Gå til innhold

Mest oppskrytte regissør


tjalla

Anbefalte innlegg

Ja, hva mener dere er tidenes mest oppskrytte regissør. En liten kommentar hvorfor dere mener så er heller ikke dumt.

 

Wes Anderson er min soleklare favoritt. Virkelig døll og kjedelig humor. Caster alltid kjipe skuespillere foruten Murray (og Dafoe i Life Aquatic som forøvrig redda hele filmen fra en helslakt)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette blir et merkelig spørsmål å svare på, da det har mer med hva man foretrekker. Jeg har ikke problemer med å se hvorfor noen skulle mene at Wes Anderson er så flott som de sier, og har da vanskelig for å kalle ham oppskrytt når de som sier alt det fantastiske oppriktig mener at han er så dyktig. Jeg ser det positive i det, det er bare ikke min stil.

 

En person jeg ikke ser det helt store med er Peter Jackson; mitt inntrykk var at det var alt annet enn akkurat det Jackson gjorde som regissør som gjorde LotR til den flotte filmen alle synes den er. Det er så mange koordinatorer og spesialeffektansvarlige som står bak de virkelig store og kompliserte slagene, mens den fortryllende historien var der fra før av, og ventet bare på å bli filmatisert. Jeg har alltid hatt en følelse av at det er veldig mange som kunne fått i oppdrag å lage Ringenes Herre og gjort den mer interessant. De fire siste Peter Jackson-filmene har ikke hatt noe særlig særpreg, de har bare vært helt basic filmatiseringer av konsepter. Det var kanskje noe sånt Ringenes Herre krevde; en regissør som ikke prakket sin egen stil på et konsept som er så omfattende. Kubrick kunne for eksempel aldri laget Ringenes Herre. Jeg føler derfor at han er, som regissør av Ringenes Herre/King Kong, svært overvurdert.

 

Troy Duffy blir hyllet av veldig mange, personlig synes jeg ikke han er spesielt dyktig (eller hyggelig, skal jeg tro intervjuene jeg har lest).

Endret av SteffyBoy
Lenke til kommentar

Quentin Tarantino.

 

Resorvoir Dogs og Pulp Fiction var ekstremt bra, instant classics begge to, men etter Jackie Brown og Kill Bill-serien mener jeg han burde skjerpe seg. En mann med så mye talent må jo kunne bruke det, i stedet for å lage en endeløs rekke med tribute-filmer.

Endret av Thrusthamster
Lenke til kommentar

Morro å lese at folk disser PJ fordi de mener LOTR var nærmest "enkel" å regissere og at alle kunne gjort det. Med så mange detaljer i bøkerne må det nærmest et filmatisk genie til å koke alt ned til det essentsielle. Min mening.

 

Men det er meninger ikke fasiter. Kan garantere at minst 1 av mine utvalgte regissører kommer til å sette sinne i kok hos enkelte, men vettu hva, det bryr meg ikke.

 

Min mening:

 

Stanley Kubrick: Har ikke som jeg har sett regissert en film som fenger meg eller som er noe serlig bra. Ei heller noe flink som regissør.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar
Uwe Boll: Noen skyt mannen, han har ikke tallent for fem flate øre når det kommer til å regissere filmer. Skulle heller satsa på noe annet, revisor eller noe slikt, men ikke regissering.

7055111[/snapback]

Uwe Boll er jo absolutt ikke oppskrytt.

 

Stanley Kubrick: Ei heller noe flink som regissør.

7055111[/snapback]

Han må være den eneste dårlige regissøren med 8 filmer på IMDB 250.

Lenke til kommentar
Uwe Boll: Noen skyt mannen, han har ikke tallent for fem flate øre når det kommer til å regissere filmer. Skulle heller satsa på noe annet, revisor eller noe slikt, men ikke regissering.

Oppskrytt? Han har ikke fått så mye skryt at det gjør noe. Han er kanskje en elendig regissør, men ikke oppskrytt.

 

Stanley Kubrick: Har ikke som jeg har sett regissert en film som fenger meg eller som er noe serlig bra. Ei heller noe flink som regissør.

7055111[/snapback]

Damn, slag ynder beltestedet. Kubrick er fantastisk. Jeg elsker alle filmene (som jeg har sett) av han, kanskje med unntak av Dr. Strangelove, som skuffet meg litt. Jeg klarer ikke sette fingeren på akkurat hva som er så genialt med han, men 2001 sier sitt.

Lenke til kommentar

Jeg har lyst til å slå på stortromma, og uttale følgende: Jeg mener Spielberg er ganske oppskrytt. Han har gjort sitt for filmverdenen. Han har flere ganger revolusjonert forskjelliuge saker og ting, med flere geniale filmer. Han var nokså genial tidligere... Men i det siste synes jeg nesten han har kommet med det ene bogus-prosjektet etter det andre. Han var gyllen en gang i tiden, men nå holder han på å falle langt nedover fjellet han så stolt klatret opp på toppen av for mange år siden.

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar

Beklager, leste feil. Etter 9 timers nattevakt er ikke hodet som det skulle være, selv etter 6 timers søvn. Har tatt bort 2 stk, men holder fremdeles på meningen vedrørende siste person.

 

Hr. Jenssen: Til dels enig. Spielberg har regissert en god del bra filmer, men kanskje nok er nok. "The Terminal" og "The Legend of Zorro" er 2 av en del filmer jeg ikke helt klarte å like.

Lenke til kommentar

Næh, uenig. Spielberg vil alltid stå hos meg som en av tidenes beste regissører. Han har virkelig lagd en rekke gode filmer.

 

- Krigsdramaene Schindlers Liste og Savin Private Ryan

 

- Indiana Jones filmene er jo eventyr-klassikere

 

- Han har vært vellykket i Sci-Fi sjangeren med E.T., A.I., Minority Report og Close Encounter. War Of The Worlds viste til tider klasse.

 

- Han har gjort T-Rex'en og hvithaien udødelig på film i henholdsvis Jurrasic Park og Jaws.

 

Personlig er jeg også veldig glad i Duel, Munich og Catch Me If You Can,o g de to sistnevnte er hans beste filmer i nyere tid. Spielberg er virkelig en mesterregissør!

Lenke til kommentar

Rart at man ikke kan like Kubrick. Han har jo lagd så forskjellige filmer fra gang til gang, og derfor må det være vanskelig å ikke like iallefall en av filmene hans. Hvilke filmer har du sett? Skjønner at folk kan mislike Woody Allen siden han har ganske faste mønstre fra en film til en annen. Blir igjen feil å nevne Spielberg syns nå jeg. Jaws, ET, Indiana Jones-filmene, Jurrasic Park, Schindler's List, Saving Private Ryan for å nevne de beste (i mine øyne). Jo, han har mange filmer som ikke er "store" men når man ser på de filmene jeg nevnte så var de ganske så spesielle på sin tid.

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Peter Jackson er en god regissør, hvorfor skal alltid folk gå etter de som er blitt kjente for sine verk? LOTR er herlig regissert, dog med mye hjelp.

7054328[/snapback]

Helt enig her. Selv om det var et spesialtilfelle med LotR, så er han en veldig god regissør som ikke har gått på filmskole men som har lært å lage film ved å bare lage film selv (jepp tatt fra DVDen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...