4 i karaktersnitt, og så vidt jeg vet er den Polske utdannelsen fullverdig (bortsett fra at du må ta en såkalt turnusperiode dersom du vil tilbake til Norge for å jobbe).

(I tillegg var det en stygg detalj om å lære polsk for å kommunisere med lokalbefolkning under praksisperioder, men dette er en detalj).

 

Hvis du er interessert i å studere i utlandet burde du undersøke www.ansa.no, der finnes det diverse oversikter og masse informasjon om studier i utlandet.

Selv er jeg fryktelig keen på å studere medisin i Tyskland, men karakterene er den store flaskehalsen. :(

Lenke til kommentar

Ja, jeg og har egentlig lyst til å ta utdanningen min i utlandet. Men jeg vil jo helst ha et universitet som lærer oss på engelsk ikke f.eks tysk.

 

I polen, Warzawa, så er studiet på engelsk.

 

Men jeg skal selvfølgelig søke her i norge først, men det kommer nok til å bli vansklig.

Lenke til kommentar

Vurderer sterkt å studere i Ungarn siden to av mine fettere gjør det og har opplevd det som veldig positivt. Selv har jeg klart å presse snittet mitt til rett oppunder 5, men noe særlig lengre tror jeg det skal bli vanskelig å komme, så en medisinsk utdannelse i norge blir nok lite aktuelt.

 

Noen som vet om det er karakterinntak, eller opptaksprøver rundt omkring på internasjonale medisinstudier? Dette varierer kanskje veldig?

Lenke til kommentar
Vil man kunne komme inn med 5,0 i snitt + matte, fysikk, kjemi fordypning over alle vgs år? Vil man kunne komme inn om man studerer et år astrofysikk først og så begynner på legestudiet? :)

 

Jeg tenker på å komme inn i Norge

7806771[/snapback]

 

ca 5 i snitt gir ca 50 karakterpoeng + 4 fordyningspoeng + 4,5 realfagspoeng gir ca 58,5 poeng. Det holder ikke til å komme inn på medisinstudiet i Norge slik poengrensene var i høst (laveste i primærkvoten var 62,1 poeng i Tromsø). Med et års studier (60 studiepoeng) vil du få 5 poeng til, men søker da i ordinærkvoten, der laveste poengsum var 71,5 poeng (Bergen).

Lenke til kommentar

det finnes jo tonnevis med "events" som gir ekstrapoeng da..

så HVIS man vil bli lege, klarer man det..

enkelt og greit..

du klarer kanskje ikke surfe rett fra VGS til legeutdanning, men hvis du har nok vilje, går det som en drøm. diverse kurs, førstegangstjeneste osv gir poeng.

og dersom du virkelig ønsker kan du jo alltids ta opp igjen enkeltfag og satse alt for å få 6 på eksamen! :)

 

men som sagt, utlandet er ikke så forferdelig det altså (tror jeg)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...