Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvilken trådløs router bør jeg velge


Anbefalte innlegg

Hei

 

jeg skal kjøpe meg en trådløs ruter kan dere hjelpe meg med og velge en bra en?

 

KRITERIER

*Kunne "gi" trådløst signal til tre etager

*Kunne koble til min.2 pc er med kabel

 

jeg har opp 4745 kbits/sekund og ned:514 kbits/sekund ifølge speedometerether på hardware.no og 6000kbits/sekund ifølge telenor

Endret av T homas
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Sletet+adslkfjv

Ja gå for noe mimo utstyr, dette er noe som har vært en stund og er testet og fungerer godt,skal en vente på N standaren så ville jeg ventet en god stund, de første versjonene trenger ikke være så god som man forventer.

Lenke til kommentar

De fleste routere burde holde, så lenge du ikke kjøper det billigste på elkjøp e.l. Selv bruker jeg en 3Com som fungerer helt utmerket. Denne er også forholdsvis avansert. Har også vært borti diverse D-Link og SMC, i tillegg til en Linksys. Har ikke hatt problemer med noen av dem.

 

Men du burde spesifisere mye mer om miljøet dette skal brukes i. 3 etasjer kan være så mangt. Er det snakk om mur/betong, så kan du mer eller mindre glemme trådløst. Er det et trehus så burde det meste fungere.

 

Det skal forresten nevnes at 3Com sin router ikke har avtagbare antenner.

 

Ellers så bør du ikke henge deg opp i dette med 108G. Dette er langt fra standard, da du må ha samme merke og ofte samme serie for at dette skal fungere. Alle har forskjellige teknologier for å oppnå dette. MIMO kan være aktuelt, men tror det samme gjelder her som for 108G. Men MIMO er fortsatt dyrt, og om du kun skal ha noe som duger for internett, så trenger du absolutt ikke MIMO.

 

3Com sin router og D-Link DI-624 koster begge ca 550-650kr, og jeg kan fint anbefale disse.

Lenke til kommentar
Gjest Sletet+adslkfjv

En helt valig router kan godt gjøre jobben,men med trådløst er det vanskelig å si, som jallamann poengterer så kommer det an på miljøet. så for å få de beste forutesetningene så er mimo bra. men man må også ha et mimo trådløs kort i pc'n.

Man kan også på mange routere skifte antenner for å få bedre signal,evt så er det en del som bruker 3'e parts firmware som ofte gir bedre signal.

Lenke til kommentar

Som andre har nevnt, så bør du plassere aksesspunkt eller router i 1. etasje. I et trehus bør det da gå greit å få signaler stort sett overalt. Med mindre det er et voldsomt stort hus, så er ikke MIMO strengt tatt nødvendig. Husk forøvrig at annen antenne ikke alltid hjelper, med mindre du kjøper noe veldig dyrt. Plassering av antenne har minst like mye å si. Bare det å snu litt på antennene kan ha stor innvirkning (husk at antenna ikke sender mye signal rett opp f.eks). Vil nok heller anbefale en såkalt "range extender" for å øke rekkevidden.

 

Men når det er sagt, en standard trådløs router er i de fleste tilfeller nok. Største problemet når det gjelder mannen i gata og trådløst nettverk, er at overraskende mange tror signalet går tvers igjennom betong og mur :p

Lenke til kommentar

Sant nok, men i de fleste tilfeller så trenger man ikke mer enn èn sånn da. Isåfall så er det jo mer aktuelt med skikkelige antenner? Og til vanlig internettbruk så er det fortsatt nok båndbredde. Og der mye og stabil båndbredde er en viktig faktor, så er det fortsatt kabel som regjerer enn så lenge spør du meg ;)

Lenke til kommentar
Gjest Sletet+adslkfjv

stemmer at du kan bruke 3'e parts firmware,men da kan man se langt etter garantien som er på enheten. skal du ha en wrt54g så kan man heller sette på sterkere antenner.

Endret av Sletet+adslkfjv
Lenke til kommentar
da blir det denne Linksys WRT54G den fungerer vel med det innbygde nettverkskortet i den bærbare pcen min?

6164267[/snapback]

 

Du må være klar over at det er WRT54GL som er den nye betegnelsen på denne routeren. Routeren skiftet navn for en stund siden, så du leser omtale av et annet produkt enn det du faktisk får....

Så bestill WRT54GL ikke 54G som er et nytt og dårligere produkt!

 

WRT54Gv1-v4 = WRT54GL = Linux

WRT54Gv5 = NY boks... med VXWorks

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...