Gå til innhold

Størrelse på filmfil i Premiere 1.5


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er i gang med mitt første filmprosjekt i Premiere 1.5 og håper på litt hjelp :).

 

Filmen skal være en Battlefield 2-film som skal promotere klanen jeg tilhører. Råfilm fra BF2 hentes vha. programmet Fraps. Til slutt ønsker jeg å komprimere filmen slik at den er "nedlastbar" fra nettet. Jeg er veldig usikker på instillingene mine, men skal prøve å beskrive de i det følgende (kom gjerne med bedre forslag):

 

 

Råfilm (fra Fraps): 30fps, 1088x612

Prosjektet i Premiere: DV-PAL, Editing Mode:Video for Windows, 1088x612, square pixels 1.0, 30fps, Compressor:None

 

Jer er litt usikker på om jeg bruker "rett" instillinger fordi jeg har i hovedsak 2 problemer:

 

 

1. Filstørrelsen blir enormt stor

 

Råfilm fra Fraps: 18MB pr. sek.

Etter Rendring i Premiere: 57MB pr. sek. Dette er så mye at mediaplayeren hakker når filmen avspilles :cry: .

 

 

2.Det tar ENORMT med tid å rendre når jeg bruker Magic Bullet-filter (Plug-In)

 

Rendring av 10 sek film uten Magic Bullet: Ca. 1 min.

Rendring av 10 sek film med Magic Bullet: Ca. 20 min :ohmy:

 

Hva bør gjøres? PCen min er en AMD X2 3800+, 2GB ram

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Magic Bullet-filteret er kjend for å vere svært tidkrevjande når det gjeld rendring, so det er ikkje noko overrasking. (Om det er vanleg med so store forskjellar derimot, det veit eg ikkje...)

 

Innstillingane til prosjektet (som såg heilt fine ut) har ingenting å seie for kva format/storleik den eksporterte videoen får, med mindre det er ukomprimert video. Vil tru oppløysninga har noko å seie då. Ettersom videoen skal på nett må den komprimerast ganske mykje, det seier seg sjølv at 3,4GB per minutt ikkje er aktuelt for webbruk.

 

Når det gjeld filstorleiken ved eksport, må du bruke ein annan codec. Veit ikkje om du har nokre spesielle du tenkjer på, Windows Media 9, QT H.264 og DivX/Xvid er alle gode alternativ. For å bruke WM/QT velg Export --> Movie --> Adobe Media Encoder. Begynn med eit preset for WM9, og endre litt, slik at det høver med videoen din. Bruk square pixels og ei oppløysning som t.d. 544*306. Hugser ikkje heilt, men trur du finn dei innstillingane under "Audiences". Vil du bruke DivX/Xvid finn du dei under File --> Export --> Movie, i Settings.

 

Det er andre innstillingar òg. Bitrate er det som bestemmer filstorleiken, og høgare bitrate tyder betre kvalitet. Det er mogeleg (iallfall på nokre codecar) å velge mellom konstant bitrate (CBR) og variabel bitrate (VBR), og eg har høyrd at VBR skal vere det beste.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Beklager sent svar :blush:

 

Jeg har nå syslet litt med filmen og har komprimert den i DivX, men synes likevel den er for stor. Filmen på under 2 min. er på 50MB. Til de interesserte så kan filmen lastes ned her. Gjør oppmenksom at dette ikke er hele filmen, men introen til selve filmen. All filming er gjort i BF1942.

 

Instillingene jeg brukte under rendring er vist under, men som sagt så vil jeg gjerne få den mer komprimert uten betydelig kvalitetsforringelse. Kom gjerne med kommentarer:

 

(Video: 840x524, 30fps, square pixels.

Lyd: Uncompressed, 48000Hz, 16-bit)

DivX.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...