Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Herregud, jeg elsker vertsfamilien min! Snakker med vertsfar nå og sa jeg kunne tenkt meg å komme over i mai til vertsbroren min sin graduation og bli værende i en måned eller to. Ikke noe problem, og jeg kunne få værende så lenge jeg måtte ønske. :whistle:

 

Dette høres rimelig chill ut for min del:

 

mid May - mid July: Resie til Cartersville og chille med venner og familie.

Resten av juli: Komme hjem til Norge, jobbe litt og slappe av resten av sommeren.

August-ish: Forhåpentligvis få begynt på NTNU, statsvitenskap.

 

:new_woot:

Lenke til kommentar

Det er veldig godt gjort, i alle fall hvis det var så langt vekke som USA.

 

 

Nå begynner jeg virkelig å glede meg! Snakket med studieinspektøren i dag og fikk vite at ingen av karakterene jeg får i USA kommer til å stå på karakterarket. Dette er den største gladnyheten jeg har fått på lenge. Min største bekymring var at snittet skulle bli dårlig, og siden jeg skal prøve å komme inn på NHH, så må jeg ha minimum 5,2 i snitt. Han sa at alle fagene vil bli listet opp som fullført i utlandet og bare stå godkjent på :)

 

Jeg mangler ét papir som ikke er sendt til Speak, og det er karakterarket for høsthalvåret. Jeg har fått en utskrift fra skolen, men printeren har streiket. Helt fantastisk irriterende.

Lenke til kommentar

noen som har reist med ices tidligere?

hvordan er det med å ta lappen borte i usa?

Jeg reiser med ICES nå.

 

Har selv tenkt å ta lappen. Jeg bor i Oregon (forskjellige lover i forskjellige stater…), og her kan man ta førerkortet uten å ha permit når man er 18 år. Hvilket betyr at når jeg er 18, så går jeg inn på en DMV, tar en teoritest (jeg har bestått den allerede faktisk, den var lett!), så en praktisk test, og så tar de bilde av deg, vil ha personopplysninger osv. Det du trenger av dokumentasjon er: pass med det skjemaet du fikk ved passkontrollen, en søknad (signert av foreldre, jeg skannet, mailet, og fikk mamma til å skrive under, så mailet de tilbake). Etter alt dette er i orden, venter du en uke, og vips så har du et drivers licence!

 

Jeg har spurt Vegvesnet hva jeg må gjøre når jeg kommer hjem, det jeg må, er komme dit med mitt drivers licence før det utløper (utløper samme dag som visumet), og et bevis på at du har bodd i USA i minst 6 måneder (dette spør du organisasjonen din om). Så behøver du å ta en ny praktisk prøve i Norge innen 3 måneder, og vips så har du norsk førerkort! :)

 

Husk å sjekke med DMV i staten din for hvilke regler som gjelder der…

 

 

Taaakk for SUPERT svar!!!! men, jeg fyller ikke 18 når jeg er i USA.. blir ikke 18 før desember 2012. håper jeg får tatt det på en eller annen måte likevel(?)

Lenke til kommentar

Jeg vurderer å kanskje søke, men er det for sent? Tenker speak, og skal ringe litt senere idag for å se om de har plass... Tror dere det er for sent?

 

Har allerede valgt fag i 2. klasse: kjemi, fysikk, r-matte og engelsk. Det er vel mulig å ta kjemi, fysikk og r-matte i USA? Men vil jeg få realfagspoeng for dem? Hvis jeg f.eks skal studere medisin etter videregående (som krever FY1, KJ2 og R1) er det vel mulig å ta et andreår i usa uten å måtte ta opp fag senere?

Lenke til kommentar

Jeg tviler på at det er så mange organisasjoner som har plass nå. Speak er inne i siste del av utsending av papirer til USA og vi har fått beskjed om at mars er absolutt siste frist for å levere inn resten av papirene, så tviler sterkt på at de tar inn flere. Men du må selvsagt høre rundt og se om det er noen organisasjoner som tar inn flere!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...