Gå til innhold

Zepto Znote 6214W erfaringstråd


Anbefalte innlegg

Er det noen programmer som viser nøyaktig temperatur inne i pc'en? Hvor mye bør temperaturen ligge på og hvor mye er skadelig?

 

Blir batteritiden bedre hvis jeg skrur ned hastigheten, eller er det noen andre muligheter for å få lengre batteritid?

Endret av MrPark
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
[..]

 

For øvrig har også Zepto.dk lagt ut en liten flash demonstrasjon over hvor godt og sikkert det kommende 12-cell batteriet er.

Link: http://www.zepto.dk/Shop/Product.aspx?componentid=311

8058357[/snapback]

 

Vet noen om Netshop noensinne har hatt disse 12-cell batteriene inne på lager?

Hver gang jeg sjekker står det bare "ubekreftet" og noen dager fram i tid, og dette har de holdt på med siden september! :hrm:

 

Jeg registrerer at du (Monkey Spr@yer) skriver "kommende", så jeg regner med at det ikke har vært mulig å få tak i, og at det snart er "på vei"?

 

Med strømsparingsfunksjoner og 12-cell bør batteritiden bedres betraktelig :)

Lenke til kommentar

@PoW

Forskjellen mellom de to maskinene du linket til er Windows XP versjonen, og minnebrikken.

(Før var det større forskjeller både i pris og ytelse mellom de to modellene, men nå har det jevnet seg ut)

 

@kryo

Det har ikke vært mulig å få tak i disse batteriene fra NetShop nei (Send PM, eller post her hvis noen har fått tak i dette batteriet!).

Dessverre tror jeg at 12-cell batteriet kan bli ytterligere forsinket etter batteriskandalen som har rammet Lenovo. Så vidt jeg husker er det samme produsent (Sanyo) som også produserer Lenovo batteriene.

 

Nå ser jeg at zeptoen har kommet frem til NetShop, lurer bare på hvor lang tid de vil bruke på maskinen :hmm:

Endret av Monkey Spr@yer
Lenke til kommentar
Eneste forskjellen jeg kan se, er at den dyreste har "Crystal Clear" skjerm.

Hva betyr dette? Løser dette problemet med at skjermen er lyssvak?

Er det flere forskjeller enn bare dette?

8062823[/snapback]

Versjonen hardware.no testet hadde matt skjerm, men denne er faset ut og ikke mulig å kjøpe lenger, så begge versjonene du linker til har Crystal Clear. Crystal Clear skjermen er blank og har nok en mye bedre lysstyrke enn den matte hadde. Jeg er iallefall meget fornøyd med den.

Lenke til kommentar

Jaja, er klar over at en ikke skal stole på NHC og slikt, men i dag la jeg merke til at det i små øyeblikk i følge NHC ikke eksisterte MHz i det hele tatt, den kunne plutselig droppe fra 1.83GHz til 2MHz.

3mhz.PNG

Noe lignende skjedde en annen gang og, men helt omvendt, les om det her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...dpost&p=7938827

 

Når det gjelder innleveringen skal det gjøres om ikke så lenge, fikk rett og slett ikke tid før ferien.

Lenke til kommentar

Hei, nå begynner jeg å bli drita lei Zepto, og angre tanker begynner å komme.

 

Maskina har blitt svært treig i det siste, kan selvfølgelig være windowsen dette, men lyden hakker og det tar veldig lang tid å starte. Alt er treigt, har skanna for virus, spyware og alt dritt og ikke funnet noe serlig.

 

Ene Ramm brikken har også tatt kvelden.

 

Den starter ikke helt hver gang, noen gang lyser den og jobber men er svart skjerm hele tiden. så må holde inn på knappen til alt slukner og starte på nytt.

 

Maskina blir SVÆRT varm, og det er nesten ondt å legge hendene på den.

 

Og denne maskina har nettop vært på verksted der jeg fikk nytt bare bone og ny ram.

 

 

Og det er ikke akseptabelt å sende inn til rep igjen, må ha den på skolen, og mista den i nesten 2 måneder i høst pga rep.

Endret av Nessi
Lenke til kommentar

Hva gjør dere med maskinene deres? Jeg har snakket med folka som driver service på disse maskinen og enkelte som kommer inn ser jo ut som et helvete uten like.

 

Såklart, enkelte kan være "mandags-maskiner", men jeg tror også at noen behandler disse som om de tåler all verdens. Det gjør de ikke.

Lenke til kommentar

Altså, jeg bruker nesten aldri zepoen min hjemme, kun på tirsdag og fredag på skolen. Ellers så ligger den i sekken sin eller står på skrivepulten av, jeg har alltid vært redd for det jeg har, pga jeg har brukt alle pengene mine på den bærbaren. jeg tillater IKKE drikking eller spising i nærheten av pc'en en gang. Og sist den var på rep så sa de at det var ikke noe som var ødelagt pga meg, men pga produksjonsfeil.

Lenke til kommentar

Jeg bruker den hver dag, men når den ikke er i bruk finner en den oppi der den skal være, altså bærevesken. Tillater heller ikke spising og drikking, eller jeg tillater spising, men det holdes ikke rett over tastaturet og det gjelder kun mat som ikke klisser eller smuler mye.

 

Ellers passer jeg alltid på å holde den unna vann, er det regn i luften har jeg ikke oppe vinduet en gang. Sjekker alltid at alle overflater jeg setter maskinen på ikke er våte.

Lenke til kommentar

Jeg så over litt nå for å prøve å finne ut hva som er feil med laptopen (så etter programmer, prossesser osv) men fant ingen ting.

 

En ting jeg fant ut var at Primary Ide Channel står i PIO Mode?

 

og Secondary står i DMA, går ikke an å ha primary mode over til dma mode ettersom det står dma mode automatisk.

 

Jeg har hatt lignende problem på min stasjonære, da var det en pinn på ide kontakten som var bøyd.

 

Noen som har anelse og kan hjelpe meg?

Lenke til kommentar

Hos meg hopper multippel og voltage fra minimum til maksimum innstillinger hele tiden. Siden jeg har T7200 betyr dette fra 6x og 0.95v, til 12x og 1.2125v, henholdsvis 1GHz til 2GHz. Skjer også i CPU-Z uavhengig av om NHC kjører. Høres ut som det samme noen her opplever. Kan sette NHC til å kjøre CPUen med 6x og 0.95v, uten at den forandrer seg, men noe særlig høyere enn det så hopper den mellom minimum og det jeg satt den på, med ett til to sekunders mellomrom.

 

Her et bilde av hvordan frekvens- og volt-grafene blir i henholdsvis NHC og RightMark: post-124079-1173279717_thumb.jpg post-124079-1173279762_thumb.jpg

 

 

Etter litt testing ser jeg at den ligger mye mer av tiden på 2GHz under load, enn idle, men også under mye load hopper frekvensen opp og ned mellom 1GHz og 2GHz.

 

Temperaturene i core ved full load ender opp på 97grader i følge RightMark og 83grader ifølge SpeedFan. Dette høres uansett ganske mye ut, når ikke skjermkortet er nevneverdig i bruk en gang?

 

Jeg _tror_ dette kun er noe som har startet i nyere tid, men det kan også skyldes at det først er nå jeg har sjekket faktiske frekvenser..

 

Noen som har en idé hva dette kan skyldes?

 

Forøvrig har "G" på tastaturet mitt krevd en langt mer bestemt bruk for å reagere, enn resten av tastaturet (har samme motstand som alle de andre knappene og jeg har sjekket for smuss). Slik har det vært fra jeg fikk maskinen i høst.

Endret av heltfeil
Lenke til kommentar

Etter at en dust fikk øl ned i tastaturet har jeg vært ekstremt forsiktig med hva (og hvem) som for nærme seg maskinen min. Men siden jeg har hatt maskinen i ca. 8 måneder nå er det ikke til å unngå at det har kommet mye støv, hår, andre ting ned i maskinen. Har sendt e-post til NetShop og spurt hvordan maskinen ligger an, men de har vist stor pågang for øyeblikket.

 

Når det gjelder at volt innstillingene og CPU frekvensen hopper opp og ned, har nok det med SpeedStep teknologien å gjøre (dvs at maskinen klokker seg automatisk opp og ned). en temperatur mellom 83-97 grader er heller ikke ekstremt, men husk at du alltid skal ta temperaturmålinger med en spiseskje salt.

Lenke til kommentar

Når det gjelder at volt innstillingene og CPU frekvensen hopper opp og ned, har nok det med SpeedStep teknologien å gjøre (dvs at maskinen klokker seg automatisk opp og ned). en temperatur mellom 83-97 grader er heller ikke ekstremt, men husk at du alltid skal ta temperaturmålinger med en spiseskje salt.

8100384[/snapback]

 

Er det noen mulighet for å disable SpeedStep teknologien, så den ikke ødelegger for alle spill? Plutselige FPS-dropp hele tiden er ikke spesielt festlig.

 

Om ikke 97 grader ikke er ekstremt, lurer jeg litt på hvorfor reboot er satt i BIOS ved 97 grader? Eller har de beregnet at man vil ende akkurat på den grensen uten overklokking, ved normal bruk?

Lenke til kommentar

Med mindre SpeedStep disabling er gjemt på et ekstremt ulogisk sted i BIOS, er jeg fristet til å si nei, ikke min BIOS i hvertfall.

 

CoreTemp viser bortigmot samme temp som RightMark. Rundt 60 grader med litt forsiktig forum-lesning, og 97-97,2 grader ved spilling. Svimlende 2,8 grader under Intels standard POR for sine CPUer..

 

Om ideen bak SpeedStep er lav klokkefrekvens ved liten belastning, ser jeg ikke helt hvorfor den skal sette den opp til maks hvert andre sekund, i ett sekund, i idle...

Lenke til kommentar

Hei. På min zepto så har vifta knekt og jeg har flere ganger vært i kontakt med netshop. Jeg tror dette kommer til å koste meg en god del og få fikset ettersom de har sagt at det er min feil og tar 450kr i timen for å fikse. Er det noen som vet et sted der hvor jeg kan kjøpe meg bare en vifte som jeg kan sette inn selv.

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...