Gå til innhold

Musikkafeen | Diskuter all slags musikk!


Arve Systad

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Verdens beste EP tør jeg ikke tenke på, altfor vanskelig valg. Får se om jeg kjøper Lif Your Skinny Fists, er liksom så altfor mye jeg mangler i samlinga. Får helt vondt i hodet og kontoen bare ved å tenke på det.

 

Umulig å finne GY!BE billig noen steder - whatsoever

Lenke til kommentar

Er det bare meg, eller er bass et utrolig enkelt instrument? De fleste bassriff nowadays er jo enklere enn en tomat.

Er en grunn til dette. Bass og gitar har to vidt forskjellige roller. Lead-gitar er basically bare noe man putter oppå toppen for å gi preg på en låt. En bassgitar sørger for et solid fundament - både rytmisk og harmonisk. Det som er tricky med bass er å lytte seg frem til når det er smart, og når det ikke er smart, å spille. Bassgitaren fremhever hele låta, og ofte er det sånn at en dårlig bassist får folk til å mislike ei låt uten å være helt sikker.

 

http://www.youtube.com/watch?v=NSVNB09OYgQ&feature=related

 

Var et eksempel jeg kom på i farta. Hør hvordan bassen samspiller med trommene, og merk at det er bassen som utgjør den taktfaste grooven, uansett hvor i låta, og el-gitaren bare er der for å gi grooven en kul lyd - selv når begge instrumentene spiller akkurat det samme.

 

Annet eksempel:

 

http://www.youtube.com/watch?v=4f3d5ZdE4vY

 

Det fenomenale med begge er at du ikke tenker over at bassen er der i det hele tatt. Spesielt på venus, hvor bassen er utrolig dominerende i lydbildet, men umerkbar for den gjengse lytter. Så basically ... En god bassist blir aldri hørt!

Lenke til kommentar

Over 90% av all utgitt musikk nå om dagen er elendig, masseprodusert musikk

Jeg tviler sterkt på at en majoritet av musikken som blir produsert idag er masseprodusert, med tanke på at "soveromsinnspillinger" er større enn noengang før og det aldri har vært enklere å distribuere musikk gjennom uavhengige kanaler.

 

der fjortisser, samt utrolig spesielle mennesker som kun liker indie og talentløs musikk er målgruppen.

Eller "musikk uten power-chords", som du kjenner det som.

 

Lytt til litt god musikk som for eksempel Red Hot Chili Peppers, The Beatles, The Who, Rush, Slayer, Queen og Black Sabbath, så skal jeg love deg at du finner utfordringer :)

Haha.

 

Ja, masseprodusert blir feil ord, jeg mener produsert for massene. Musikken skal selge, vet du.

 

Jeg lytter til musikk både med og uten power-chords, takk.

 

Og at du velger å utheve disse to banda og le av det, er merkelig, spesielt RHCP, siden det er vanvittig god musikk, samt flerfoldige geniale basslinjer og bassoloer.

Lenke til kommentar

Det at bass er "Piece of cake" kommer veldig an på musikken og hvem som spiller. Skal du spille vanlig pop eller punk der bassen går i en jevn rytme med 3 akkorder så JA. Da er det piece of cake. Men om faktisk skal begynne å spille bass så kreves det mye mer. Det er for eksempel litt forskjell på å spille Green day og Wheater Report

Lenke til kommentar

Synes at det er en forskjell på det å ha en god bassist og ha kule basslinjer i låter. Jeg personlig synes at det er ofte kult å høre bassriff, selv om musikken jeg hører på langt på vei kan sies å bestå av musikalske genier eller ekstremt gode musikere, så også med deres bassister. Men jeg digger bassistene i Rancid og The Bouncing Souls, hvor begge basister skaper en "groove" i tillegg til resten av musikken og derfor går utenfor det Kakofoni sier at en god bassist skal gjøre (ikke bli hørt), selv om bassen her ofte også er med på å underbygge låta.

Lenke til kommentar

Gi nyeste plata Plastic Beach et par gjennomhøringer så vil du digge den. Så Gorillaz på Roskilde og det var en konsert som seint glemmes :D

 

Åhh..savner den konserten på Roskilde. Sto foran, en av de beste og mest unike konsertene jeg har vært på. Synes det var virkelig kult med disse videoene de viste. Å starten med Snoop Dogg. Duettene med dama fra Little Dragon. Å selvfølgelig Bobby Womack. Faen for en stemme! Elsker den fyren.

 

Liker til og med den nye Gorillaz-låta tiltross for at Daley høres ut som en jente når han synger. Denne låta ble gitt ut som et slags ekstraspor for Plastic Beach.

http://www.youtube.com/watch?v=OJQyTnD74gk

Lenke til kommentar

:dribble:

 

Jeg vil har meeeeeer!!!! :D

 

Selvfølgelig har jeg hørt hele albumet (Colma), men de øvrige albumene på Spotify som jeg har rukket å høre

ligger ikke i nærheten. Makan til mye forskjellig rart fra samme artist skal man forøvrig lete lenge etter.

Har han flere album i samme sjanger? Eventuelt andre artister?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...