Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er Melitta Optima en kaffetrakter som noen har noen erfaringer med?

På Prisjakt var det iallefall en som ga 9/10 (gj.snitt. 7/10).

Fint design hvor du kan ta av selve vannbeholderen. Display med timer og varsel om avkalkning (får nok bare beskjed etter et bestemt antall kopper).

Jeg er litt skeptisk til kaffetraktere som ikke er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon ...

Lenke til kommentar

Det er det jo ganske få som er, men at en trakter ikke er godkjent av dem kan jo være fordi at den ikke har blitt testet fordi produsenten ikke er medlem av NKI...har jeg lest.

Har lest noen positive omtaler av den på nettet. Amazon tror jeg det var.

Men jeg skulle gjerne ha hatt en som er god på små serveringer. Tenkte Wilfa Svart Optimal, men prisen skremmer meg.

 

E:

Hvem kan bruke merkene?

 

Kun kaffeleverandører som er medlem i NKI og etterlever organisasjonens standarder kan benytte det sirkelrunde «kaffemerket» på sine produkter. På denne måten sikrer vi, sammen med «godkjenningsmerket» for tilberedningsutstyr, den perfekte tilberedte kopp kaffe.

Kan jo selvfølgelig hende at Melitta ikke "etterlever" disse standardene, men de er jo ganske populære så jeg vil tro at de gjør noe riktig

 

E2: Ser også ut til at det bare er norske selskaper (eller utenlandske som har avdelinger/underselskaper som opperer i Norge) som er medlemmer og ikke alle som selger i Norge.

 

E3: Ser at ihvertfall Melitta Excellent Steel er godkjent av ECBC. :hmm:

Endret av DaveSaves™
Lenke til kommentar

Det er det jo ganske få som er, men at en trakter ikke er godkjent av dem kan jo være fordi at den ikke har blitt testet fordi produsenten ikke er medlem av NKI...har jeg lest.

Har lest noen positive omtaler av den på nettet. Amazon tror jeg det var.

Men jeg skulle gjerne ha hatt en som er god på små serveringer. Tenkte Wilfa Svart Optimal, men prisen skremmer meg.

 

E:

Hvem kan bruke merkene?

 

Kun kaffeleverandører som er medlem i NKI og etterlever organisasjonens standarder kan benytte det sirkelrunde «kaffemerket» på sine produkter. På denne måten sikrer vi, sammen med «godkjenningsmerket» for tilberedningsutstyr, den perfekte tilberedte kopp kaffe.

Kan jo selvfølgelig hende at Melitta ikke "etterlever" disse standardene, men de er jo ganske populære så jeg vil tro at de gjør noe riktig

 

E2: Ser også ut til at det bare er norske selskaper (eller utenlandske som har avdelinger/underselskaper som opperer i Norge) som er medlemmer og ikke alle som selger i Norge.

 

E3: Ser at ihvertfall Melitta Excellent Steel er godkjent av ECBC. :hmm:

 

European Coffee Brewing Center (ECBC) er en del av Norsk Kaffeinformasjon. ;)

Lenke til kommentar

Visste jo det, ble dermed bare litt usikker angående den Optimaen ;) .

 

Wilfaen er fortsatt et alternativ, men er litt skeptisk til prisen rett og slett fordi jeg aldri har eid en trakter før.

 

Et annet alternativ er Andersson CEM 3.2. Koster 599kr. Riktignok ikke så utrolig mye billigere enn Wilfaen den heller, men til gjengjeld har den også innebygd kverner samt noen andre funksjoner.

Men dette er visstnok ikke et ordentlig merke, bare noe Siba og NetOnNet bruker når de importerer varer som egne. Stiller derfor spørsmålstegn ved kvaliteten.

Endret av DaveSaves™
Lenke til kommentar

Eg og skyl berre heile greia i varmt vatn.

 

 

Merkar eg er litt undrande over den vesle grutmengda som hamnar i vasken. Det er naturlegvis særs lite i motsetnad til desse som kastar ut heile presskanna si oppi der, men om dette skal skje to gongar for dagen dei neste åra blir det jo ein del. Forsvinn dette i avløpa, eller legg det seg?

Hva mener du?

La oss si du lager en vanlig kopp med svart kaffe, så sitter du igjen med grut fra 14-18 gram kaffe. Skrur av plastfilteret, skubber ut papirfilter + 99% av grutet i matavfall og gir det gjerne en liten "dunk" i kanten før du skyller med varmt vann. Er det de få kornene som sitter langs kanten du engster deg over?

 

 

e: Når jeg først poster. Er det noen som har tips om en bedre "norsk" kaffe til under hundrelappen pr kvartkilo? Selv drikker jeg vekselsvis Coop Smak forskjellen/Tim Wendelboe/Solberg&Hansen, mens dama synes Friele sin frokostkaffe utkonkurrer disse lett siden hun ikke setter pris på fruktsmaken av fersk, lysbrent kaffe. Kverner hjemme og bruker Aeropress.

Endret av skycharizards
Lenke til kommentar

Hvis du vil ha noe mørkere brent enn de typisk norske, ville jeg sett på Grünerløkka Bakeri.

 

Forøvrig er det Oslomesterskap på onsdag.

Jepp! Det skal konkurreres i både Klassisk Baristakunst og Håndbrygging. Og det blir cupping av Solberg & Hansen kaffe i pausen! :) SH serverer selvfølgelig kaffe i konseptbutikken hele dagen. I tillegg blir det gratis kaffe på konkurranseområdet.

 

Er veldig mye man kan lære av å se Barista-konkurranser, også for hjemmebaristaen, så anbefaler alle som følger denne tråden å stikke innom!

Lenke til kommentar

Eg skal prøve å komme!

 

 

Kjøpte kaffe på Kaffebrenneriet her om dagen, og det irriterer meg at brenningsdato ikkje står på pakken. Synest den smaka relativt ufersk allereie same dagen eg hadde kjøpt den. Mistenker at den har stått på hylla litt for lenge.

 

Var innom Starbucks for eit par månadar sidan for å sjekke kva dei selde av bønner, og der var dei fleste pakkane brent for 3-5 månadar sidan.

Lenke til kommentar

Ja, da har jeg investert i en Wilfa kaffekvern (WSCG2). Fornøyd med denne. Har ikke annet å utsette på den enn at den bruker noe tid på kverningen, samtidig som det blir litt rot.

 

Kjøpte med meg en "coffe of the world" - pose med bønner fra elkjøp hvor jeg også kjøpte kverna. Synes kaffen ble god sammenlignet med ferdig kvernet kaffe, men regner med at det er bedre alternativer å få kjøpt.

 

Så spørsmålet nå er hvor jeg bør kjøpe kaffebønner?

 

Lager nå stort sett kaffe med moka - og presskanne på 3 - koppers størrelse. Liker best mørkebrent kaffe med litt pondus.

Endret av ostenxx
Lenke til kommentar

Kor stor forskjell er det eigentleg mellom vanlege bønner og espressobønner? Og kva er forskjellen? Etter eg fekk aeropressen, så er det lettare å ordne seg "espressoar". Er det ein merkbar forskjell på desse bønnene? I og med at eg ikkje lagar espressobaserte drikkar så altfor ofte, veit eg ikkje om det er verd å kjøpe ein pose med 250 g espressobønner som vert ståande lengre enn den burde.

 

Kor lenge kan eventuelt bønnene kan liggje før dei vert ubrukelege?

Lenke til kommentar

Fikk aeropress til jul og har brukt den ganske aktivt siden. Følgte med et gavekort på Kaffebrenneriet, så har kjøpt mykje kaffe der, ferdig malt opp til å passe i aeropress. Merker at når jeg nå må betale for det selv så blir det litt dyrt i lengden. Har ikke kaffekvern, så kan ikke kjøpe hele bønner og male dem opp selv.

Hvor i oslo kan jeg kjøpe billig kaffe som er malt opp passelig til aeropress? :)

PS hvor blir det av cortado i avstemningen?

Endret av Seen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...