Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Nedkjølt seng \ dyne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...
Det er på grunn av dette man skal sikre seg rom i kjelleren.... :innocent:

 

Men on-topic:

 

Har du prøvd å lufte dyna før du legger deg?

6579181[/snapback]

 

Det hjelper jo ikke å lufte dyna (dvs. henge den utav vinduet eller noe) når det er like varmt ute...

 

Noen putter dyna i fryseren :p funker sikkert det og, men da blir det vel litt for kaldt :p

Lenke til kommentar

ok. her har jeg en enkel, men trolig effektiv løsning. koster dessverre litt, men all moro koster...

 

du kjøper inn to billige pumper, f.eks til vannkjøling. gjerne pumper med innebygget tank, laget for en 12v PSU. kjøp inn to kjøleblokker til CPU, spiller ingen rolle hvilke, så lenge de har stor kontaktflate og er jevne og fine. kjøp inn et godt peltier-element, og en stor radiator, med tilhørende vifter. gå så til din nærmeste skole, og be vaktmesteren om lov til å ribbe en gammel PSU fra en av pcene de skal kaste. skaff til veie nok ledninger til dette, og masse slange. to forskjellige tykkelser også. en tynn en til sengen, en tykk en til kjøledelen. når du har alt du trenger, gjør følgende:

 

bruk noe enkel sytråd elns til å binde fast den tynne slangen til hovedmadrassen, på oversiden. sørg for at du har slangene rundt 5-6 cm fra hverandre, i samme mønster som i en radiator. koble denne til den ene pumpen, og den ene kjøleblokken. fyll med vann, og sjekk at alt er tett. dette blir delen som skal gjøre deg kald. legg så en overmadrass over slangene. koble så den resterende pumpen med tykkere slange til den andre CPU blokken, og trekk slanger ut gjennom vinduet. her kobler du til radiatoren, og fester den i veggen eller noe lignende. bare den er utenfor. trekk ledninger til viftene inn, og koble opp alt. fyll med vann og sjekk etter lekkasjer. når alt er sjekket, tar du peltier-elementet, og plasserer det mellom begge CPU blokkene, slik at det drar varme fra den ene blokken til den andre. fest skikkelig, bruk termisk pasta, hele pakken. isoler godt.

 

med dette oppsettet har du da et peltier-element som drar varme fra vannkjølingsanlegget i sengen, til det andre anlegget. varmen kommer da fra sengen, og går ut gjennom radiatoren. sørg for at elementet er sterkt, og at radiatoren er stor nok. reguler voltstyrken til elementet for regulering i varmesuget til systemet. voila, du har nå en vannkjølt seng.

 

skulle det mot formodning vise seg at anlegget ikke er effektivt nok, kan du sette opp flere blokker, slik at du kan ha flere peltier-elementer. jeg har ingen anelse om hvor stor varmeutviklingen din vil være, så jeg kan ikke være sikker på hvor mange elementer du trenger for at det skal fungere greit. forhåpentligvis er et element nok.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...