Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det andre som har katt med hyppig øyekatarr? Ene pusen min har øyekatarr igjen for tredje gang siden desember.. de to andre har hatt det kanskje ett par ganger i løpet av hele sitt liv, og det på grunn av at jeg ikke var helt vandt med det og ikke kunne se at ene pusen hadde det med en gang.

 

What to do, what to do? Skal til vet i morgen, selv om jeg vet at hun blir superstressa og hater det :/

Lenke til kommentar

Er ikke sikker... øynene hennes blir helt hovne (det er alltid venstre øye som det hele begynner med!). Det ser helt klart ut som øyekatarr, og vi måtte til og med kjøpe krage for at hun skulle slutte å vaske og gni på øyet sitt hele tiden. Men nå ser hun plutselig helt fin ut!!! Skal slutte å vaske øynene hennes med camomillete og se hva som skjer.. kanskje jeg slipper å dra henne med til vet i morgen alikevel. Jeg vet at hun hadde satt pris på å få slippe stakkars!

Lenke til kommentar

Ja, vi har en pus som får øyekatarr noen ganger i året. Det har han hatt siden han var 1-2 år gammel.

 

Vi har en tube med en øyesalve vi har fått av dyrelegen liggende i kjøleskapet. Når vi ser at han får øyekatarr smører vi på to ganger daglig, og så pleier det å ordne seg etter et par dager.

Lenke til kommentar

Er det så lurt? HAr sett at det står på tuben at salven kun skal brukes i en måned etter at den er blitt åpnet. Pleier som regel også å ta en skikkelig kur på 7-10 dager for å få bukt med det. Har hatt øyekatarr en gang da jeg var liten også, og som med antibiotikakurer så blir man anbefalt om å fortsette med hele kuren selv om man tror man er blitt helt frisk.

Lenke til kommentar

Jeg må bare si at maten fra RC er helt rå! For et par uker siden så kjøpte jeg en pose med Perfect Fit fra Rimi, to dager med denne maten så kunne jeg faktisk se forskjell på pelsen hennes. Da jeg børste hun kunne jeg fort sitte igjen med to til tre håndfuller med hår. Det var også på dette tidspunktet at hun ble syk.

 

Så kjøpte jeg en stor pose med RC Hair & Skin, etter en uke med denne maten så sitter jeg igjen med knapt en full børste.

 

Det skulle ikke vært lov til å selge denne søppelmaten..

Lenke til kommentar

Whiskas, perfect fit, alle de merkene man får kjøpt på matbutikken er ganske crap. Det eneste det duger til er nødproviant hvis du har glemt å kjøpe kattemat en gang, og da bare til du får tak i ordentlig kattefor igjen.

Det som provoserer meg er at perfect fit later til at de er i samme sjanger som RC og hill's, når det egentlig bare er billig junkfood for katten.

 

Byttet forøvrig fra RC til josera, og er driiiitfornøyd :)

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Ja, det var derfor jeg kjøpte Perfect Fit. De profilerer det jo som et bra tørrfôr.. Jeg tenker bare på alle de stakkars kattene som må overleve på Whiskas og all den junkfooden man får kjøpt. Josera har jeg ikke sett noe sted, hvor kjøper du det?

 

Nå får hun spise opp denne posen først, så får vi se om hun skal få prøve noe annet.

Lenke til kommentar

http://nettdyret.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=0

De har gratis frakt og gratisprøver på foret de selger.

Har også hørt om de som har mislikt Josera, bare så du er klar over det, men jeg ser tydelig at Josera gjør mer godt for mine katter enn det RC gjorde :) Merket mer skinn i pelsen, veldig tynn pus gikk opp litt, veldig feit pus gikk ned. Sånne ting.

Lenke til kommentar

Jeg har alltid foret med RC, kattene liker det veldig godt :)

 

Skjønner ikke de som gir dyr (hund, katt, marsvin, fugl, fisk mm) mat fra matbutikken. Alt de selger der er fult av salt og fyllstoff.

 

Jeg har deltidsjobb i en matbutikk og synes synd på de dyrene som får mat derfra. Godis, biff, røyk og annen luksus tar de seg råd til, men ikke bra mat til dyrene sine.

Endret av mushi
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har nå adoptert katten til pappa. Hun er en nydelig, 12 år gammel skogskatt (laster opp bilde senere). Snill som et lam; klorer ikke møbler, klatrer ikke i gardiner og verken biter eller klorer mennesker. Dog, søt og snill som hun er, er det noen få problemer. Derfor har jeg et par spørsmål, som jeg håper noen erfarne katteeiere kan svare på.

 

Først og fremst, så har hun vært vant med å være ute mesteparten av livet. Hun pleide å elske å være inne innimellom, men så skjedde det ett eller annet som gjorde at hun begynte å mislike det. Samme gjelder å bli holdt. Jeg tror kanskje det har noe med at hun mistet bestekameraten sin for noen år siden. Pappa hadde nemlig også en hannkatt, og de formet et tett vennskap. Dessverre forsvant han plutselig en dag. Nå har det gått 2 år og vi har ikke sett snurten av ham.

 

Så, hun er utekatt, men jeg kan ikke slippe henne ut der jeg bor. Og jeg vil ikke at hun skal kjede seg eller vær ulykkelig, så jeg lurer på hvordan jeg kan aktivisere henne uten å slippe henne ut alene? Bånd? Leker? Noe annet jeg kan finne på? Bortsett fra kjedsomhet har hun det ganske bra inne.

 

Så lurer jeg på hva slags mat hun burde få? Først fikk hun spesialfor, men leveranten sluttet å levere her og siden da har pappa kjøpt billigfor, noe som har ført til tannproblemer hos henne. Siden jeg overtok henne har jeg kjøpt Perfect Fit, som er det dyreste butikkforet tilgjengelig her. Men er det egentlig bedre enn de andre? Jeg vet at merker som Royal Canin og Hills er best, men jeg syns de er litt drøy på pris. Hvis Perfect Fit er nesten like dyrt som de man får hos dyreklinikken (86 kroner per 1.5kg), burde det da ikke være omtrent like bra?

Lenke til kommentar

Hvis du leser litt oppover her og et par sider tilbake, så gav jeg pusen min Perfect fit, noe jeg fort angret på. Vet ikke om det var en sammenheng mellom fôret og det at hun ble ganske syk kort tid etter jeg gav hun det, men pelsen hennes ble også veldig stygg og matt. Hun begynte å røyte mye og var generelt sett slapp.

 

Nesten litt slemt å si det, men har du ikke råd til kvalitets fôr, så burde du ikke ha katt. Dette er andre katten jeg har, hvor jeg ser et merkbart utslag på pels og væremåte når de får billig mat.

 

Vet ikke om det var Buffy eller Mushi som en gang sa at når katten får whiskas o.l, så er litt som om vi skulle spise fast food hver dag.

 

Jeg gikk fra å sitte igjen med 2-3 håndfuller med kattehår da jeg gredde katten (Perfect fit), til én halvfull børste (Royal Canin).

Lenke til kommentar

Jeg ga kattene mine friskies i starten, har aldri gitt dem whiskas tørrfor (de får kanskje en boks med whiskas bløtfor i uken, på deling).

 

Gikk over til RC og hill's. Helt ok. Fremdeles problemer med feiten.

Gikk over til Josera som faktisk er 200+ kr billigere for 10kilos posen, og er med gratis frakt (eventuelt 50 kr for levert på døra). Ekstremt fornøyd. Feiten gikk ned, tynne pusen gikk litt opp, og pelsen ble fantastisk. Du finner det på nettdyret.no.

Lenke til kommentar

Jeg ga kattene mine friskies i starten, har aldri gitt dem whiskas tørrfor (de får kanskje en boks med whiskas bløtfor i uken, på deling).

 

Gikk over til RC og hill's. Helt ok. Fremdeles problemer med feiten.

Gikk over til Josera som faktisk er 200+ kr billigere for 10kilos posen, og er med gratis frakt (eventuelt 50 kr for levert på døra). Ekstremt fornøyd. Feiten gikk ned, tynne pusen gikk litt opp, og pelsen ble fantastisk. Du finner det på nettdyret.no.

Hvilken av de forskjellige typene Josera bruker du? Nå bruker jeg dette foret, 20 kg sekk med gratis levering på døren er veldig fint, men jeg vet ikke hvor godt det er for katten. Er ihverfall billig, og katten virker fornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...