Gå til innhold

Den Beste Parfymen ( Utvidet til begge kjønn )


Anbefalte innlegg

Hvis det er noe som virkelig på virker (hvordan vi oppfatter) duften så er det nok heller temperatur. Det med kroppslukt har noe å si, men relativt lite. Det eneste som utgjør en særlig merkbar forskjell er hudtype. F.eks. vil en parfyme lukte forskjellig på en etnisk nordmann og en mørkhudet afrikaner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med oppfatingen av dette er som alt annet, subjektiv. Men skal sies at jeg selv opplevde ulik lukt på på to forskjellige flasker kjøpt på to ulike tider. (Livssituasjon, alder, årstid og bla bla bla), og samboeren likte ikke lukten sist gang jeg brukte den.

 

Kan være tilfeldig, kan være noe i det. Just sayin`.

Lenke til kommentar

Luktesansen, som med smakssansen (eller heller måten vi oppfatter det på), er jo noe som utvikler seg. Og mange parfymer må man gjerne bruke litt tid på før de faller i smak. At to ulike flasker kjøpt på to forskjellig tider kan lukte litt forskjellig er jo ikke så rart ettersom det kan skje endringer i produksjonsmetode/utstyr, ingredienser osv. Og at luktesansen har utvikler seg kan jo også spille inn.

 

Fikk forresten en liten flaske Burberry London (£20 på salg på Feelunique). Hittil dufter den brukbart, men det blir spennende å se hvilket forhold jeg får til den etter å ha erfart flere noter og brukt den over tid. Har alltid vært litt skeptisk når jeg har luktet på den i butikk, men shit au.

Endret av lokeland
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har noen prøvd Acqua di Parma?

 

Colonia.jpg

 

Var vel for noen år siden "den parfymen å ha" i følge GQ o.l.

 

Det du må være obs på er at den lukter forskjellig på ulike hudtyper, dvs at den kan lukte forskjellig på deg og kameraten din. True story. :-)

 

Brukte den i et par år, og det du kan være nogen lunde sikker på, er at omtrent ingen vil ha samme lukten som deg.

 

Jeg gjorde det enkelt for en stund tilbake; sendte damen inn på pafymeriet og fikk henne til å plukke ut 3 parfymer hun mente luktet bra, så fikk jeg velge mellom de. Det er tross alt hun som skal lukte meg.

 

Endte opp med Davidoff (den orange flasken), og er stort sett fornøyd.

 

 

Acqua di Parma er et virkelig klassisk merke med flere gode lukter! :roll: Som for eksempel denne

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Har ikke fått med meg at produksjonen er oppe igjen på Thierry Muglers A*men Pure Malt. Ligger ute på den offisielle nettbutikken i USA, limited edition til ca 88 USD. Hva er den enkleste måten å få tak i denne? Hovedsiden til TM sender ikke internasjonalt. Er det enklest å bruke Jet Carrier kanskje?

Lenke til kommentar

Acqua di Parma er et virkelig klassisk merke med flere gode lukter! :roll: Som for eksempel denne

 

Assoluta er min favoritt av de klassiske AdP-duftene. Tømte forresten nettopp siste rest av en Blu Mediterraneo Fico di Amalfi, veldig god i sommer (må teste Mandorlo di Sicilia neste år, feiget ut sist fordi jeg synes den ble et hakk for søtladen). Må ha Assoluta igjen når jeg bare får brukt opp litt mer av alle de andre duftene jeg har...

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
  • 7 måneder senere...

Jeg handler endel fra fragrancenet.com (de har ofte 10-20 prosentskuponger om man google, i tillegg til at de er billigst fra før stort sett). også sender jeg over med jetcarrier :)

 

Må si jeg i senere tid har falt for Dior Homme, Dior Homme Sport og Dior Homme Intense.

Lenke til kommentar

Her er min lille parfyme samling:)

 

post-22262-0-91585200-1389199756_thumb.jpg

 

Kjøper hovedsaklig parfyme når jeg ute å reiser.

 

Fra venstre: Voyage d'Hermes pure perfume, Gucci by Gucci, Terre d'hermes pure perfume, Scent intense by Costume National Eau de Parfum, den fantastisk orginale Jean Paul Gaultier Le Male EDT(Gave som nesten aldri blir brukt), Farenheit by Dior EdT, Au Masculin by Lolita Lempica EdT, Pour Homme by Verscace EdT, Very Irresistible Fresh Attitude Summer Sorbet by Givinchy, Chrome by Azzaro ( limited edition flaske)

 

Kjøpte Terre d'Hermes på flyplassen i polen og lurer på om jeg ikke var litt dum som kjøpte 200 ml med pure perfume :eek: Komme jo aldri til å klare å bruke den opp.

Endret av jokki
Lenke til kommentar

Jeg handler endel fra fragrancenet.com (de har ofte 10-20 prosentskuponger om man google, i tillegg til at de er billigst fra før stort sett). også sender jeg over med jetcarrier :)

 

Takk for tipset. Bedre utvalg i utlandet ja, men vil helst kjøpe i Norge. Eventuelt fra Sverige eller Danmark, men ser ut som mange ikke sender til Norge.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Ser at mange skriver at parfyme lukter forskjellig fra person til person, hvordan kan jeg vite om en parfyme lukter godt på meg hvis jeg ikke har noen å spør og er for sjenert til å spør i butikken?

 

Har sett litt på nettet, og kommet fram til at disse kan være mulige alternativer:

 

One million

Bleu de chanel

YSL - l`homme

Hogo boss (vet ikke hvilken type)

Armani code ultimate

 

Noen som kan si noe om noen av disse? eller har noen andre forslag?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...