Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pipelyd fra ukjent kilde.


Anbefalte innlegg

Jessda, jeg oppdaget nylig et lite problem med PCen. Den har nemlig bestemt seg for å begynne å pipe - når den er av. Høres litt ut som en sånn høyfrekvent lyd som er ganske vanskelig å bestemme hvor kommer fra.

 

Jeg undersøkte litt og antok at problemet var PSU-vifta, så jeg tok med PCen ut og blåste litt ( den var rimelig støvete ). Men da jeg satte opp PCen på nytt var lyden fortsatt der.

 

En annen grunn til at jeg regner med at det er vifta er at det høres ut som den slutter i det vifta starter ved oppstart. Det eneste som er litt betenkelig er at vifta går i cirka 10 minutter etter PCen er av, mens lyden melder seg med en gang.

 

Jeg gjorde såvidt jeg kan huske ikke noe spesielt før lyden meldte seg. Jeg har på en måte slått meg til ro med at ting noen ganger skjer helt uanmeldt.

 

Søkte litt men fant ikke noe om sånne lyder, så jeg håper noen her kan hjelpe. :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er sikkert en spole hvor koppertråden som er suret rundt er løs. Da vil koppertråden vibrere når spolen tilføres strøm med en gitt frekvens, og dermed avgi lyd.

 

Problemet kan da løses ved å sprøyte på stoff som f.ex silikon. Obs: Stoffet må ikke lede strøm og må også tåle varme. Dvs. ikke særlig lurt å bruke limpistol. Det kan gå bra, men jeg anbefaler det ikke.

 

En typisk spole kan se slik ut f.ex: drossel.gif

Endret av geir__hk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...