Jump to content

Dikky

Medlemmer
 • Content Count

  1327
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 :)

About Dikky

 • Birthday 04/23/1987
 1. Garanti nei. Problem nei. Tidligere automasjon har medført en veldig slak produktivitetsvekst i samfunnet som helhet. (Fra 1970 til 2010 har den bare doblet 2,5 ganger. ) Over dette tidsrommet har mange, både yrker og stillinger, som du påpeker - forsvunnet fra arbeidsmarkedet. Produktivitetsveksten i samfunnet er det som gjør at vi blir rikere. Det er mao. denne som er underliggende makrodriver for BNP vekst over tid. I en utviklet, moden markedsøkonomi vil BNP vekst, justert for "business-cycle" variasjoner, være fasit på hvor mye økt verdiskapning man har, som følge av at man tatt i bruk ny kunnskap - det være seg ny teknologi, ny metode, ny organisering osv.. Hvis du ser på moderne tid i den vestlige verden så har følgende skjedd: - Vi jobber færre timer - Vi har mer ferie - Vi tar mer utdanning - Vi får mer penger per time arbeid, som resulterer i: - Økt levestandard for alle i samfunnet Den revolusjonen vi nå står ovenfor, med selvkjørende biler, iot, AI osv vil produsere teknologien og verktøyene som vil muliggjøre ekstreme hopp på produktivitetskurven. Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke vil følge det samme mønsteret: -Vi trenger å jobbe færre timer (kanskje slippe - borgerlønn er en ting - med god grunn) - Vi får mer ferie - Vi tar mer utdanning - Vi får mer penger per time arbeid, som resulterer i: - Økt levestandard for alle i samfunnet. Og for å si det sånn.. Det er enkeltmennesker med gode ideèr som både klarer å drive fram denne revolusjonen, samt å tjene store mengder penger på sine nyvinninger. Dette bør ingen miste nattesøvnen over.
 2. Sjekk det øverste bildet. Kan ikke se hva som holder skjermen oppe. Hva slags festeanordning??? Ser dritkult ut. Jeg vil og ha svevende skjerm. Noen som har flere bilder??
 3. Nuke er fucka deluxe.. Spillte et game i går på et map som het mikla og var så lagga og jævlig at det var faen ikke no vits. CS er som winamp, perfekt - og trenger ikke no endringer ffs.
 4. Amerikanske hæren drev masse forsøk på enmanns svevende farkoster på 50,60 tallet og sikkert utover.. De prøvde seg på flere varianter f.eks https://en.wikipedia.org/wiki/Williams_X-Jet Her kan du se noen i aksjon. Samme teknologi bare mindre raffinert.
 5. Funker ikke å endre DNS på routeren til GET ihvertfall, får samme feil. VPN som PIA virker heller ikke. Gå på settings og skru på DNS leak protection. Funker på telenor.
 6. .Kilde: http://www.cyanogenmod.org/blog/microsoft-and-cm12-1-nightlies AHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!1 TEK ble rundlurt! :D:D:D:D:D På tide å legge ned og gi oss hw.no tilbake! Løker.
 7. Men hvorfor er det bare en butikk til stede på tg?
 8. Jeg vil gjerne ha en flyvende loff. Kan du lage en til meg?
 9. Selvsagt. Men man bør være obs på slike ting når man handler skinnende, billige plastprodukter fra korea. Samsung anbefales ikke. (jeg har en slik ssd selv og dersom jeg opplever dette skal jeg heve kjøpet umiddelbart.)
 10. Differanse i hastighet og dekningstilbud er utslagsgivende for valg av operatør av de fleste, pris er et sekundært element. Dersom staten hadde blandet seg inn i drift av infrastruktur (lyst til at dem skal komme og tørke deg i ræva og?) hadde vi kost oss med 4g til 2040, minst.
 11. Så hva mener du er løsningen da? At all teknologisk utvikling skal stanses slik at alle som nå har jobb kan beholde den? "Her bør staten gå inn som eier og redde arbeidsplasser." Typisk lavpannet sosialist-tankegang. Mennesker er stort sett smarte og ressurssterke, i andre land er de ofte heller ikke så redde for forandring. Kina er et land hvor det er nok av muligheter for jobb, selv for de som bare kan sette sammen telefoner og ikke får videreutdannet seg. Spania og Hellas derimot.. Millioner av mennesker mister levebrødet hvert år pga tekniske framskritt. Slik har det alltid vært og slik kommer det forhåpentligvis alltid til å være. Dette er normalt ikke noe problem. Det som er et problem er stagnerende økonomier hvor staten spiller en for stor og dempende rolle på innovasjon og menneskelig aktivitet. De fleste land har utfordringer her, også Kina, hvor enorme ressurser brukes på å bygge spøkelsesbyer for å holde liv i bnp-lokomotivet.. Disse ressursene kunne vært brukt til andre ting som f.eks utdanning og forskningsprosjekter. Men dette ville vel og vært galt, for da hadde masse bygningsarbeidere mistet jobben? Best å fortsette å bygge hus som ingen bor i, og sette sammen telefoner på gamle måten. Kanskje man kan gå tilbake til å sy alle klærne for hånd? Da blir det hvertfall jobb til alle!
 12. Så i stdet for at vi har en stor mengde mennesker som jobber for luselønn som de knapt tjener nok til å leve av har vi den samme mengden mennesker som mangler jobb. Ser ikke helt hvordan dette løser fattigdomen... Det gjør teknologi tilgjengelig for flere siden produksjonskostnadene synker. Samme som har skjedd igjen bilindustrien. Samme som skjer i alle industrier. Mer kan produseres for lavere kost som igjen gjør at levestandarden øker for alle. For eksempel vil en robot som tar seg av alt en hushjelp gjør frigjøre tid og ressurser til annen form for forbruk. Bilindustrien har fremdeles eksempler på barnearbeid of underbetalte arbeidere, men la gå. Det som skurrer her for min del er at dersom 1000 fabrikkarbeidere erstattes av robotter hvordan vil dette påvirke de som vanligvis ville ha gjort jobben? Dersom prisene på telefoner skulle ha blitt halvert fordi produksjonen blir billigere ved å sparke ansatte er dette riktignok bra for forbrukerne som skal kjøpe produktene, men jeg ser ikke helt hvordan dette er bedre for arbeiderne som trenger jobben for å kjøpe mat, betale leie eller å forsørge familien sin. Dersom prisene på telefoner kuttes med 50% hvordan gjør dette livet bedre for de som får 100% kutt i lønna si? Forbrukere er som kjent også arbeidere. Når tekniske framskritt gjør at færre mennesker kan gjøre samme jobb (også kalt produktivitetsøkning) er dette alltid bra for samfunnet. En "automatisk" fabrikk med fancy roboter trenger fortsatt masse mennesker til å jobbe i den, bare disse menneskene vil jobbe med feilsøking/oppgradering og annen service av roboter og maskiner, prossessforbedring osv. Dvs markedet vil etterspørre arbeidskraft med mer kompetanse, og etterspørsel blir som kjent dekket. Særlig når den kommer i form av høyere lønninger. Så da vil noen av arbeiderne som mistet jobben fikse seg mer kompetanse også fikse seg bedre jobb. Eller gå til konkurrentens fabrikk som enda ligger noen år etter.. Samfunnet utvikler seg. iPhone blir dog tvilsomt 50% billigere av denne grunnen dessverre.
 13. Vær litt positive da. Han var en helt og en inspirasjon for oss alle. Ikke siden DVD-Jon har norge produsert en så smart 17 åring. Takk for ditt samfunnsbidrag, ukjente 17 åring.
 14. Dikky

  frustrert

  Har lest en del av disse studiene. Den ene jeg leste konkluderte også med at hvite menns peniser var gjennomsnittlig større enn svarte menns, men at svarte peniser var overrepresenterte blant de virkelig store penisene.
×
×
 • Create New...