Gå til innhold

Death Note Anime - spoileradvarsel!


Anbefalte innlegg

Death Note

 

t_Deathnote01m_40490aa.jpg

 

Plot summary:

 

Light Yagami er en briljant videregående skole student som misliker forbrytelser og korrupsjon i verden. Hans liv gjennomgår en drastisk forandring når han finner en mystisk notisbok, kjent som «Death Note». Denne boken innholder instrukser som sier at, om et menneskes navn blir skrevet i boken vil den personen vil dø. Light er først skeptisk av Death Note'ens autentisitet, og tar det som rene oppspinn. Imidlertid, etter å ha eksperimentert med den å etter å ha drept to forbrytere, innser Light at Death Note'ens egenskaper er virkelige. Etter et møte med den tidligere eieren av Death Note'en, en Shinigami ved navnet Ryuk, søker Light etter å bli «guden av en ny verden» ved å passere hans dom på forbrytere.

 

Etter en stund øker antallet av uforklarlig dødsler av rapporterte forbrytere. Dette fanger oppmerksomheten til det internasjonale politiet med en mystisk detektiv, kjent som "L", i spissen. L lærer kvikt at denne seriemorderen, som blir kalt «Kira», befinner seg i Japan. L konkluderer også at Kira dreper folk uten å legge en finger på dem. Light forstår at L er hans store motstander, og kampen om å vise størst mental overlegenhet mellom Light og L begynner.

 

Characters:

 

 

Light

 

t_Raitoindeepm_cb3d36f.png

 

Yagami Light (Kira) er hovedkarakteren i Death Note. Light er en briljant, og ekstemt smart student. Når han finner Death Note'en som ble sluppet ned i den menneskelig verden av Ryuk, bestemmer han seg for å bruke den til å drepe alle forbrytere. Hans ytterst mål er å rense verden av alt det onde og å skape en utopia og være Guden av denne nye verdenen.

 

 

L

 

t_LandhisTeam_d3cc282.png

 

L er verdenens alle tre største detektiver, der to av dem er aliaser. Hans oppdrag er å oppspore og arrestere Kira, og slik hindre en massemorder å drepe mennesker uavhengig av deres fortid. Hans merklige utseende tilslører hans store krefter av fradrag og innsikt. Han skaper ofte drastiske strategier for å forvirre og avsløre hans motstandere. Hans kamp mot "Kira" blir tung og farlig, og L må bruke sin ytterste smarthet og genialitet for å overvinne hans fiende.

 

 

Misa

 

t_MisaAmanem_63d842d.jpg

 

En pike med en enorm forelskelse for Kira. Hun er et populær idol i Japan. Hun er umoden og har en tendens til å si seg selv i tredje personen i et forsøk å være søt. Light ser på henne kun som et verktøy til hans planer, for hennes Death note og «Shinigami eyes» kan tross alt komme til stor nytte. Disse «Shinigami eyes» gir Misa evnen til å se folks navn ved å se på deres ansikter, dermed gi Kira et overtak i hans kamp mot sine fiender. Misa leser i avisene som morderen av hennes familie ble straffet av Kira, noe som forklarer hennes total hengivenhet til Light, uansett om hun tenker på hans tiltak som godt eller ondt.

 

 

Near

 

t_Vlcsnap2708m_51e39c3.png

 

Near var en primær kandidat til å bli L' etterfølger og kaller seg N mens han holder på med etterforskninen av Kira. Han deler en antall likheter med L. Meget lik hvordan L leker med ting slik som sukkerbiter og gaffeler, Near vises ofte mens han leker med leketøy eller håret hans. Near sitter også i en uvanlig stilling på en lik måte som L, men med noen forskjeller. Han tilbudt seg å jobbe med Mello for å bekjempe Kira, men Mello takket nei. Nearr da oppnådd støtten av den amerikanske myndigheten og har formet "The Secret Provison" for Kira (SPK).

 

 

Mello

 

t_Vlcsnap2753m_8222c5b.png

 

Mello var et foreldreløst barn som vokste opp med Near i Wataris barnehjem for begavete barn. Som Near, var Mello en av kandidatene til å bli L's etterfølger. Liknende til L's ømhet for godterier, blir han ofte sett mens han spiser sjokolade. Selv om Mello er svært intelligent, lar han ofte hans følelser ta overtaket, ulikt Near og L.

 

 

Mikami

 

t_Terum_a3eee27.jpg

 

Mikami blir valgt ut som den fjerde Kira av Light, når han finner at det er for farlig å ha Death Note'en nær Misa og han selv siden han og Misa er under overvåkning av Aizawa og Mogi. Mikami deler mange av de samme idealer, tanker som Kira, og er ekstatisk når han oppdager at Kira, hans Gud, har valgt ham, som beviser at "Gud" er på hans side. Han er viet og lojal mot Kira. Han roper «eliminate» med hvert navn han skriver ned i Death Note'en på grunn av begivenheter i hans fortid når han trodde Gud fjernet den ond folk i hans liv. Han sånn som Misa, har gjort utvekslingen av halve livet hans for Shinigami Øyne.

 

 

Shinigamis:

 

 

Ryuk

 

t_Ryuukm_66d166b.gif

 

Ryuk er Shinigami'en som kastet Death Note'en ned i den menneskelig verden, som Light plukker opp. Ryuk nekter ofte å hjelpe Light og istedenfor nyter å se Light kjempe for hans mål. Han gjør dette kun for sin egen interesse og underholdning og ofte unnlater å fortelle Light nøkkeldetaljer om Death Note'en. Ryuk er egoistisk, men vil hjelpe Light i nytte mot ferske, røde epler og underholdning.

 

 

Rem

 

t_Remm_58ab01a.gif

 

Rem er en kvinnelig Shinigami som gir en av hennes Death Note og «Shinigami eyes» til Misa. Rem hadde nemlig to Death Notes, ene arvet fra Jealous, en annen Shinigami som døde etter å ha reddet Misa's liv, og trodde det bare rett passere den videre til Misa. Pussig nok, arver Rem, Jealous sin kjærlighet for Misa også og er øyeblikkelig begynner å forsvare Misa selv på kostnaden er hennes eget liv.

 

 

Litt om Death Note'en

 

A Death Note is a book held by a Shinigami which has the power to kill people if certain conditions are met. All Death Notes follow a long set of specific rules.

 

Rules:

 

Before releasing his Death Note into the human world, Ryuk wrote some of the rules on the first page in English, because he believed that English was the most popular language in the world. The rules written by Ryuk are the following:

 

- The human whose name is written in this note shall die.

- This note will not take effect unless the writer has the subject's face in their mind when writing his/her name. Therefore, people sharing the same name will not be affected.

- If the cause of death is written within 40 seconds of writing the subject's name, it will happen.

- If the cause of death is not specified, the subject will simply die of a heart attack.

- After writing the cause of death, the details of the death should be written in the next 6 minutes and 40 seconds.

Endret av Atir_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Death Note er dritbra og som sagt godt tegnet :) Og med tanke på hvor mange mangaer det blir brukt i en episode kommer animen til å vare i sikkert nærmere 100-150 episoder om de ikke speeder opp ting. håper de fortsetter mangaen fordi det var en altfor ufulstendig slutt :p men absolutt noe som er verdt å få med seg :cool:

Lenke til kommentar
Death Note er dritbra og som sagt godt tegnet :) Og med tanke på hvor mange mangaer det blir brukt i en episode kommer animen til å vare i sikkert nærmere 100-150 episoder om de ikke speeder opp ting. håper de fortsetter mangaen fordi det var en altfor ufulstendig slutt :p men absolutt noe som er verdt å få med seg  :cool:

7129563[/snapback]

Det vil i såfall være langifra den første serien med en "ufullstendig" slutt. Det gode med at de lager en serie der mangaen er ferdig er at de slipper å dose på med fillerepisoder (noe jeg kan tenke meg kan bli vanskelig i en serie som denne)

 

Gleder meg til neste eps. dette var en digg serie.. :p

Lenke til kommentar

Kan ikke si mer enn at jeg er hekta, men spørs om jeg klarer og holde meg selv fast og ikke laste ned mangaen. For slutten på episode 3 var litt digg

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

vil Light drepe han som følger etter han? Da vil jo "L" finne ut fort om Light er personen bak alt dette.

 

alt i alt, deilig serie! :w00t:

Lenke til kommentar

Til Lock-aze og nAD

 

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Enig med deg Lock-aze. Tror ikke Light gjør en slik tabbe. Kunne ha tenkt at han gjør noe for å riste "spionen" av seg. Vi får se videre.

 

Btw: Tror nye ep blir lagt ut hver torsdager - dette gjør torsdager betydligere mer å glede seg til!

Endret av Atir_
Lenke til kommentar
Vet Mala. Noen spekulasjoner? Tror dere han gjør det med øyet?

7140489[/snapback]

 

I og med at eg ikkje har lest mangaen, så har eg ingen idè.

 

L vil jo kvitte seg med Light/Kira raskest mulig,og vica versa. Ryuk kan jo se kor lenge Light har igjen å leve med sine auger.Og den sleske latteren hans (etter å ha fortalt Light dette) kan jo tolkes enten som at han vil lykkes/mislykkes.Men Ryuk er jo nøytral i saken og er ute etter underholdning. Dette frister jo Light til tross for bytte mot halvparten av resterende livstid. Men det som blir spennende er jo å se om Light blir konsumert av tanken på å eliminere L fremfor å gjøre verden til eit bedre sted ved å fjerne alle kriminelle :wee: Vil han velge å dra nytte av denne "feige" fordelen til tross for den smarte gutten han er? Eller vil han bryne seg på situasjonen via. sin egen kapasitet?

 

Nei off, har egentlig ikkje heilt snøring på ka som kommer til å skje eg altså, men spennende er det ihvertfall. :ph34r:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...