Gå til innhold

Microsoft viser nytt Office-GUI


Anbefalte innlegg

Det eneste som jeg mener det bør forandres på er at det veldig mye luft rundt knappene og jeg syns denne skjermplassen burde vært utnyttet bedre.

5732094[/snapback]

 

Ånei da blir det som Opera vs. Firefox, Opera har altfor lite luft rundt knappene og virker derfor rotete og masete og man får en bedre opplevelse med Firefox. (selv bruker jeg Opera men det er fordi jeg har brukt det i mange år).

 

OpenOffice har ganske fine knapper

 

Ellers ønsker jeg meg en Office pakke som ikke tar så mye plass og som ikke integrerer seg i alskens browsere. Har møtt flere brukere som ikke liker at PDF og Word filer de laster ned på internett åpner seg i et browser windue...

 

som bare kan installeres i D:\Programs og ikke trenger å re-installere neste gang du må reinstallere windows. Da ligger alle instillinger og "tema" og knappeoppsett og alt annet på D:. Slipper å grave i registeret eller å kopiere Application Data for å ta en backup.

Endret av Gambler FEX online
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til dere som etterspør mer funksjonalitet, og mindre GUI. Hvilke funksjoner savner dere i den officen dere har i dag?

 

Er det i det hele tatt noe dere vil gjøre, som dere VET at ikke går an?

 

Selv bruker jeg OpenOffice fordi det er gratis, og gjør jobben suverent, jeg regner også med at det vil utvikle seg raskere enn MS Office.

 

Angående office 2007 syntes jeg først det var blått, stygt og lite brukervennelig for de som er vant til gamle office. (dvs. alle). Nå mener jeg at det kan bli bra, hvis de virkelig har gjennomført dette skikkelig. Få ett skin som ikke er blått, og lett tilgang til de funksjonene som brukes. (Samtidig redigering av dokumenter over nett, og innpakking av programmer i dokumentene dine bør gjemmes langt bak i UI'et)

Lenke til kommentar

Office 2007 virker etter min mening meget innbydende, og grensesnittet appelerer mer enn tidligere. Også det at man kan få en penere grafikk og bilder inn i excel-regneark og word-dokumenter er noe jeg i lengre tid har ønsket.

 

Etter mitt skjønn vil dette i så måte bli en liten revolusjon, siden alt av grafiske modeller tidligere har vært av laber kvalitet og designmessig har så dårlig at det er flaut å vise det frem.

 

Har enda ikke testet det, men vil teste en beta så fort jeg får hendene mine på en, håper det også lar seg gjøre å endre farger på tekst og bakgrunner friere enn i v2003, hvor man må forholde seg til et lite og ikke spesielt bra spekter av farger.

 

Og hva funksjonalitet angår, disse programmene er jo laget for å gjøre "kontor-oppgaver", og det har jo ikke akkurat skjedd noen revolusjoner på den fronten de siste årene som gjør at man ikke lengre trenger å bruke tekst eller tall, en ny versjon av disse programmene gjør nok ikke mer enn hva du kunne forvente av de siste, du må fortsatt gjøre den tyngste jobben selv, men et nytt grensesnitt kan hjelpe deg et stykke på vei med utseende og oppsett av et dokument.

 

Uansett, jeg gleder meg til denne versjonen slippes!

Lenke til kommentar

Synes det her ser veldig bra ut jeg. Og jeg antar at med alle de ressursene som har blitt lagt ned i utviklingen av det nye GUI'et, kan dette være et paradigmeskifte innen Windows-programmers GUI generelt.

 

Det slår meg også at det eksisterer en merkelig form for konservatisme blandt brukerene her. Dette er pussig, siden veldig mange her også er opptatt av å være "cutting-edge" innen hardware. Personlig er jeg glad for at også Microsoft kan vise kreativitet og initiativ. Det er jo nettopp dette mye av kritikken har dreid seg om.

Lenke til kommentar
har det egentlig kommet noen revolusjonerende forandringer i word, excel og powerpoint (som gjerne er de mest brukte programmene blant folk flest) de siste ti åra? kan ikke si jeg merka noe spesielt fra 97 til 03 ihvertfall.

5735536[/snapback]

Og du har prøvd både 97 og 03? Nå er det generelt sett vanskelig å peke på tilleggsfunksjonalitet, men ganske mange funksjonen som i 97 versjonen var noe "uferdig" har blitt veldig mye bedre. Blant annet indeksering av figurer, tabeller etc.. også håndteringen av figurer og tabeller er blitt gjort enklere og man opplever sjeldnere at Word/powerpoint lever sitt eget liv.

 

Nå er det klart at man merker ikke forskjell på verken Powerpoint, Excel eller Word dersom man skriver 2 siders stiler og lager husholdningsbudsjett. Så her må man se hva man faktisk har brukt for, det er ikke sikker man har behov for Office 2007, men klarer seg helt utmerket med '97 versjonen..

 

Utover det vil jeg si at Outlook kanskje er det produktet som har utviklet seg mest, utover det har Office pakken fått flere familiemedlemmer.

Lenke til kommentar

Det var jo pent å se på. Jeg synes likevel det er grenser for hvor mange ganger en gidder å oppgradere for små forandringer, det være seg hvis dette var hovedforandringene. Det vil vel vise seg om det finnes andre nyttige ting som også er blitt laget til denne versjonen når det nærmer seg lansering.

 

Kommer til å bruke OpenOffice.org tror jeg.

Lenke til kommentar

Dette var dagens latterkrampe:

 

Til dere som etterspør mer funksjonalitet, og mindre GUI. Hvilke funksjoner savner dere i den officen dere har i dag?

5736245[/snapback]

Avansert formatering for lister og tekst, plassering av bilder og grafikk. Rett og slett den fordelen å kunne gjøre hva man vil med få tastetrykk. Du kan med den nye office-pakken lage helt nye forhåndsinnstillinger for formatering av tekst og avsnitt. Det krever kun ett tryk. Samtidig er det mange funksjoner som er forbedret/optimalisert.

 

Er det i det hele tatt noe dere vil gjøre, som dere VET at ikke går an?

5736245[/snapback]

Ja, Indesign er en fin pekepinne.

 

Angående office 2007 syntes jeg først det var blått, stygt og lite brukervennelig for de som er vant til gamle office. (dvs. alle).

5736245[/snapback]

Lite brukervennlig? Har du prøvd den ikke-lanserte 2007 altså? Den du kan ha prøvd er Office 12 som kom ut i Oktober, og mye er skjedd siden da. Det er ihvertfall ikke styggere enn 2003 og 2000.

 

Få ett skin som ikke er blått, og lett tilgang til de funksjonene som brukes. (Samtidig redigering av dokumenter over nett, og innpakking av programmer i dokumentene dine bør gjemmes langt bak i UI'et)

5736245[/snapback]

Her viser du at du ikke har prøvd det i det hele tatt. Du bygger dine ville påstander på noen bilder du har sett, og dermed kan du ikke gi en brukererfaring av hverken programmet sitt helhetsdesign og brukervennlighet. Hadde du i tillegg lest artikkelen, så hadde du fått med deg at skinning av Office vil bli en mulighet.

Lenke til kommentar

Har testet Office 12 Beta 1 i en stund før jul. Og må si jeg er KJEMPE fornøyd. Gleder meg veldig mye til å få lastet ned Office 2007 Beta Refresh og prøvd det. Eneste ulempen jeg hadde med Office 12 Beta 1, var at men masse effekter på ei side, begynte PCen å lagge litt. Men kan hende koden ikke var helt ferdig enda.

 

Uansett. Synes neste generasjons Office er prima. De som sier at OpenOffice er en god konkurrent til Microsoft Office kan gå å gjemme seg :p

Lenke til kommentar
Til dere som etterspør mer funksjonalitet, og mindre GUI. Hvilke funksjoner savner dere i den officen dere har i dag?

5736245[/snapback]

Jeg skulle gjerne hatt flere graf-muligheter i Excel. Stolper, linjer og kaker i 2D holder ikke på langt nær for meg. Jeg skulle gjerne hatt flatediagrammer, diagrammer der hele linjer, flater og volumer kan beskrives av en enkelt funksjon og ikke nødvendigvis være et sett med ørten punkter i regnearket. Bedre justeringsmuligheter for logaritmiske skalaer i diagrammer. Excel godtar f.eks ikke 3 som nedre grense eller 300 som øvre grense. Grensene må per i dag være tall som går opp i 10^n, der n er et positivt eller negativt heltall. Dette er en meningsløs begrensning. Jeg skulle gjerne også hatt stolpediagrammer der jeg kan bestemme posisjonen til stolpen langs X-aksen. Altså en slags stolpevariant av XY-plottet. XYZ-plott (punkter, stolper, bobler, tråder etc) hadde også vært fint å ha. Mulighet for perspektiv og 3D-lys i 3D-diagrammer hadde sikkert gjort lesbarheten av de mye bedre. Jeg skulle også hatt flere enn 65536 rader og flere enn 256 kolonner, denne begrensningen gjør at man ikke kan behandle litt store importerte datasett. En annen fin mulighet jeg ønsker meg er å kunne opprette 3D-matriser i et regneark. Altså f.eks en boks der jeg kan ha f.eks 10x10x10 celler i et ellers normalt 2D regneark. Kanskje med en fancy 3D-effekt og faner for hver "side" bakover i boksen.

 

I Word skulle jeg gjerne hatt en fungerende stavekontroll. Den som er nå er jo en katastrofe på blandt annet orddeling. Også hadde det vært fint om det var en valgfri modul ala formelredigering som gjør det lettere å skrive kjemiske ligninger. (Formelredigering er ikke spesielt effektivt til matematikk heller. Det er store forbedringspotensialer der også.)

 

En ting jeg gjerne skulle hatt i alle programmene i office-pakken: Åpne og kompatible filformater slik at jeg kan åpne filene i andre produsenters office-programmer og slik at andre kan åpne mine filer uten å nødvendigvis måtte ha M$ sin Office.

 

Office burde inneholdt et OK fotoredigeringsprogram og et OK bildearkiv med mulighet for å legge album på nett. Dette er relativt vanlige kontoroppgaver både hjemme og på jobb, og jeg synes det er synd at det ikke følger med. (Tegning i word og muligheten til å strekke bilder i word er ikke i nærheten av nok)

 

Vel, det var det jeg kom på i farta. Jeg kommer sikkert på mye mer etter hvert.

Lenke til kommentar
I Word skulle jeg gjerne hatt en fungerende stavekontroll. Den som er nå er jo en katastrofe på blandt annet orddeling. Også hadde det vært fint om det var en valgfri modul ala formelredigering som gjør det lettere å skrive kjemiske ligninger. (Formelredigering er ikke spesielt effektivt til matematikk heller. Det er store forbedringspotensialer der også.)

5739165[/snapback]

Ångående formelredigering så innstaller MathType.

 

For øvrig helt malplassert å diskutere generell funksjonalitet i en tråd som omhandler GUI.

Lenke til kommentar

Selv er jeg stor fan av openoffice sitt gui per dags dato. Ikke at jeg selv tror dette vil falle i smak for meg, syns jeg det er bra av microsoft å gå i denne retningen. Særlig dersom det også er muligheter får å velge det "gamle" gui'et. En gang må det komme noe nytt, som vil ta over det gamle, evt. bli utviklet derfra slik jeg ser det. For at noe slikt kan skje må noen "tørre" å innovere hverdagen vår litt. Derfor syns jeg faktisk også det er veldig bra at de prøver. Flopp eller suksess. :-) Selv vil jeg påstå at selvom nye ting faller i smak eller ei, er det grenser på hvor lenge man kan holde på det gamle. Er grensesnittet fleksiblelt, og menyene logisk lagt opp er jeg svært åpen for å iallefall teste det ut. :thumbup:

Lenke til kommentar
En ting jeg gjerne skulle hatt i alle programmene i office-pakken: Åpne og kompatible filformater slik at jeg kan åpne filene i andre produsenters office-programmer og slik at andre kan åpne mine filer uten å nødvendigvis måtte ha M$ sin Office.

Ja, men nå er det vel i praksis svært få som ikke bruker MS office etterhvert? Før kunne det være ett problem dersom du fikk ett vedlegg som var laget i f.eks Lotus 123 eller sendte ett vedlegg til noen med Lotus 123(nå kunne man faktisk gjøre det kompatibelt da, men det skjedde somregel ikke ved første forsøk..). Mht OpenOffice er min erfaring så langt at OpenOffice hvertfall klarer å lese MS Office filer "tilfredstillende", klart at enkelte funksjoner kan være vanskelig å lage helt kompatibelt så lenge MS ikke deler kildekode. Uansett enig at en åpen standard ville vært på sin plass, men tror det vil være vanskelig i praksis.

 

For øvrig helt malplassert å diskutere generell funksjonalitet i en tråd som omhandler GUI.

I utgangspunktet enig, men ny GUI er ikke så veldig interessant egentlig :) Dessuten er det vel nye Office 2007 i sin helhet som blir diskutert?

Lenke til kommentar
En ting jeg gjerne skulle hatt i alle programmene i office-pakken: Åpne og kompatible filformater slik at jeg kan åpne filene i andre produsenters office-programmer og slik at andre kan åpne mine filer uten å nødvendigvis måtte ha M$ sin Office.

Ja, men nå er det vel i praksis svært få som ikke bruker MS office etterhvert? Før kunne det være ett problem dersom du fikk ett vedlegg som var laget i f.eks Lotus 123 eller sendte ett vedlegg til noen med Lotus 123(nå kunne man faktisk gjøre det kompatibelt da, men det skjedde somregel ikke ved første forsøk..). Mht OpenOffice er min erfaring så langt at OpenOffice hvertfall klarer å lese MS Office filer "tilfredstillende", klart at enkelte funksjoner kan være vanskelig å lage helt kompatibelt så lenge MS ikke deler kildekode. Uansett enig at en åpen standard ville vært på sin plass, men tror det vil være vanskelig i praksis.

 

For øvrig helt malplassert å diskutere generell funksjonalitet i en tråd som omhandler GUI.

I utgangspunktet enig, men ny GUI er ikke så veldig interessant egentlig :) Dessuten er det vel nye Office 2007 i sin helhet som blir diskutert?

5745055[/snapback]

 

Det er jo ikke vanskelig å bruke en åpen standard? Det er jo vilja det går på.

 

Ellers er jeg enig med logaritme-innspillet, en totalt meningsløs begrensning, som har irritert meg mang en gang.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar
En ting jeg gjerne skulle hatt i alle programmene i office-pakken: Åpne og kompatible filformater slik at jeg kan åpne filene i andre produsenters office-programmer og slik at andre kan åpne mine filer uten å nødvendigvis måtte ha M$ sin Office.
Ja, men nå er det vel i praksis svært få som ikke bruker MS office etterhvert? <...>

5745055[/snapback]

Jeg har inntrykk av at M$ Office-andelen har begynnt å gått ned fordi mange skoler har gått over til Skolelinux eller bare Windows med OpenOffice. Jeg tror en del offentlige og private bedrifter også har gått over til OpenOffice. Hvis jeg skulle gjette ville jeg gjettet på at markedsandelen til M$ Office i norge har gått ned fra ca 98 til 97% det siste året. På verdensbasis er sikkert markedsandelen ennå lavere.

Lenke til kommentar
Men bra at verden går fremover og at de tenker litt nytt - synes det lignet en del på Office til Mac jeg :)

5732221[/snapback]

 

Ikke for å dra i gang en Windows vs. Mac OS X-debatt her, bare for å ha det sagt EN GANG FOR ALLE! :-P

 

Jeg er en Switcher (fra Windows til Mac OS X for et drøyt år siden), og har hatt Microsoft Office 2004 for Mac siden den gang.

 

Det som slo meg når jeg leste denne artikkelen var nettopp det du sier, Doogle -- "Disse funksjonene har jeg jo i dag!"

 

Ribbon er blant annet en del av MS Office 2004 for Mac, og fungerer likedan der.

 

Nå er vanligvis ikke Microsoft kjent for å gjøre mest mulig cutting edge-utvikling på Mac, men her ser det virkelig ut som om de har tenkt "her har vi noe bra vi kan ta med oss fra Mac-plattformen og gi til de som bruker Windows". Og det er jo bra. Så får OS-debatten forbli flamebait, men tas i en annen tråd (som alltid skjer).

 

Kan jo anbefale de nyfikne et besøk på en eller annen Mac-butikk og se litt på Office 2004, bare for å se hva som rører seg på den plattformen også. Uten at jeg skal peke så forferdelig mye, så kan jeg vel si at enkelte har erfaringsmessig forsøkt å diskutere ting på dette forumet uten selv å ha prøvd det... :-P

 

Og en gang til, to ganger for alle: DETTE VAR IKKE ET INNLEGG I WINDOWS vs. OSX-DEBATTEN! No flaming, if you'd be so kind... *sigh*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...