Jump to content

jon-t

Medlemmer
 • Content Count

  1276
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jon-t

 1. Nå må vel Intel eventuelt implementere det i BIOS også ? Vi får eeventuelt se om Intel og hovedkortleverandører hiver seg rundt for å støtte dette og hvilken plattformer som eventuelt blir støttet. Dersom dette har vært en del av Pci Express specen hele tiden så er det litt pussig at dette ikke implementeres før nå ?
 2. Passet jo veldig bra at den kom ut nå. Er tydelig at minneoverklokk ikke magisk gjør at Intel havner i front igjen uten at en pusher ganske ekstreme minnefrekvenser.
 3. Klar over dette Det er riktignok litt spillerom for å øke til høyere fclk med litt tuning av SOC, VDDP, VDDG IOD og VDDG CCD. Det er noen forskjeller mellom hovedkort på hvor lett det er å oppnå fclk. Det er også sagt at det skal komme en senere AGESA oppdatering som skal gjøre det enklere å oppnå 2000 MHz fclk for de som har CPU som klarer det, så får vi se om denne AGESA oppdateringen noen gang kommer til mitt kort og hvor stor effekt den eventuelt har. Det skal sies at det nok har liten praktisk betydning for folk flest. Det ser ut til at ved stock innstillinger og med ok minne så slår selv den billigste Zen 3 prosessoren lansert til nå toppmodellene til Intel i mange spill, i noen med ganske god margin. Ja det er klart at mitt lille mini ITX system med CPU på 65 W blir slått med god margin av folk med enormt godt binnet i9 10900k og minne på frekvenser helt opp mot det som brukes til XOC. Det er riktignok en dårlig sammenligning, den CPUen bruker sikkert mer enn 5 ganger mer effekt også... Gjennomsnittlig overklokk på en grei 10900k ligger rett rundt 5 GHz, kanskje litt over (https://siliconlottery.com/pages/statistics). Skal også ha ett ganske greit sett med minne for å gå over 4000 MT/s med fornuftige timings også, spesielt for 24/7. For ikke å snakke om kjøler til CPU. Hadde vært interesant om noen med en 10900k og minne som klarer 4000 MT/s ved foreksempel cl16 kjørte samme benchmark for sammenligning. Dersom grafen fra igorsLAB postet på sist side er å stole på så ligger faktisk stock 10900k med 4000 MT/s minne ett stykke bak min stock 5600x med 3800 MHz minne (riktignok med ganske stramme timings). Ikke så dårlig det for bottom of the line Zen 3 (til nå)...
 4. Har "dessverre" allerede patch c. Det skal sies at jeg har det billigste mini ITX B550 kortet som er mulig å få tak i. Det står sikkert ikke først i rekka for å få oppdateringer fra Asrock. De har sluppet noen nye beta bioser som de sier skal forbedre Zen 3 ytelse, uten at det er spesifisert noe nærmere. Dette er riktignok bare for x570 kortene deres...
 5. Startet med timings fra kalkulatoren bare for å ha ett utgangspunkt. Testet mye og strammet opp nesten alt siden det. Brikkene mine har ikke noe problem med å POSTe 4500 MT/s ++ med litt slappe timings, 1900 MHz fclk er derimot en hard vegg for meg med den nyeste bios som er tilgjengelig for mitt hovedkort. Ikke har jeg noe å gå på i forhold til SOC spenning eller noen av de andre spenningene som kan påvirke fclk, auto verdiene fra mitt Asrock kort er allerede litt over det som internett kaller "safe"...
 6. Det er nok forskjellen der ja Jeg kjørte med CPU helt stock, ikke at jeg forventer så mye mer enn 4.8 - 4.9 GHz og at det gjør så mye forskjell. Er ikke helt sammenlignbart, minnebrikker som gjør 4700cl17 koster vel fort mer enn min CPU Mitt system er bare ett lite kompakt ITX system der det er kjekt med CPU som trekker ca 65-70 W under benchmarken... Hadde jeg vunnet silisiumslotteriet like bra som du har med din 10900k så hadde jeg benchet med fclk 2200, 4400 MT/s cl16 Ser det er folk som har fått CPU som klarer det. Da hadde det fort vært litt nærmere
 7. Haha. Awesome. Hva var CPU frekvens, minnehastighet og timings på denne ? Min benchmark var riktignok med helt stock CPU, bare minneoverklokk. Skal ta en ny runde i morgen med å se hvor langt jeg får opp CPU også. Regner ikke med mer enn 5-6 % økning riktignok.
 8. Ser ut som mine resultater stemmer bra med IgorsLAB. Jeg hadde ikke satt opp FRAPS eller lignende for å kalkulere 1 % low på mine benchmarks. Kan riktignok eventuelt gjøre det i morgen.
 9. Ser det samme ved 720p, rett i underkant av 15 %
 10. Jepp, det er klart. Nå har hele CCD felles cache, i motsetning til Zen 2 der hver CCX hadde sin egen cache. Trenger ikke like ofte å gå gjennom IF. Skalerer riktignok bra på minnehastighet og forsinkelse fortsatt. Så som vist over en økning på 15 % ved 1080p high ved å øke minnehastigheten fra 3200 cl14 til 3800 cl14.
 11. Sammenligning mellom 3200 MT/s cl14 og 3800 MT/s cl14. Ca 15 % bedre ytelse med ett RTX 3080 kort når en går fra 3200 MT/s til 3800 MT/s på en 5600X Dette er riktignok single rank brikker. Det er folk som klarer å presse ut 2200 MHz fclk. Vil tro at ytelsen er ganske vill med 2200 MHz fclk og 4400 MT/s på ett sett med gode dual rank Samsung b-die brikker Min CPU på det billige Asrock mini itx jeg har, klarer ikke mer enn 1900 MHz fclk. 3800 MT/s og single rank begrenser nok ytelsen litt, selv om timings er bra.
 12. Det skal sies at det ikke alltid er like lett å sammenligne resultater direkte, en vet ikke akkurat hvilken innstillinger som er brukt og ofte så bruker ikke de som skriver slike reviews ikke benchmark som er bygget inn i spillet av ulike årsaker, gjerne at de ikke føler den er representativ for resten av spillet for eksempel. Uten at jeg vet akkurat om det er det som har skjedd her. Kunne gjort noen benchmarks for å sammenligne med hva en får med kjapt minne på en 5600x, men jeg har bare RTX 3080 så når ikke helt opp uansett
 13. Må si at jeg er imponert over hvor mye forsinkelse har forbedret seg i Aida64 sammenlignet med min 3600. Er vel fort 10-15 ns lavere nå. Det billige B550 ITX kortet mitt fra Asrock virker som det er ganske ok til minneoverklokking også, selv om jeg er litt skuffet over at det ikke klarte å trene 3800 CL13...
 14. Får boost på 4850 MHz med PBO + 200 MHz AutoOC. Er vel ca 200 MHz over stock boost på min 5600x. Savner litt b450 hovedkortet mitt. Der kunne en force AutoOC høyere enn 200. Ser ikke ut som det går på mitt Asrock b550 kort.
 15. Hmm. Testet min 5600X litt. Får god read, write og copy, men latency er ett del over det du får av en eller annen grunn ? Dette er med 3800 cl15 15 15 32 1T med relativt stramme subtimings... Edit: Glem det, kjørte igjen og fikk 56.4 ns
 16. Fikk nå. Da vil den dukke opp på terminal i Oslo i morgen tidlig og for min del (Trondheim) dukke opp på postkontoret på Onsdag. Det er sikkert en mulighet for de i Oslo å få den i morgen.
 17. Det er ikke vits å spekulere. Er ikke sendt enda. Blir sendt i morgen. Flertallet vil ha den i hus på Torsdag. Elkjøp oppretter ofte sporingsnummer og slikt på kvelden før ting blir sendt så blir ikke overasket dersom det dukker opp en sending i posten appen ca 23 i kveld. Den vil da stå som ikke enda innlevert. Terminal i Oslo klokka 7 neste morgen og levering Onsdag. Forskyv det med en dag dersom sendingen ikke dukker opp i appen før i morgen kveld. De som bor i Oslo kan være heldig å få den dagen etter den dukker opp i appen.
 18. Tror en ikke skal være for kjapp til å komme til den konklusjonen. Det lille vi har sett av benchmarks tyder på at FPS fortsatt skalerer ganske bra med 1:1 FCLK og lav forsinkelse på minne. Nå kommer det mer grundige analyser på dette fra flere yputubere til uka. Jeg kan også ta en kjapp sjekk på det til uka.
 19. Håper på at 3800 cl14 med tighte sub timings spiser opp mesteparten av fordelen med dual rank 3600 cl16. Får se til uka når prosessor kommer i hus. Ikke så veldig gira på å kjøpe nytt 32 GB sett med b die til nye mini ITX systemet mitt.
 20. Tipper den leveringsdatoen er riktig. Så det samme når jeg bestilte EVGA kortet mitt derfra. Ble sendt ca ved bekreftet lagerdato.
 21. Ser det er noen rykter på sweclockers om at det kommer inn en haug med Asus 3080 TUF OC til iallefall en nettbutikk. Ser at Proshop også har 100+ kort på "incoming", som kanskje da også er neste uke. Det er sikkert en teoretisk mulighet for at Elkjøp da også får en del kort i neste uke vil jeg si. Det er riktignok litt vanskelig å si hvor mange som faktisk står i kø på kort derfra, vil tro det er en del som har kansellert også. Jeg har jo allerede fått ett EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra, men kunne veldig gjerne tenkt meg ett litt mindre kort for noen tusenlapper mindre. Hadde vært fint å få en avklaring på dette før angrefrist går ut og RX6800XT blir lansert i tilfelle det gjør det vanskelig å få pengene tilbake ved å selge brukt.
 22. Regner med at du tok det på kort? Hverken hovedkort eller CPU har kommet lengre enn ""Ordre mottatt" hos meg Tror jeg gjorde en tabbe med å ta det på faktura.
 23. Hmm. Har 15:03 Grønn firkant og reservert. Likevel så står ordren fortsatt bare på "mottatt". Tar det lengere tid å behandle ordre som er bestilt på faktura ?
 24. Det er fortsatt ett par tusen igjen. Det er riktig. Asus 3080 TUF var jo ett MSRP kort til 8000 kr ved lansering. Nå er det på 9600 kr. På sett og vis så er jo prisene Nvidia annonserte på sin presentasjon relativt misvisende da reel pris på kortene ligger 12-13 % høyere enn det som var annonsert. På dette tidspunktet så er denne lanseringen nesten som en kickstarter å regne 😛 De første som bestiller får en grei pris, så øker det etterhvert samtidig som ingen har noen ide når produktet faktisk blir levert. Dette er ikke ment som syting eller noe, mer en observasjon og det som skjer bør egentlig kjøle ned hypen litt. Jeg får mitt overprisede 3080 levert i postkassa i dag til den nette sum av rett over 11k. Ikke fordi det er det kortet jeg helst ville ha, men det var det kortet som var mulig å få tak i på denne siden av nyttår. Jeg trenger NVEC så har egentlig ikke så mye valg dersom jeg ville ha ett kort i 2020. For alle som ikke faktisk trenger Nvidia pga NVEC eller CUDA så ser det ut som det på dette tidspunktet potensielt vil kunne være en mye bedre ide å prøve å få tak i ett 6800XT til potensielt en del lavere pris eller 6900XT til samme pris som de dyre 3080 kortene. Begge med signifikant mer VRAM og potensielle synergieffekter sammen med de nye ZEN 3 prosessorene.
 25. Det er klart og alle tallene jeg har oppgitt i NOK er inkludert moms. 3070 FE var ca 5700 kr inkludert moms. 3080 var 8000 kr inkludert moms. Og 3090 FE var en av de kortene med best kjøler, men kostet fremdeles bare 17 000 inkludert moms og frakt. Butikkene står selvklart helt fritt til å sette priser selv og ta så mye som de tror folk er villig til å betale, det er ett fritt marked tross alt. Poenget mitt er at Ampere kort begynner å bli ganske likt Turing i pris. På mange måter så har sikkert snittprisen faktisk gått opp. Mange fler som har kjøpt 3090 kort nå enn det var folk som handlet RTX Titan. Selv om ytelsesforskjellen mellom 3080 og 3090 er ikke så ulik forskjellen mellom 2080ti og Titan.
×
×
 • Create New...