Gå til innhold

Hva 11. september bør huskes for og hva som er mindre viktig


Anbefalte innlegg

11. september, hva skjedde da? Jo da skjedde det noe nedi latin-amerika. Dere bør vite hva som skjedde, og dere som ikke vet hva det var; spør foreldra deres! Dette er det soleklart værste som har skjedd 11. september.

 

11. september er også en dato de fleste husker for angrepene på pentagon og WTC. To fly fløy inn i kapitalismens tårn i NYC, ett annnet i senteret for amerikansk maktarroganse. Dette var en helt legitim krigshandling (sitat Bush: "act of war"). Joda, rett under 3000 mennesker døde(og slett ikke over 6000 og andre ville tall). Det er alltid trist når sivile dør, men 95% av alle som dør i krig er faktisk sivile(takket være ny teknologi). Og så vidt jeg har skjønt så døde faktisk 150 som ikke var sivile i angrepet. Hva fører det til? Jo, det fører til at angrepene på USA faktisk ikke var værre enn en helt vanlig krig. "terroren"(= angrep fra militære som ikke er soldater fra en nasjonalarmé) 11. september var altså ikke verre enn Vietenamkrigen(burde vel nevnt de to eneste atombombene som er sluppet og hvem som gjorde det, men det blir liksom litt for lenge siden)!

 

Men hvorfor angripe WTC som er et "sivilt mål". Vel da må jeg minne om at andre *host*usa*host* har bomba radiotårn mm og sagt at "det var en del av militærapperatet" uten at europa har reagert. På samme måte kan også WTC anses som et militært mål.

 

Og hvorfor kapre et fly? Vel USA bomber fra STOOORE høyder for ikke å miste 1 amerikaner selv om de vet at det fører til flere feilbombinger og økt sivile drap. Al-Qaida gjorde det litt anerledes. De tok et fly som gjorde at de var mye sikrere på å treffe målet sitt, men desverre også noen sikre sivile tap.

 

USA's kriger er gjenstand for at "det er lenge siden", la oss håpe at det samme skjer om 11. september i WTC for egentlig døde det bar 3000 folk! 3000? Det er INGENTING! FFS, over 20.000 sulter i hjel hvert år.

 

Så neste gang dere ser opptaka fra angrepene på WTC og pentagon: KOS DERE med den fete actionen og ta en øl og le av alle de fortvilte mennenskene som hopper i døden. Personlig synes jeg faktisk det er morsommere enn å finne ut hvem jeg har lyst å spise egentlig. Litt artig at noen klarte å angripe USA også, og de som følte seg så trygge, hehe. Det er godt at et par av dere må vente litt før sjela klarer å more seg over angrepene på USA(en del personer "glemmer" ting og derfor blir det morsomt først når det er gått noen år), men for oss som ikke er USA patriot og egentlig ikke bryr oss om når det skjedde så er det morro :smile:

 

vel, nå skal jeg pakke til studieturen i morra så dere slipper meg helt fram til mandag :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Anders Leipsland skrev (2002-10-16 22:43):

vel, nå skal jeg pakke til studieturen i morra så dere slipper meg helt fram til mandag :wink:


Og derfor måtte du skrive et ALT for langt inlegg som vi MÅ lese? :razz:

 

 

Neida...Pers. så syns jeg ikke at 11.september var noe spess å huske.

Mange døde ok, men jeg kommer ikke til å holde 1.min for det.

Lenke til kommentar

Syke barn :evil:

 

Jeg har mange like tanker, men sivile dødsfall er ikke morro, det er utidig.

 

Det rare er jo at USA har drept flere i Afghanistan enn al-quaida drepte i WTC. Liv er tydeligvis så lite verd for USA at de har sluttet å telle sivile døde. Er så forbanna på USA at jeg tror jeg setter strek nå, hvis ikke blir jeg sittende resten av natta.

 

PS: USA erklærte aldri krig mot Vietnam, så det blir egentlig feil å si Vietnamkrigen :razz:

Lenke til kommentar

Den 11.9.01 ca klokken 13.15 kom jeg inn døra hjem fra skolen, og slengte den slappe kroppen ned i sofaen mens jeg slo på TV'en. Der på NRK var det bilder av fly som fløy inn i WTC, og det første jeg gjorde var å le... jeg lo i ca 1 min, for da ringte naboen, og det første jeg hørte var han som lo.

 

USA fortjente det!

Hadde de bare greid å få Bush med seg.

Lenke til kommentar

Benytter anledningen til å støtte Anders' sine meninger fullt ut..

 

Det er jo trist at mennesker dør, men sånn er det. Amerikanere kvalifiserer ikke til å bli kalt mennesker. De er en gjeng lyvende, dobbelt moralske, egoister. (jeg liker å generalisere, men det gjør jo amerikanere også.. Alle med mørk fra østen er jo terrorister, alle vet jo det)

 

Sier det bang et sted så er det jo ikke snakk om lokale innbyggere med mentale problemer som trykka på brytern, neida da er det Saudi-Arabere og alt annet fanteri som får skylda. (amerikansk definisjon på saudi-arabia = et sted utti der forbi europa, mye olje - nam)

 

Amerikanske sivile liv er verdt mer en afghanske sivile liv?. Sist noen trakk lignende konklusjon på denne skalaen var det en liten tomsing med noe rart under nesa som nesten endte opp med å vinne en verdenskrig.

 

Og som Leipsland gjorde oss oppmerksom på : La oss ikke glemme de 20.000 som dør av sult hvert år. Husk på de neste gang det er innsamling..

 

Apropos innsamling.. Var det ikke penge-innsamling i USA til offrene av denne "ulykken"?.

 

Også foreslår jeg vi selger jagerflya våre til Finnland og bruker de penga vi sparer på det til U-hjelp.. Herregud, norske jagerfly er jo med å bomber Afghanistan ffs... tenk på det neste gang du stemmer fram ny regjering..

 

[ Denne Melding var redigert av: Blodhemn på 2002-10-17 01:23 ]

Lenke til kommentar
Quote:


Den 2002-10-17 01:47, skrev b-duvaland:

Jeg spyr av dere.


Usmakelig oppførsel.


*gremmes over at faktisk enkelte nordmenn kan tenke i disse baner*



Helt enig! Utrolig kordan noen kan si noe så utrolig dumt som at de skal le den 11 sept og greier. Er helt enig at usa er noe dritt når det gjelder utenriks politikk men i helsiken det er regjeringen og ikke folket. Flyene skulle ha kræsjet i det hvite hus og ikke i WTC. Har familie i usa og faktisk er det en stor del som mener at bush og de er helt sprengt.
Lenke til kommentar

Dere kan spy så mye dere vil..

 

Jeg spyr nesten jeg også når jeg ser hva USA holder på med.

 

For ikke å snakke om dette Irak opplegget til Bush..

 

Hvis en tomsing som Bush klarer bli valgt til president i USA så sier det mer enn nok om resten av landet mener jeg. (nå var det riktig nok ikke mye å velge mellom, men det sier jo enda mer om USA)

 

Man kan ikke stole på små menn fra Texas, spesiellt ikke gi en supermakt (blir kvalm av ordet) til en kar som knapt klarer å si navnet sitt riktig.

Lenke til kommentar

Jaha Blodhemn, har du noe annet forslag til hvordan verden skal/skulle bekjempe diktatorer og undertrykkere som Saddam Hussein, Milosevitsj, Taliban m.fl.

 

Hadde venstresiden fått viljen sin, hadde Taliban fremdeles plaget uskyldige, kvinner og barn i Afghanistan. Daglig hadde 1000vis av befolkningen blitt hjernevasket i de utallige terroristleirene. Milosevitsj ville ha fordrevet bosnierne og albanerne fra Jugoslavia. Og Saddam kan sitte trygt i Irak og utvikle atomvåpen.

 

Det er jo så mye lettere å være mot noe enn å ta ansvar og være med å sørge for at diktaturer og undertrykkere fordrives !

 

Sånne som deg skjønner jeg bare ikke, men takk og pris for at dere er i soleklart mindretall i Norge, og blir færre ser det ut som for hver dag det går.

 

[ Denne Melding var redigert av: b-duvaland på 2002-10-17 05:07 ]

Lenke til kommentar

Skal vi begynne med Chile f.eks.

 

Hvor USA hjalp til å styrte en lovlig valgt regjering, bare fordi de ville legge Chile's gruver under statlig styre.

 

Dette truet amerikanske økonomiske interesser, så de lærte ganske enkelt opp en general *kremt* Pinochet *host* i hvordan man kan kontrollere en befolkning ved hjelp av terror. Hjalp ham så å styrte den lovlige valgte regjeringen. Og lovet han fremtidig støtte, uansett hvor ille han måtte oppføre seg, så lenge han bare lot amerikanerne få ha sine økonomiske interesser ifred.

 

Selve kuppet: 11 sept 1973.

 

Det er ett av mange eksempler på amerikansk terror mot en sivilbefolkning.

 

Panama, finn det ut selv.

 

Når det kommer til Yankens selpåtatte politi rolle er det ett punkt som er verdt å merke seg. De blander seg svært sjelden inn dersom det ikke er snakk om amerikansk økonomisk interesse i konfliktområdet.

 

 

Når det gjelder Bush's lille Irak sak, så er den jo så typisk dobbeltmoralsk som bare amerikanere kan være.

 

"Saddam din snik, la oss få sjekke etter bio-/kjemiske- våpen. Vi vet du har, fordi det var vi som solgte deg dem. Gi deg nå ellers går vi til krig."

 

Når det gjelder 11 sept så bør det huskes som: Den dagen da alle de som har blitt undertrykt og terrorisert av USA reiste seg og begynnte å ta igjen.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: shepherd på 2002-10-17 18:54 ]

Lenke til kommentar

Virkelige skremmende holdninger du har der Shepard.

 

Et angrep på Usa er da ikke noe forskjell fra et angrep på Norge, det trodde jeg alle var inneforstått med.

 

Og ja, hvor lenge vil du vente før man gjør noe med Irak situasjonen da? Til Saddam slipper en a-bombe over Israel? Eller dreper noen fler tusen av sin egen befolkning.

 

Det farlige er å ikke gjøre noe.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-17 11:17, skrev Shepherd:

Skal vi begynne med Chile f.eks.


Hvor USA hjap til å styrte en lovlig valgt regjering, bare fordi de ville legge landets gruver under statlig styre.


Dette truet amerikanske
økonomiske
interesser, så de lærte ganske enkelt opp en general *kremt* Pinochet *host i hvordan man kan kontrollere en befolkning ved hjelp av terror. Hjalp ham så å styrte den lovlige valgte regjeringen. Og lovet han fremtidig støtte, uansett hvor ille han måtte oppføre seg, så lenge han bare lot amerikanerne få ha sine
økonomiske
interesser ifred.


Selve kuppet: 11 sept 1973.


Det er ett av mange eksempler på amerikansk terror mot en sivilbefolkning.




Faktisk er eg fra chile og vi måtte flykte til norge pga min far var imot pinochet. Faktisk ble min far torturert og fengslet bare fordi han var imot pinochet. Som sagt hater eg den amerikanske regjeringen men når dere sier noe så idiotisk som å le av usa som ble angrepet det takler eg ikke.

 

Forresten var det han j*velen henry kissinger som står bak dritten som skjedde i chile? er det ikke?

Lenke til kommentar

Jeg synes Bush er den beste presidenten USA har hatt! Under valget mente jeg at Al Gore burde blitt president (fordi han "fortjente" det, og ikke var like trigger-happy som Bush), men meninger endrer seg...

 

Alle tidligere presidenter har sittet med finger'n i rompa og sagt "jasså" (joa, jeg har lest tidligere posts). Bush er handlingens mann!

 

Uansett, jeg er fullt klar over at den eneste grunnen til at USA "befrir" midtøsten er pga. olje, men hva så? Alle vil vel beskytte sitt lands interesser. Greit nok at USA har blandet seg litt vel oppi andres konflikter, men det skader vel ikke å knerte noen hyperaktive apekatter samtidig (les: Saddam, Bin laden, Arafat- at han har vunnet fredspris er patetisk!). Slike må rett og slett "avlives".

 

Og til det der med U-hjelpa. Jeg støtter Frp her: Bruk U-penga på billigere sprit, mat osv. Penga går jo bare til våpen (jeg vet at jeg hopper på tynn is nå...), eller så går det aldri til riktig foremål. Og på en annen side: Hvorfor i he*vete må dem få så mange unger. Ikke rart til at verden er overbefolka.

 

Al-Quida kan gjerne hjemme seg i de små hulene sine. Mitt forslag: Brenn dem ut, gass dem... Det er bare fantasien som setter grenser :grin:

 

Da tror jeg at de kommer ut...

 

Men jeg tydeligvis så er folk her imot demokrati,likestilling mellom kjønnene og et fritt land... Ja til undertrykkelse :wink:

 

Prøver å ikke skape for mye bråk :smile:, men dette er da mine meninger.

Lenke til kommentar

For det første.. jeg ler aldri av dette, det er alt for røttent alle veier for å kunne le av noe så absurd som alt dette..

 

Quote:


Den 2002-10-17 04:57, skrev b-duvaland:

Jaha Blodhemn, har du noe annet forslag til hvordan verden skal/skulle bekjempe diktatorer og undertrykkere som Saddam Hussein, Milosevitsj, Taliban m.fl.


 

Jeg har aldri sagt at det var en dum ting at USA fjernet Taliban.. jeg tror da i allefall det kom noe godt ut av denne saken, selv afghanere mener det (har jeg inntrykket av etter talløse forutintatte nyhetsinnslag)

 

Men du vet like godt som jeg at Amerikanerne var veldig slurvete med bombene sine og i medfarten drepte en god del sivile.. (mer liv gikk med i Afghanistan enn det gjorde i WTC har jeg hørt, men da skal de slurve ganske godt også) Det er det jeg syns er ravende galt.

 

Og når USA nå endelig klarer å komme seg inn i Irak så skal du ikke tro det er for å fjerne en diktator..

Her er det nok store økonomiske krefter i sving.

Og du kan vedde buksa di på at her kommer også sivile liv til å stå i fare.. (har lest flere steder at mange irakere faktisk heller ville tatt siden til diktatoren sin enn USA)

 

Jeg er ikke noen særlig stor fan av bombing, derfor vil jeg ikke at norske jagerfly skal delta i slikt, jeg hadde heller foretrekt vi sendte bakketropper om det var absolutt nødvendig. (det er litt vanskeligere å bombe sykehus fra bakken)

 

Synes USA er en diktator i verdenssammenheng jeg. De gjør jo absolutt hva de vil uansett.

Hva foreslår du vi gjør med det? Overtar landet med makt og avsetter regjeringa?. Ingen ville noen gang turt det.. av akkurat samme grunn som veldig få innbyggere ville turt å fjerne en diktator. Synes USA har altfor mye makt. Og de beviser jo akkurat nå at de har mer enn de takler. De vil jo ikke høre på "resten" av verden når det gjelder et angrep på Irak. Mange land mener det er galt, men de tør aldri si det rett i trynet til USA. Hvorfor mon tro?

 

Og ja, jeg er et pasifist-svin, uheldigvis er ikke alle andre det også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...