Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Så dersom politiet stopper deg i USA og du bare har det norske førerkortet, kjører du egentlig ulovlig. Det er lett å søke om et internasjonalt førerkort. Dette varer i ett år.

Tull. Både jeg og pappa har blitt stoppet i USA, og det var ikke noe problem. Pappa ble stoppet for å kjøre for fort på Interstaten i NJ og jeg ble stoppet når jeg var tilbake i November i fjor, i en rutinekontroll fordi bilen min hadde nye skilter. Det var ikke noe problem.

 

Det du derimot har rett i, er at noen land krever enten at du kjører med passet ditt med deg til enhver tid, eller at du har dette som kalles "internasjonalt førerkort" som er et dokument som du bestiller igjennom NAF, KNA eller MA. Det har altså ingenting med Statens Vegvesen å gjøre, så det å si at du "har permanent internasjonalt førerkort" er jo bare tull. Ja, du kan kjøre over hele verden, men noen land ønsker at du kjører enten med passet på deg, eller internasjonalt førerkort fra NAF som kun er en oversettelse av førerrettighetene dine.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kompisen min ble stoppet i USA uten internasjonalt førekort, og han ble fortalt at det han gjorde var ulovlig i USA når han ikke hadde det med seg. De nektet han å kjøre videre og han måtte finne en annen transportmåte. Du kan godt si at det er tull, men reglene er at man må ha internasjonalt førerkort i USA - selv om ikke denne regelen praktiseres overalt. Så tull er det ikke.

 

Det med permanent internasjonalt førerkort er ikke noe jeg har funnet på, det var trafikkstasjonen her som sa det til meg. Som jeg også sa så sier trafikkstasjonene mye forskjellig når det kommer til oss som har tatt lappen i USA. Hva som faktisk skjer med meg når jeg får min "nye lapp" i posten vet jeg ikke. Akkurat det sa jeg jo. Jeg sa også som du sier at det er enkelt å få dette internasjonale førerkortet. Jeg sa at det er et tillegg til det norske man allerede har, og at man bare må søke om det. Jeg sa at det var lett å få det, og ja, jeg vet godt hva det er. Så hvorfor du skriver en hel paragraf om akkurat det skjønner jeg ikke.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe du søker om, du bestiller det fra enten NAF, KNA eller MA. Det har absolutt ingenting med trafikkstasjonen å gjøre. Et vanlig norsk førerkort klasse B er internasjonalt, men enkelte land krever at du har dette tillegget, USA er tydeligvis ikke et av de, da jeg har vært med å blitt stoppet to ganger, og begge gangene var ikke dette et tema.

 

Og grunnen til at vi diskuterer dette, er fordi du lirer av deg noe om at du får et permananent internasjonalt førerkort, noe som er bare tull, da _alle_ med klasse B i Norge har et internasjonalt førerkort.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Når dere først er i gang med å diskutere dette med billappen. Vet noen om AFS eller YFU tillater at man tar lappen i USA? Klarer dessverre ikke finne noe info på sidene til verken AFS eller YFU som går på akkurat dette :(

 

YFU tillater ikke at du kjører noensomhelst form for motorkjøretøy, så nei. Vet ikke om AFS.

Lenke til kommentar

Jeg og de andre utvekslingsstudene paa skolen (vi er 4stk paa en skole med 3000) min fikk valget om aa ta den eller ikke. Jeg valgte aa ta den, saa ikke noe poeng i aa ikke ta den. Og det skader hverken meg eller karakterene mine her eller hjemme. Den kan jo til og med hjelpe hvis man bestemmer seg for aa sooke college/university her i statene.

Lenke til kommentar

Det har du rett i Johne, jeg tenkte ikke på videre utdanning i USA. Men siden jeg er en miks av junior/senior på skolen min var det snakk om PSAT. Eller er SAT og PSAT det samme?

Trur at PSAT er vell Practice SAT som taaes av Sophmores og Juniors, som en test og forberedelse foor SATn som taas naar man er senior. SAT er vell den som legges ved collegesooknaden tar jeg ikke helt feil.

Lenke til kommentar

Jeg maa vaere junior, men har senior privelegier osv. Faar oppfoere meg som senior, men slipper tester osv. Og faar vare i English 11 (lett) og ta government i stedet for History.

 

Samme her, men om jeg hadde sagt at jeg ville være senior når jeg kom dit hadde jeg blitt det for de spurte om jeg skulle være junior eller senior.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...