Gå til innhold

Hvorfor kan sur rømme brukes i vafler?


BeachDumb

Anbefalte innlegg

  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
Hvordan kan det ha seg at man ikke trenger å tenke på "best før" datoen når man skal lage rømmevafler. Og hvordan kan det ha seg at sur rømme er bedre i vafler enn rømme som ikke har gått ut på dato?

 

Kilder:

http://tradisjoner.no/oppskrift2426.html

http://no.wikipedia.org/wiki/Rømme

7282931[/snapback]

 

 

Kanskje det er så de skal bli mer 'sprø' altså ikke lefsete. Er i hvertfall det jeg har hørt.

Lenke til kommentar

Det kan jo være så enkelt at når melkeprodukter surner så dannes det mye god smak, på samme måte som ost, men at de bakteriene som dannes ikke bør spises. Disse vil jo naturligvis dø når man steker brødet/vaflene, så da er det jo bare en fordel å bruke melkeprodukter som er litt eldre og har mer smak.

 

Jeg bruker selv å lage vafler når det er gammel rømme/vaniljesaus/kokosmelk i kjøleskapet som enten må brukes eller kastes, og de vaflene blir som regel mye bedre enn når vaflene lages av ferske råvarer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...