Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Om det er Norges beste butikk-øl er jeg ikke helt sikker på, men jeg kan være enig i at det er et av de aller beste butikk-ølene (som nå faktisk også er mulig å få tak i på butikken).

 

Blir som oftest en slik når vi er på Naboen, men jeg synes også det holder med en.

 

Gleder meg til å smake på Prestesonen fra samme brygger. Det er riktignok ikke en dry stout, men en porter, og den har den ekstra alkoholprosenten du etterlyser - som ofte gjør enorm forskjell på fylde- og munnfølelsen i disse litt mørkere ølene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Virket spennende den, får se om jeg klarer å komme over den i Trondheim, har iallefall ikke sett den på min lokale Ica Maxi.

 

Har du spurt?

Og har du spurt etter Lucky Jack (Lervig)?

Om de har en oppegående ledelse skjønner de at dette er produkter som trekker folk inn i butikken.

 

Må i samme slengen skryte litt over ICA Maxi Kilden (Nordås) som har pusset opp og gitt "hylleølet" god plass. Jeg fant ikke Lucky Jack forrige gang jeg var innom og snakket derfor med butikksjefen. Han kjente ikke til ølet, men lovet å sjekke opp og var klar på at de hadde bra ølutvalg for å trekke folk til butikken.

I går fant jeg Lucky Jack i hyllene. Om jeg overså det forrige gang eller om de har kommet på plass vet jeg ikke. Det viktigeste er uansett at det er tilgjengelig.

Lenke til kommentar

Idag ble det Bateman's Combined Harvest som er en øl brygget på bygg, havre, hvete og rug. Lukten og fargen er veldig god, men jeg er ikke noe særlig imponert av smaken som minner meg om feilgjæret og syrnet øl, og det har en veldig tydelig smak av alkohol og ettersmaken er veldig søt og merkelig.

Lenke til kommentar

Er det noen øl dere anbefaler for nybegynnere? Hva er bra for å venne seg til smaken?

Det kommer helt an på hva det er med ølsmaken du trenger å venne deg til. Men for mange er det bitterheten, og da kan en snill brown-ale være et sted å starte, feks Newcastle som man finner i de fleste butikker.

Bare ikke start med Tuborg, det smakte piss når jeg var 15 -16, og da drakk vi sprit bart , så det sier noe.

 

Men nå er jeg eldre og drikker kun Tuborg på grunn av pris og smak

Lenke til kommentar

Carlsberg koster 173 pluss pant for 6-pack halvlitere her på min lokale Rimi-butikk. Da kjøper jeg heller Borg som koster 131 pluss pant.

 

Men nå er ikke rimi den billigste butikken akkurat. Vet ikke hva prisene liggger på, men er bra sikkert billigere om man feks drar på Rema.

Lenke til kommentar

Tror han spør om spesial øl.. Brown ales og belgiske øltyper som Saison kan være bra for nybegynnere tror jeg.

 

Øl som IPAs og Imperial stouts er litt sterkere i smak iallefall for min del. IPA fra Brewdog synes jeg var veldig vanskelig å drikke for min del, mens andre IPAs synes jeg smaker veldig godt.

Lenke til kommentar

Er det noen øl dere anbefaler for nybegynnere? Hva er bra for å venne seg til smaken?

Hvis du vil prøve deg på noe litt mer spesielt enn butikkpils kan jeg anbefale Nøgne Ø Saison. Synes denne smaker mye bedre enn pils, og den er ganske lettdrikkelig og. Du får den på vinmonopolet.

Lenke til kommentar

Jeg anbefaler Weihenstephaner Hefe Weissbier. Det er en lettdrukket, fruktig og søtlig hveteøl. Du får den på Polet, dessuten har mange barer fått den på fat. De belgiske sterkølene er også deilige. Prøv Duvel eller Tripel Karmeliet som er friske, lyse. Og gjerne blå eller rød Chimay som er mørkere og mer maltpreg. Prøv gjerne også en imperial stout som f.eks Midtfyns Imperial stout, Lervigs Konrad stout eller Haandbryggeriets Odins tipple. Dette er svært kraftige, mørke øl med massive smaker av malt, sjokolade og kaffe. Alle er litt søtlige, og ikke så beske som mange andre av denne typen. Hvis du vil prøve en IPA som har mye smak av humle og bitterhet, kan du prøve en lettdrukket en som heter Twisted Thistle, eller litt kraftigere som Nøgne Ø IPA. Finner du Nøgnes IPA på fat har ihvertfall jeg syntes at den er bedre enn flaskeversjonen.

Lenke til kommentar

Tok med meg Ægirs Lindisfarne og Brew Dog IPA fra polet. Tok med Brewdog fordi jeg ville sjekke om smaken min har forandret seg. Synes denne var vanskelig å drikke første gangen jeg prøvde.

 

Veldig spent på Lindisfarne siden det er en skotsk ale, som jeg aldri har smakt.

 

Lindisfarne var ikke spesielt dyr heller, tvert imot. Kostet noen kr over 60 og rimeligere enn NØs øl og håndbryggeriet bla.

 

 

 

Edit: Lindisfarne

 

Denne ølen hadde ganske bra røykpreg, av det jeg har smakt minner den om Norwegian wood eller Holy smoke.

 

Den er vistnok brygget med peated malt på skotsk måte. Dvs at de har røyket kornspirer over torvbål, noe av det samme man gjør med whiskymalt.

 

En god øl som jeg anbefaler, ganske mørkebrun/rød i farge.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Jeg likte også Lindisfarne veldig godt, men jeg syntes den hadde mye større fylde av maltsmak en Norwegian Wood og Holy Smoke. Søtere også. Syntes den hadde smaker av sviske, rosin og litt smak av whisky. Minnet meg om Schneider Aventinus.

 

Mye mer øl for pengene enn Ægirs butikkøl. Anbefalt fra meg og.

 

Edit: Hva syntes du om Brew Dog IPA-en denne gangen Dropkmurphy?

Endret av Kaaz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...