Gå til innhold

G80 og R600, hva vet vi?


Anbefalte innlegg

r520 var 1800xt som ble en klar flopp!

Tja, R520 hadde en bedre featureset og bedre bildekvalitet.

 

x1950xtx kom jo over et halvt år senere enn det igjen! så det er jo ikke rart den er bedre enn 7800gtx som kom ut over 9 måneder før!

7613372[/snapback]

X1900XTX kom dog bare 3 måneder etter og hadde overall overtaket i en periode.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne testen som dras frem kan vel egentlig avlives her og nå, den er neppe noe å bruke som faktaopplysning om R600.

 

Ellers vil jeg rette en takk til Mista-Pi som korrigerer villedende "fakta" fra andres innlegg.

 

X1800 var kraftig forsinket pga. problemer, det var ikke et "nyere" kort enn 7800 generasjonen. X1900 kom rett i etterkant av X1800, noe som var generøst av ATi og det tok buksene av 7900. Det eneste Nvidia da kunne gjøre var å lage et singleslot SLi kort for å få tilbake tronen, jeg er glad for at ATi ikke tok det trekket.

 

Det siste jeg vil kommentere i dette innlegget på nyttårsaften *kremt*, er videre støtte til Mista-Pi som virker å ha en utmerket logisk sans. Hvorfor forventer de aller fleste at et "forsinket" kort(R600) skal være så enormt mye bedre enn samme generasjon fra konkurrenten? Jeg derimot vil si at hvis et kort fra samme generasjon yter 15% bedre enn konkurrenten så ville det være meget godt. Alt over 15% ville være å utklasse konkurenten radikalt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

De fleste er nokk enig i det du sier på slutten der, men så spørs det hvor mye det hjelperf for salget da.

 

Nå er det jo mye prestisje i å ha det beste kortet + markedsverdi uansett om det bare er med få prosent, men det spørs om det er nokk til at feks slike som meg skal gidde å selge gtx kortet.

 

Mistapi, du svarte ikke på mitt foriige innlegg. Har ikke fått helt med meg hva du tenkte på men postene dine?. De tester jo med crossfire.

 

Dere for ha Godt Nyttår alle sammen. Føler med dere andre som må heldet dere edru i kveld :(

Lenke til kommentar

Nå har "Se & Hør" kastet seg på Level505 testene også... :ohmy:

 

So, prepare for a very interesting battle when it finally comes out: not only will ATI further optimise the drivers, so will Nvidia, on top of faster overclockers' editions of G80

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36642

 

Så det skal vist komme en GDDR3 utgave i slutten av januar, og GDDR4 utgaven skal ikke komme før i mars. Har ikke The Inq nettopp sagt at GDDR3 utgaven var avlyst... :p

Lenke til kommentar

På Level 505 kan en lese.

 

This article is authentic. Our R600 sample is an RTM sample used in the MS CERT process for driver validation (especially for Vista). We are not publishing pictures of the card itself right now, as the card contains major ID tags that we can not remove yet for source protection. We will add pictures of the card itself once we can remove these tags.

 

En av mange grunner til å ikke tro på noe det som står på denne siden, det er oppgulp av rykter vi allerede kjenner til, artikkelen og siden er påfallende dårlig laget/skrevet, og unnskyldingen sitert ovenfor er utrolig dårlig da det med største letthet kunne vært fikset i photoshop. Jeg tror faktisk denne siden var laget for et helt annet formål en å spre denne "gode nyheten"

Lenke til kommentar

Det er nok ein bitteliten sjangse at denne er ekte, men det er isåfall eit ES kort som ikkje har verken gode drivere eller den samme kjærne klokken...

Men det virker veldig suspekt med alle anonsene på siden, med den enorme pulisitenen denne siden har fått så har nok eigeren dratt inn ein pen sum i reklame.

Lenke til kommentar

ATi har brukt de aller fleste teknikkene som brukes i R600 fra før, som GDDR4, DX10, Unified shaders osv..

G80 innfører mange nye teknologier hos nVidia, og inneholder heller ikke f. eks. GDDR4.

512 bit minnebuss og 1GB minne er jo også en stor fordel for ATi.

Enig i at forsinkelsen ikke trenger å bety noe for ytelsen, men vil si den stiller større krav.

Lenke til kommentar

Haddet det ikke vært for forsinkelser så haddet ATI ligget foran hele tiden de. Men pga disse forsinkelsene har Nvidia hatt et kort som yter mye bedre i lange perioder, bortsett fra 1900xtx perioden. De er best på papiret men det hjelper smertlig lite egentlig.

Endret av simalarion
Lenke til kommentar
GDDR4,

DX10,

Unified shaders osv..

7618101[/snapback]

G80 støtter GDDR4, men NV valgte GDDR3 grunnet dårlig tilgjenglighet på GDDR4, samt at de ikke trengte mer

 

ATi har aldri gjort DX10 før R600, xbox360 har ikke DX10

 

Unified shaders har ATi allerede gjort en brikke på oppdrag fra Microsoft på, men vil nok tro at NV har eksprimentert med det ganske lenge de og...

 

Det er nok ein bitteliten sjangse at denne er ekte, men det er isåfall eit ES kort som ikkje har verken gode drivere eller den samme kjærne klokken...

Hvis artiklen er ekte så er kortet ikke et ES kort. De skriver at det er et RTM kort (Release To Manufacters), noe som tyder på at kortet har samme specs som det som lanseres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...