Gå til innhold

Budsjettskjerm for den blakke...


Cueball

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Samtron er FÆL... Sorry at jeg sier det, men hvis du har sett den side ved side med en god skjerm, så ville du aldri funnet på å kjøpe den. Invester litt penger i helsen din, kjøp en skjerm som det går an å se på og som ikke gir deg stråleskader i Tsjernobyl-klassen. Det er verdt å slå av et par tusenlapper på pc-oppsettet, og heller legge det i skjermen.

Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt enig med at skjermen er den delen en bør investere mest i, og jeg har ikke kommet til å kjøpt meg en 19" i denne prisklassen selv (har en LG 915FT+ som er er rimlig godt fornøyd med). Min bror derimot, sitter ikke timesvis forran skjermen hver dag og trenger bare en erstatning for den 14" !! han har i dag. 17" er et alternativ, men jeg tror vel at han vil være mer fornøyd med en 19" over tid (selv om det kan koste litt hodepine hvis han får dilla på et spill).

Dersom han strekker seg til 2500,- er det mulig å få en skjerm som er akseptabel da? (ta den begrensede bruken i betraktning)

 

Du som sier Samtron skjermen er fæl, mener du sammenlignet med andre skjermer i den prisklassen, eller sammenlignet med ordentlige skjermer?

 

Fortsatt takk for alle innspill :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-27 23:53, skrev mad_arab:

Samtron er FÆL... Sorry at jeg sier det, men hvis du har sett den side ved side med en god skjerm, så ville du aldri funnet på å kjøpe den. Invester litt penger i helsen din, kjøp en skjerm som det går an å se på og som ikke gir deg stråleskader i Tsjernobyl-klassen. Det er verdt å slå av et par tusenlapper på pc-oppsettet, og heller legge det i skjermen.


 

Unnskyld meg, men vet du hvor man finner ut hvor mye skjermene stråler?

 

Det er et uhyre interessant tema, så hvis du vet hvor jeg kan finne linker vedr. tester/målinger som omhandler dette, vil jeg sette stor pris på om du poster det :smile:

 

Sveinl.

Lenke til kommentar

Såvidt meg bekjent er vil strålingen fra en skjerm akseptabel sålenge den er godkjent etter TCO95 eller TCO99,(arrester meg om jeg tar feil) men det er jo ikke dermed sakt at bildet er klart, og et uklart/dårlig bilde vil jo føre til større belastning på øynene (de forsøker å fokusere) og dermed hodepine. Jeg er altså ute etter akseptabel billedkvalitet, og mekanisk kvalitet uten å måtte betale for det :smile:

Lenke til kommentar

kjøpte den billigste LG 17tommern på komplett til foreldra mine, og både de og jeg er veldig fornøyd med den m.h.t pris. Kosta ikke mere enn 1500kr for 1 liten måned siden. Skjermen i seg selv fysisk er ikke noe å klage på og skjermflata er 16ognoensmå tommer...noe jeg vil tro er vanlig. Bra øko-kjøp etter min mening.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-28 10:26, skrev veggiss:

du får en no-name 19" til 1699 spenn, den suger, men du ville ha det billig...




 

Tror han allerede har noen som suger :smile:

 

Men alvorlig... tror du/dere ikke at Samtron 96P til 1703,- er et bedre kjøp? Spesifikasjonene er slettes ikke aller værst i hvertfall (0,22 dot pich, 1600*1200 @ 76 Hz, og 1280*1024 @ 85 Hz)

Lenke til kommentar

Dette at man får vondt i øynene eller svidd hjernebarken av rimelige skjermer, tror jeg ikke noe på :smile:

 

Hvis en har så svakt skjermkort/ hovedkort derimot, at en ikke kommer over 80 Hz vertikal refreshrate i valgt oppløsning, så kanskje... Vi har 3 Samtron på skolen, og de er da absolutt godkjent.

 

Sjøl kjører jeg dual Eizo 21" og Hyundai 17", og noen dramatisk forskjell på visuell kvalitet, syns jeg ikke det er.

 

Ville valgt Hyundai - den har gode specs.

Lenke til kommentar

De fleste som anbefaler sin egen skjerm vil si at den er bra eller dårlig.

 

Om den virkelig er bra eller ikke ser du ikke før du har noe å sammenlikne med, altså en referanse.

 

Jeg trodde også en skjerm var en skjerm helt til jeg fikk se to 19" skjermer ved siden av hverandre. Ble rett og slett sjokkert over hvor mye ekstra jeg måtte anstrenge meg for å fokusere på den ene. Merket at øynene måtte "jobbe" fra første sekund.

 

Kan dessverre ikke hjelpe deg med noen av de skjermene du har spesifisert, men har du 2 lapper å avse, så vurder en god brukt framfor en billig ny.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-28 10:35, skrev SnowDOG_:

Kem pokker var det som sa at samtron ikke var noe bra? Eg har en 19" samtron 95P Plus og den er bare digg! Har sett på mange andre skjermer og eg må si at eg virkelig ser lite forskjell. Sitter veldig mange timer i strekk uten å bli sliten i øyene.


Helt enig! At det skulle være en enorm forskjell mellom Samtron-skjermen og litt dyrere skjermer, er i beste fall en overdrivelse, i verste fall ren bullshit.

 

En venn av meg har en Samtron 95P+ som kjører skarpt i 1600*1200 (dessverre med bare 75 Hz). Selv har jeg hatt to Eizo 19", en Eizo 21" og en Sony 19". Alle har jeg kvittet meg med fordi jeg ikke var fornøyd med bildekvaliteten. Ingen av 19-tommerne var i nærheten av å ha et skarpt bilde i 1600*1200, kvaliteten i 1280*960/1024 var det også mye å utsette på. To av disse skjermene var inne til service uten at det ble konstatert noe galt. Jeg må derfor gå ut fra at de skulle være sånn.

 

Hvis man antar at Samtron 96P ikke er noe dårligere enn sin forgjenger, er det en skjerm jeg vil anbefale.

Lenke til kommentar

Takker for mange gode svar

 

Foreløbig ser det ut til at jeg anbefaler ham å kjøpe den Samtron skjermen. Alternativet er jo en brukt skjerm, men det måtte de ha skjedd en del med prisene 19" på CRT skjermer de siste to årene? Så det er ikke sikkert en skjerm som kostet 4000 for to år siden er så veldig mye bedre...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...