Gå til innhold

Teori klasse B - Tråden som kan hjelpe deg


Kron

Anbefalte innlegg

Hvis det feks er snakk om forbikjøring og du ser fin oppmerking og strak vei, så velger du bare "ja". Men det kan variere hva som er riktig, husker det var det jeg slet mest med på prøven - de lattelig svaralternativene som nesten var identisk. skulle tro di var ute etter å lure oss.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvis det feks er snakk om forbikjøring og du ser fin oppmerking og strak vei, så velger du bare "ja". Men det kan variere hva som er riktig, husker det var det jeg slet mest med på prøven - de lattelig svaralternativene som nesten var identisk. skulle tro di var ute etter å lure oss.

Det er for å forvirre folk med mange like alternativer selv om kun ett svar er korrekt, så ja - du kan nesten si det slik at de er ute etter å lure oss=)

Lenke til kommentar

Med mange like alternativer, er det det svaret som tar mest hensyn til sikkerhet og moral som vanligvis er riktig, noe som også innebærer at svaret er litt lenger enn "Ja" eller "Nei".

 

Jeg husker ikke om jeg fikk et sånt spørsmål på den faktiske teoriprøven, men på teoritentamen.no er mange spørsmål stilt som "hva ville du gjort i denne situasjonen?" med bilde av noen barn i veikanten, eller lignende, og da er svaret gjerne noe sånt som: "Jeg ville kjørt sakte og rolig forbi".

Man får dermed mange "gratissvar", så kan man heller bryne seg litt på mer konkrete spørsmål.

Lenke til kommentar

Førerkortboka sier dette:

 

Vegtrafikkloven gjelder for ferdsel på alle slags veger, både offentlige og private, og gjelder også utenfor vegene.

Trafikkreglene gjelder bare på veger som er åpne for alminnelig ferdsel.

 

Mens teoritentamen.no sier Ja til dette spørsmålet.

 

Gjelder grunnregelen for trafikk på privat område som ikke er åpent for annen ferdsel?

 

 

Jeg trodde grunnregelen for trafikk var det samme som trafikkreglene? Og derfor gjaldt bare på veger som er åpne for alminnelig ferdsel.

 

Hvem snakker sant? Eller bare misforstår jeg?

Lenke til kommentar

Begge snakker sant! Grunnregelen for trafikk (hensynsfull, aktpågivende og varsom) er §3 i vegtrafikkloven - gjelder derfor for all trafikk med motorvogn og ellers for annen trafikk på veg. Denne regelen gjelder derfor også på veg som ikke er åpen for alminnelig ferdsel.

 

Trafikkreglene gjelder bare på veg som er åpen for alminnelig ferdsel.

 

Eks: man plikter altså å følge grunnregelen uansett om man ferdes på offentlig veg eller på veg som ikke er åpen for alminnelig ferdsel. Man må f.eks kjøre hensynsfullt selv om man kjører på en privat veg som ikke er åpen for alle (privat veg - uvedkommende ingen adgang) Man trenger likevel ikke å følge trafikkreglene på denne vegen. Dette betyr i praksis at man kan kjøre på venstre side av vegen pga at trafikkreglene om plassering ikke gjelder på veg som ikke er åpen for alminnelig ferdsel.

Lenke til kommentar
Legitimasjon og penger. Du må også ha søkt om få ta førerkortet og søknaden må være i orden.

Jeg trodde jeg hadde det i orden, men da jeg kom ned i dag fikk jeg beskjed om at søknaden min hadde utløpt og jeg måtte fylle den ut og levere den på nytt. Så dermed må det drøye fortsatt 2-3 uker før jeg får tatt teoriprøva. Var da ikke godt for meg å vite at søknaden min var gått ut på dato... :hrm: Noen andre som var før meg fikk akkurat samme beskjeden, så kan være mulig at dette ikke bare var min feil tross alt.

Lenke til kommentar

En liten ting jeg har irritert meg over nå, for tenkte jeg skulle prøve meg på teori tentamen i morgen tidlig.

 

På teoritentamen.no er det ett spørsmål ( bil ) om hvor man kan se hva slags lufttrykk som skal være i dekka på bilen. Jeg fylte luft på bilen her om dagen, å det sto innprinta på siden av dekket.

 

Dette trykket jeg på, å riktig svar var instruksjonsboken. Det irriterer helt jævlig.

 

 

 

EdIT : Jeg sto med 3 feil, wee!

Endret av JD_Scrubs
Lenke til kommentar

Jeg skal ta teorien nå en av de nærmeste dagene, men er litt usikker på hvordan jeg ligger an. Har tatt en del av de testene som ligget på nettet, men hvordan er egentlig vanskelighetsgraden på disse i forhold til den ekte prøven?

Vil f.eks. nettlappen.no være tilsvarende? Syns de fleste testene bortsett fra denne er forholdsvis enkle..

Blir takknemlig for svar=)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...