Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt fantastisk at staten(e) har latt SAS leve så lenge. Så lenge jeg kan huske har ansatte i SAS jobbet dugnad for å redde økonomien til selskapet, streiket for mer lønn og at SAS har fått redningspakker fra regjeringene i de nordiske landene.

Har noe endret seg denne gangen? Rent bortsett fra at de solgte virksomhetene som gav overskudd.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Eneste grunnen jeg ser til å ta et tap på en aksje er skattefradraget. Klart kan man anta at en aksje vil returnere, er det tilfelle og man har råd til å vente er det er lønnsomt enn salg med tap, spesielt med tanke på skjermingsfradraget. Dog er det jo ikke alltid markedet er rasjonelt, det finnes enda aksjer på børsen som krasjet i 2007/08 og er fortsatt på de nivåene.

 

Jeg for min del bruker stop-loss som er justert slik at jeg har sikkert meg grei gevinst ved nedgang. Det er uansett ikke galt å sikre gevinsten.

 

Men det blir vel uansett feil å hevde at tapet er der momentant når kursen går ned?

Lenke til kommentar

Det er jo momentant i den forstand at eiendelene dine har mistet verdi. Men det må skilles mellom et realisert tap og et urealisert.

 

Det kan jeg godt være med på. Men dette wisd0m skrev skjønte jeg ikke helt.

 

Samtidig så tror jeg ikke en person med 5 eller 10 års horisont bør føle et spesielt tap om aksjekursen går ned første uka etter investering.

Lenke til kommentar

Ser på historikken til marine harvest, som snart bikker 7kroner aksjen. Rundt 2001 var de opp i 8000 pr. aksje. Hva skjedde?

Lakseprisen kollapset i 2001. Uansett er jo dette tall fra Pan Fish, som slet enormt fra kollapsen i 2001 og videre de neste årene. Dagens Marine Harvest ble ikke til før i 2006, da Pan Fish, Marine Harvest og Fjord Seafood fusjonerte. Derfor blir det helt feil å se på tall før 2006, for det var et helt annet selskap.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

MHG eksisterte ikke i sin nåværende form i 2001. Husker ikke når MHG kjøpte opp Pan Fish med flere, men jeg mener de har hatt sin nåværende form (og kurs) siden 2006-2007. Og siden den gang har de vel kjørt noen emisjoner.

 

Helt sprøtt at selskapet har klatret fra 2,5 til rundt 7 på 2 år. Grei avkastning...

 

Edit:

What he said: ↑

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Noen som vet hvor man finner en liste over samtlige aksjeselskap som kan handles over børs her i Norge? Etter å ha lest meg opp litt på value investing hadde jeg tenkte å prøve meg litt i praksis. Trenger derfor å finne selskaper som ikke er fulgt like tett av alle de store investorene, tenkte det ville være enklere å finne feilprising i litt mindre selskaper. Så dog at utvalget hos Nordnet f.eks. var noe labert, det kan da vel ikke være alle selskapene som handles over børs i Norge?

Lenke til kommentar

Oversikt over alle selskapene på Oslo Børs og Axess.

 

Tenker du utenfor børs kan du kjøpe unoterte aksjer tilknyttet OTC-listen gjennom DNB eller via Arctic Securities og Pareto som megler aksjer utenfor børs og OTC. Ellers tilbyr jo både DNB, Netfonds, Nordnet med fler aksjer på utenlandske børser, men det kan være tricky om du ikke velger å sette deg inn i markedene.

 

Ellers tror jeg ikke du finner store funn. De som driver med dette til daglig har oversikten. Selvfølgelig er mindre og ukjente selskaper ofte priset lavere fundamentalt, men omsetningen er så dårlig at du kan slite med å få solgt igjen. Jo mer omsetning, jo mer liv i aksjen og større sjanser for god trading. Markedet reagerer sjelden stort på små, ukjente aksjer, ikke minst fordi finansmedia ikke legger like stort fokus på disse selskapene. I tillegg kan du få hjelp av tekniske indikatorer i selskaper med høy omsetning, noe som ikke er verdt noen ting i aksjer som sjelden omsettes da det ikke finnes nok volum til å støtte indikasjonene.

Lenke til kommentar

Kjapt spørsmål. Teller aksjer som en del av formuen din? Hvis man er i ferd med å tippe over grensen for formueskatt, kan det være en god idé å investere i aksjer?

 

Om du berre akkurat så vidt kjem over grensa for formuesskatt, så speler det heller liten rolle. Grensa er 870 000, og lat oss seia at du har 900 000 i formue, då lyt du betala så mykje som 330 kr i formuesskatt.

Lenke til kommentar

 

Det er et solid drevet selskap, men aksjen har økt en del i pris det siste året, så aksjen en nok ikke "billig" lenger.

Tenker litt mer konkret om fremtidsutsiktene. De fikk et lite rykk opp etter at tredjekvartalstallene ble presentert 23.10, men de fire siste dagene har prisen dalt. Er det noe som tyder på at kursen vil fortsette å falle?

Lenke til kommentar

Hei. Vurderer å starte litt med aksjer, og har igrunnen noe jeg lurer på ang. det.

Muligens det er et dumt spørsmål, men jeg prøver meg.

 

Jeg vil gjerne satse 10k på aksjemarkedet. Vil det ikke da svare seg å kjøpe billige aksjer kontra dyrere aksjer, eller er det ett fett?

Og er det noen aksjeselskaper som betaler ut utbytte?

Og ved å "satse" så ltie som 10k, bør jeg ha aksjer i få eller mange selskap? Hva er den beste strategien?

Tips.

Mvh

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...