Gå til innhold

Forksjellige minnebrikker nekter å samarbeide


srbz

Anbefalte innlegg

Kan jeg blande minnehastighet? (Elendil)

Du kan fint blande DDR minne akkurat som det måtte passe, husk då på at systemet

vil køyre på hastigheten til den treigaste brikken. Har du feks. ei brikke med PC2100 og ei med PC3200 vil systemet bare køyre med PC2100 hastighet.

Ja, det tenkte jeg også da jeg satte i gang med å bygge pc for en kompis av meg. Han har noe gammelt og noe nytt, men det skulle gå fint tenkte jeg.

 

Abit BE-7 < gammel

Geil 512MB DDR PC3200 < ny

TwinMos 512MB DDR PC2700 (sikkert noe slikt) < gammel

...er noe av det han har kjøpt. Og vi har havnet i den heldige situasjon at begge brikkene fungerer helt fint hver for seg, men ikke sammen. Da står den og stamper etter "Memory testing: (x antall) kB ok", og nekter å gå videre. Minnehastigheten er ikke så viktig, men han skulle gjerne ha brukt begge brikkene. Noen som vet hvorfor disse ikke vil fungere sammen og evt. hva vi bør gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok litt optimistisk å si at man kan blande som man vil, sjansen for at ting ikke virker er mye høyere med to forskjellige brikker enn to like. Dere kan prøve å sette tidsintervallene til minnet høyere enn de er nå (CL, TRCD, TRP, TRAS) i BIOS, og hvis ikke det er nok, sette MHz lavere.

Lenke til kommentar

Det kan gå å få to ulike brikker til å kjøre sammen, men sannsynligheten for at det ikkje skal virke ser ut til å være større. det er sannsynligvis noen timings som ikkje går isammen, og det kan være veldig vanskelig og tidkrevende å finne ut av. I værste fall er det innstillinger som ikkje lar seg stille på det hovedkortet.

 

Dere kan være heldige og få det til, men eg tror ikkje dere klarer det. Og uansett vil det kreve mye fikling i bios og ta lang tid. Like greit å kjøpe ett nytt sett med dualchannel ram, det koster så lite at det er verdt det ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...