Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Hvorfor Lemmy ikke drakk Octomore kan jeg fint svare for. Fordi det er for dyrt med Octomore for 1000-2000kr flasken. Det er vel forståelig at en rocker backstage etter konsert ikke kan bøtte ned på en røykbombe? :dribble:

 

Dessuten foretrakk Lemmy Jack 50/50 med Cola, og det er helt helt greit for en billig whiskey for 200kr.

 

Selv liker jeg å slenge to isbiter i en Whiskey/ Bourbon/ generell Blend, og man tar det ikke så høytidelig, og man tar den i en Tumbler, og man kan slappe av å nyte det for ddr uten å smake på samme måte som en single malt eller Cognac.

 

Som sagt det er en setting for alt, hverdaglig her drikker jeg first price te, med god honning. Jeg synes det smaker veldig bra for prisen. Til jul er det sikkert tenkelig at jeg kjøper litt dyrere te fordi det er mer spesielt. Da kan jeg dra på kaffe å te og kjøpe noe annet. Jeg drikker absolutt ikke Jack til jul, det kan jeg love.

 

Men det er dette med settinger som nazi ""Hipsterne"" med nazilugg eller skjegg ikke forstår.

 

hipsterhitler.jpg

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du finner Nazi-hipstere som sier... du kan ikke ha whisky i en tumbler, du kan ikke ha is i en whisky/ Verboten... Du skal eller skal ikke ha lov til å helle vann i whiskyen.

 

Jeg har alle slags mulige glass for forskjellige whisky grappa, cognacs, og vin men jeg er veldig glad for at jeg har noen tumblers også.. Særlig om sommeren. Shotteglass har jeg også, kan jo hende man har smaksatt brennvin eller noe sånt engang i blant?

 

Det er det som er fint ved å leve i et fritt land, der individualister som meg selv kan gjøre som de vil.

 

Så er det jo fri tale og ytring også, så Nazi Hipsterne må selvsagt komme med forbudene sine...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Deilig i Belgia hvor de har skikkelig øl og ikke bare pils. De beste øl er mellom 5-9%. Det som selges i Norge er piss med kullsyre i, sammenliknet. Dog er noen juleøl noenlunde ok, og CB øl er friske på sommeren selv om smaken ikke er allverden sammenliknet med skikkelig øl.

 

Tyskerne skryter jo uhemmet av sin egen øl, men for å være helt ærlig er det labert når alle er helt like og resten er pils. Tyskland virker å ha bannlyst import av øl og selger kun Tyske øl og noen få av de store internasjonale.

 

Norge, Danmark og Nederland er litt like på øl (pils), men ikke så ille som Sverige, som begrenser styrken på ølet til 3.5%(?) i butikk, noe som gjør det enda verre.

 

Spansk øl (kaldt) er godt i solen i omtrent 5 minutt, før det smaker enda verre enn Svensk øl. Franskmennene holder seg til vin, og ølet smaker deretter. Britisk øl er skrekkelig og av disse ekle varianter er den illesmakende Newcastle min Britiske "favoritt". Mange skryter av Irsk øl, men det er ikke noe for min tunge, sikkert fordi jeg ikke liker det så bittert som de som lever i regn og vind, men alikevel går med t-shorte.

 

Har ikke smakt mange polske, men de jeg har smakt har ikke falt i smak. Tsjekkiske øl får mye skryt, men er ikke helt min ting, og har den verste ølet jeg har smakt noensinne, i Pilsner Urquell, på delt førsteplass sammen med Tyske Jever. Men de har noen som smaker godt også. Kruzovic er ok. Men jeg har ikke smakt så mange fra Tsjekkia.

 

Amerikanske øl er ikke spesielt gode, foruten tropiske øl fra Cuba, som er ok og friske i den tropiske varmen, og holder noe lenger smaken enn sine Spanske slektninger. Japanske øl smaker en plass mellom Cubanske og Amerikanske og er egentlig helt alright, men rimelig dyre.

 

Men ja, tilbake til Belgia, så er Belgia landet som virkelig kan lage øl. Men jeg får nok bank hvis jeg sier det, men favoritten er og forblir de forskjellige variantene av Leffe og den skarpe, milde og søtlige Duvel ølen. Men i Belgia handler det ikke om favoritten, det handler om å smake blant de tusenvis av forskjellige ølene. Men iallefall er de to nevnte mine "fallback options" og dermed favoritter, når jeg blir lei av å smake andre. Så skal jeg heller ikke glemme Grimberger som også faller i samme kategori.

 

Men ja, nok om øl nå. Smaken er jo som baken sies det, og baken er nok aldri mer splittet enn når det kommer til øl.

 

 

Amerikanske ale er ikke spesielt gode? ofyttameigrisen... Vet du hvor ølboomen vi ha nå egentlig kommer fra? Vet du Nøgne Øs opprinnelse?

 

Det hadde veldig mye med AMERRIKA å gjøre for å si det sånn. Mange oppskrifter som var omtrent glemt ble lett fram igjen. Ja Belgierne har alltid hatt sine øl, trapister etc, men vi hadde ikke smakt særlig av de heller om ikke ølboomen hadde kommet.

 

Med Ølboom så får du med ""hippsterne"" sånn er det bare, men uten ølboomen hadde vi ikke smakt særlig ipa og spesielt ikke Dobbel IPA som er et nytt øl, og andre doble, imperiale typer som også er nytt øl foruten Imperial Stouts.

 

 

Hvilke Amerikanske øl er det du har smakt? Jeg vet mange amerikanske vestkyst dipas og imperial stouts som absolutt er prima kvalitet både i smak og pris.

 

 

Dersom ikke boomen hadde kommet så hadde folk her inne traltet på videre som i første side av tråden, og ikke noe galt i det. For Pilsner er en god forfriskende halvliter på en varm dag....

 

Det kan også et glass vann, iste eller saft være...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

For min del så drakk jeg bare pils før, på konserter + ellers før fest.

Men må ærlig innrømme jeg likte det aldri. Ble kun drukket for alkoholen sin del.

Kunne aldri sittet ned med en pils for pilsen sin del hjemme eller noe.

 

Men etter USA turen så fikk jeg virkelig øynene opp for at det finnes mye annet øl, som faktisk smaker godt!

Var på vestkysten, Washington staten.

 

Nå om dagen på konsert kjøper jeg som oftest Brooklyn Lager fra tap, er i ihvertfall litt bedre på smak en den man får om man sier en øl.

 

Men uansett, la nå folk drikke hva dem vill når dem vill enten det er pils eller ipa.

 

 

Handlet siste Juleølet i går, ble litt diverse + jeg må på posten å hente noe snadder i dag.

Blant annet en Ægir Ratatosk som dem fikk inn som bestillingsvare igjen sist uke!

Endret av Skogslik
Lenke til kommentar

For min del så drakk jeg bare pils før, på konserter + ellers før fest.

Men må ærlig innrømme jeg likte det aldri. Ble kun drukket for alkoholen sin del.

Kunne aldri sittet ned med en pils for pilsen sin del hjemme eller noe.

 

Men etter USA turen så fikk jeg virkelig øynene opp for at det finnes mye annet øl, som faktisk smaker godt!

Var på vestkysten, Washington staten.

 

Nå om dagen på konsert kjøper jeg som oftest Brooklyn Lager fra tap, er i ihvertfall litt bedre på smak en den man får om man sier en øl.

 

Men uansett, la nå folk drikke hva dem vill når dem vill enten det er pils eller ipa.

 

 

Handlet siste Juleølet i går, ble litt diverse + jeg må på posten å hente noe snadder i dag.

Blant annet en Ægir Ratatosk som dem fikk inn som bestillingsvare igjen sist uke!

 

 

Jeg liker også Brooklyn Lager, men det er tross alt samme øltype som pilsner lager, bare at det er en bedre øl. En i samme klasse er Mikelller American Dream Lager.

 

Schous pilsner fra Oslo er også en bedre pilsner enn annen pils..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Pilsner var det ølet vi nordmenn begynte å ta til oss fra kontinentet, det stammer fra Europa Tsjekkia og ble en hit.

 

http://www.ol-akademiet.no/pilsens-urkilde/

 

Selvom Norsk og Tysk standar lager ikke er så spesielt, så er pilsner den mest avanserte øltypen å lage, fordi den er undergjæret.

 

Det var nok ikke bare det at ølet var billig, for det vi kaller spesialøl idag var forbeholdt arbeiderklasse i England og Belgia. Det var vel heller fordi Europeere foretrakk pilsner, men Feks drakk folk i UK Porter eller Pale ale etter jobb, og i Belgia lagde de Saison som arbeiderne fikk gratis som tørsteslukker etter hesjinga eller var det høstinga? Dvs ljårbeid og kornsanking..

 

Imperial Russian Stout derimot har noe mer aristokratisk ved seg, det har vel alltid vært foretrukket av tsarinner og folk med god råd.

 

 

Men arbeidere drakk billig porter og pale ale på puben.

 

I Norge drakk man billig ale før også, mitt familienavn syfter på et sted der ale ble brygget. Ofte på gårder osv. Det var faktisk ale vi drakk først sammen med akevittlignende brennevin.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

 

For min del så drakk jeg bare pils før, på konserter + ellers før fest.

Men må ærlig innrømme jeg likte det aldri. Ble kun drukket for alkoholen sin del.

Kunne aldri sittet ned med en pils for pilsen sin del hjemme eller noe.

 

Men etter USA turen så fikk jeg virkelig øynene opp for at det finnes mye annet øl, som faktisk smaker godt!

Var på vestkysten, Washington staten.

 

Nå om dagen på konsert kjøper jeg som oftest Brooklyn Lager fra tap, er i ihvertfall litt bedre på smak en den man får om man sier en øl.

 

Men uansett, la nå folk drikke hva dem vill når dem vill enten det er pils eller ipa.

 

 

Handlet siste Juleølet i går, ble litt diverse + jeg må på posten å hente noe snadder i dag.

Blant annet en Ægir Ratatosk som dem fikk inn som bestillingsvare igjen sist uke!

 

 

Jeg liker også Brooklyn Lager, men det er tross alt samme øltype som pilsner lager, bare at det er en bedre øl. En i samme klasse er Mikelller American Dream Lager.

 

Schous pilsner fra Oslo er også en bedre pilsner enn annen pils..

 

 

 

Brooklyn lager og pilsner er to forskjellige ølstiler. Du kan ikke påstå at gjæringstemperatur er eneste definisjonen for pilsner. Det blir bare for dumt.

Lenke til kommentar

 

 

For min del så drakk jeg bare pils før, på konserter + ellers før fest.

Men må ærlig innrømme jeg likte det aldri. Ble kun drukket for alkoholen sin del.

Kunne aldri sittet ned med en pils for pilsen sin del hjemme eller noe.

 

Men etter USA turen så fikk jeg virkelig øynene opp for at det finnes mye annet øl, som faktisk smaker godt!

Var på vestkysten, Washington staten.

 

Nå om dagen på konsert kjøper jeg som oftest Brooklyn Lager fra tap, er i ihvertfall litt bedre på smak en den man får om man sier en øl.

 

Men uansett, la nå folk drikke hva dem vill når dem vill enten det er pils eller ipa.

 

 

Handlet siste Juleølet i går, ble litt diverse + jeg må på posten å hente noe snadder i dag.

Blant annet en Ægir Ratatosk som dem fikk inn som bestillingsvare igjen sist uke!

 

 

Jeg liker også Brooklyn Lager, men det er tross alt samme øltype som pilsner lager, bare at det er en bedre øl. En i samme klasse er Mikelller American Dream Lager.

 

Schous pilsner fra Oslo er også en bedre pilsner enn annen pils..

 

 

 

Brooklyn lager og pilsner er to forskjellige ølstiler. Du kan ikke påstå at gjæringstemperatur er eneste definisjonen for pilsner. Det blir bare for dumt.

 

 

Begge deler er lager, norsk lager er indistruell lager, mens Brooklyn er en spesial/mikrobrygg lager......

Det er samme bryggemetode, bare med mye mer humle lasset i... so jo det er lager øltype, med en "ny vri".

Sakset rett ut fra akademiet...

 

  • Moderne lys lager (4,5% – 5,6%): Som navnet sier en mer moderne pilstype med kraftigere humleduft/-smak.
  • Internasjonal lager (4,5% – 5,3%): De aller fleste norske pilsnere inngår i denne kategorien.

 

Det blir like feil som å si at Innis & Gunn IPA, Proper Job IPA eller Brewdog Punk IPA er en annen øltype enn Kinn IPA eller Nøgne IPA.... 5 veldig forskjellige ale der I&G, PJ og Brewdog er mer standar, mens Kinn Vestkyst IPA og Nøgne IPA er proppfull med humle, og mer fyldige.....

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

snip

 

 

 

Lager er ikke en spesifikk øltype, men en gjæringsmetode. 

 

Det du sier er at pale ale og imp.stout er det samme fordi begge deler er brygget med alegjær. 

 

Brooklyn lager er nærmere  vienna lager dersom man skal bruke europeiske stiler for å beskrive ølet. 

Ølet inneholder 2-row, vienna og caramalt sammen med en god del forskjellige amerikanske humletyper.

Pilsner inneholder pilsnermalt, krystallmalt og mild europeisk humle. Forskjellen er temmelig markant.

 

Edit: ser at du drar inn noen øl som definitivt er samme stil for å understreke poenget ditt.

Endret av ersa
Lenke til kommentar

 

snip

 

 

 

Lager er ikke en spesifikk øltype, men en gjæringsmetode. 

 

Det du sier er at pale ale og imp.stout er det samme fordi begge deler er brygget med alegjær. 

 

Brooklyn lager er nærmere  vienna lager dersom man skal bruke europeiske stiler for å beskrive ølet. 

Ølet inneholder 2-row, vienna og caramalt sammen med en god del forskjellige amerikanske humletyper.

Pilsner inneholder pilsnermalt, krystallmalt og mild europeisk humle. Forskjellen er temmelig markant.

 

Edit: ser at du drar inn noen øl som definitivt er samme stil for å understreke poenget ditt.

 

 

 

Nettopp det jeg gjorde, forskjellige gjærtyper kan du ha i IPA også og forskjellige humletyper, det gjør ikke at det er en totalt forskjellig ølstil.

 

Ølstilen er IPA, mens Mørk og lys lager er benevningen for undergjærede øl. Industriell Pilsner kommer inn under Internasjonal lager (4,5% – 5,3%): De aller fleste norske pilsnere inngår i denne kategorien.

 

 

Det er Lager begge deler men forskjellig produsert med gjær og humle.

 

Det finnes utallige forskjellige IPAs også, Amerikansk vestkyst IPA, vanlig gammeldags engelsk IPA, Imperial Ipa, Dobbel Ipa, Svart IPA, etc etc etc...

 

Vi kaller forstatt ølstilen for IPA eller Dipa... Selv bare i Ipa sjangeren så er Vestkyst IPA like forskjellige fra standar Proper Job eller Innis & Gunn Ipa

 

Som industriell Lager som Ringnes er fra Brooklyn Lager...

 

 

Vi kaller sef i Norge ølen for pilsner da den er en etterligning av pilsner ølen, men i England ser du rart på deg om du bestiller pils, ølen deres er ikke mye forskjellig fra norsk pils, men de bestiller pint of lager....

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Se her har det tatt fyr!

 

Jeg vet ikke om det strategisk sett er så lurt å stemple smaksdissidenter som "Hipstere" eller "Folk som kun er interessert i å bli full". Det kan hende at debatten da sporer av og forsvinner i et inferno av karakteristikker av hverandre fremfor det tråden handler om, øl.

 

Whisk(e)y-debatten skal jeg ikke delta i da jeg allerede der er en avviker. Jeg drikker ikke så ofte Whiskey/Bourbon, men når jeg drikker skotsk Whisky så liker jeg to fingerbredder med whisky og en med vann. Om jeg absolutt skal drikke brennevin er det heller ikke Cognac/Brandy det går i. Jeg drikker brun rom. Den tiden jeg bodde i Belgia var det digg å stikke inn til Brussel, finne Delirium bar(med sine ca 3000 typer øl) og så finne en avdeling av Delirium bar som kun kjørte rom. De hadde rundt 1000 forskjellige typer rom (ifølge barkartet deres)

 

Nå går jeg sjelden ut på byen, men min modus operandi (om det er på konserter eller annet) er at jeg begynner med at par artigere øltyper (jada, IPA har jeg drukket mer enn en gang. Selv på Black Metal-konserter) før jeg går over til pilsneren. Det har også hendt at jeg har tatt meg en stout når jeg er ute, spesielt om jeg klarer å lure med meg folk til steder der de har et kjekt utvalg av drikker. Men å dundre på med DIPA og Russian Stouts etter man allerede er mer eller mindre sveiseblind er ikke noe sjakktrekk. Derimot kan det fint nytes med andakt om man er ute på byen med venner som har kommet over den "Vi må sjekke damer"-fasen og er mer interessert i "den gode samtalen".

 

Når det gjelder å fordømme pilsner så er jeg ikke helt enig i det heller. Det har absolutt sin tid og sitt sted. Jeg liker f.eks. å sette meg ned med en film på fredags-kvelden. Da føles det naturlig med en to-tre øl og noe snacks. Her pleier jeg gjerne å begynne med en spesielt god øl før nr 2 eller 3 blir en pils. Om jeg har lyst på mer øl etter det (og det skjer jo) pleier jeg faktisk (og her snakker vi blasfemi) finne frem Grans lettøl. Liker ikke noen av de vanlige pilsnerne som slippes under Grans-navnet, men lettølet deres er ganske godt (og billig).

 

Vedrørende Belgia så er jeg veldig glad i Blonde-ølene deres, men det kan bli for meget. Den tiden jeg bodde i Belgia ble jeg av og til lei av Blonde-smaken da den manglet litt bitterhet. Da hendte det faktisk at jeg kjøpte meg Tuborg Gold (forøvrig en god pilsner slik jeg husker den) eller noen Saison-typer. Jeg gikk i gjennom en del blondes for å se om det ikke var noen med litt mer bitterhet, og jeg mener å huske at Omer hadde en flott balanse på dette. En annen favoritt var Hopus, men den var spesiell på flere måter. Når de skulle servere den så serverte de første mesteparten av denne ølen i et glass, før grumset i bunnen ble servert i et shot-glass. Slik skulle det være. Et annet problem med den belgiske ølen for meg var at den var veldig sterk, men smakte ikke slik. Så det endte flere ganger med at jeg ble mer full enn jeg hadde planlagt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man lagrer ikke en whisky i 30-40 år for å vanne den ut, da kan man like greit ta den etter to. Til nød kan kan man åpne den med en dråpe vann fra pipette, men helst ikke. Så for meg en fyr som heller 1/3 vann i en Whisky til 250 kr glasset. Grøss og gru! 250kr er kostpris altså, ute hadde det kostet 1k for ett glass.

 

Det begynner å bli tabu å drikke øl nå pga av alle hipsterne som har oppdaget at øl kan smake og dufte noe annet enn utvannet pils på 4,7%.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

I følge en mye mer whiskyinteressert kamerat så er det visst slik at noen av destilleriene i Skottland mener faktisk at man skal putte litt vann i Whiskeyen fordi at 40%+ kan bli for sterkt til at du klarer å smake alle nyansene i spriten. Jeg vet ikke, men jeg vet at jeg setter mer pris på den når jeg kan bruke litt tid på å smake fremfor å lage grimaser ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Man lagrer ikke en whisky i 30-40 år for å vanne den ut, da kan man like greit ta den etter to. Til nød kan kan man åpne den med en dråpe vann fra pipette, men helst ikke. Så for meg en fyr som heller 1/3 vann i en Whisky til 250 kr glasset. Grøss og gru! 250kr er kostpris altså, ute hadde det kostet 1k for ett glass.Det begynner å bli tabu å drikke øl nå pga av alle hipsterne som har oppdaget at øl kan smake og dufte noe annet enn utvannet pils på 4,7%.

Nå mulig jeg provoserte litt når jeg refererte til settinger der pils er greit. Noen belyste litt poenget mitt. Hvis du er på konsert og svir av penger og helse på 6 Ipa på 7% og en stout på 9% så risikerer man å bli kanon..

 

I sånne settinger er det ok å drikke pilsner, start gjerne med en Ipa eller en Belgisk, mens du fortsatt kan smake....

 

Det å klage på hvor mye vann andre bruker på whisky blir nazi igjen. Jeg minner om at vi lever i et fritt land. Jeg bruker vann i de fleste cask strenght whisky, ikke som regel i røyket whisky. I unge søte whisky bruker jeg mere, i veldig gamle whisky 15—21 feks bruker jeg så lite vann som mulig.

 

Men det er meg det. Alle mennesker har forskjellig smak og preferanser. Derfor er det viktig å ikke sende folk som liker å ha vann i whiskyen i gasskammeret, for det er nazi... :-)

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Folk kan gjøre som de vil, men jeg synes ikke det er så kjekt på en bar når sidedama heller desilitervis med vann i sin whisky. Folk kan spise eller smøre seg inn med avføring også dersom de ønsker, men må de gjøre det så andre ser?

 

Det verste med pils er når folk tar seg friheten til å spandere uten å spørre først.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Folk kan gjøre som de vil, men jeg synes ikke det er så kjekt på en bar når sidedama heller desilitervis med vann i sin Whisky. Folk kan spise eller smøre seg inn med avføring også dersom de ønsker, men må de gjøre det så andre ser?

 

Det verste med pils er når folk tar seg friheten til å spandere uten å spørre først. Bartenderen blir redninga for hun vet hva folk drikkerr og ikke drikker.

 

Å du store.... Det var en litt ufin sammenligning, du kunne like så godt si at den som heller desilitervis vann i whiskyen ikke er ekte arier men avføring.. tok du an?

 

Å si nei takk til å bli spandert på av fordi det er pils, ser jeg på som alkoholmisbruk... Det er for sært for meg, dersom det er en dame som spør om å spandere en pils på deg så.. jeg skal ikke si noe på det, hver sin smak. Både hva gjelder pils og damer..

 

Det er vel ikke vanlig at fremmede menn spanderer øl på andre menn eller?

 

 

Det jeg reagerer på er når jeg bestilte en gammel Bowmore eller Lagavulin 15 eller 16 år på resturang og fikk den servert i "shotteglass" :glare:

 

En Tumbler hadde jeg ikke sagt noe på, det er det mange ganger jeg opplever.. Men et shotteglass???

 

Jeg vet ikke om hva hipsternaziene mener om dette, den siste delen av benevnelsen synes vel ikke noe om at det ikke var en etninsk REN resturang.....

 

:rofl:

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Noen bartendere har null kjennskap til glass osv og man kunne tro at de er ferske og unnskyldt, men så kommer man tilbake noen år senere og ser at de fremdels ikke kan noe mer om yrket sitt. I verste fall greier de ikke helle øl fra ei flaske over i et glass på en forsvarlig måte. Ikke husker de hva stamgjestene drikker heller eller om folk engang er stamgjester. Min teori er at enkelte har fått beholde jobben fordi de har et pent ansikt.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Noen bartendere har null kjennskap til glass osv og man kunne tro at de er ferske og unnskyldt, men så kommer man tilbake noen år senere og ser at de fremdels ikke kan noe mer om yrket sitt. I verste fall greier de ikke helle øl fra ei flaske over i et glass på en forsvarlig måte. Ikke husker de hva stamgjestene drikker heller eller om folk engang er stamgjester. Min teori er at enkelte har fått beholde jobben fordi de har et pent annsikt.

 

Det var eieren som serverte gammel Islay whisky i shotteglas, iaf tror jeg han var det.  Jeg bare går et annet sted istedenfor, synd når de reklamerer for rimelige drammer på krittavle utenfor, også har de bare shotteglass.

 

Jeg skulle spurt om å få et vinglass istedenfor, det var definitivt ekte single malt, men merkeligste serveringen jeg har fått...

 

Men seriøst takker du nei til å bli spandert pils av damer eller hvem det nå er? Du behøver jo ikke drikke det selv om du får spandert på, selvom du ikke liker pils så kan det hende du går glipp av et godt vennskap?

 

Dessuten skal man ikke være negativt til at folk er uvitende? Den resturangen jeg var på med shotteglass var vel et forvillet Tyrkisk? Halal sted som hadde fått for seg at de jammen skulle servere brennvin til gjestene lols..

 

Men alle har vært uvitende en gang, selv elsker jeg spesialøl i sine settinger, jeg og søsteren min smaker nok litt for mange spesialøl også på en kveld, men det er så sjelden vi treffes da jeg har emigrert til Sverige... Og det hender vi tar en pilsner til maten også..

 

Det var derfor jeg postet dette med pils, fordi vi diskuterte dette med pilsner i settinger, og altså også normer og regler for ulike settinger.

 

Dersom du er utpreget hipster(og litt nazi) ung og har unge venner så er det ingen som rynker på nesa av at du drikker IPA, men med en gjeng 50+ åringer så blir det feil å komme med "rart øl".

 

Ingen av mine jevnaldrende venner drakk spesialøl før, men når de fikk med seg at jeg drakk sånt og brygget selv, så tok det ikke lang tid før de begynte å hamstre IPAs i Sverige og brygge ale selv..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...