Gå til innhold

Homofil og kristen!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Pricks: GT er kanskje ikke like viktig som NT (for meg), men GT er viktig for nettop å forstå NT. Jesus forklarer troens forandringer i NT, bla. at en øye for en øye er ikke lenger gyldig, og kvinner og menn er likestilte i troen på gud, jesus og den hellige ånd (dvs. Kristendommen).

 

HalTan: Gud skapte også indirekte muligheten for bl.a. mord, voldtekt osv. men det gjør det ikke rett. Vi har muligheter nettop fordi vi er skapt med fri vilje, mao. det er utav menneskets egen vilje/behov homosexualitet praktiseres og ikke Gud som forhåndsbestemte han/hun skal ha homosexualitet som sin legning.

 

Jeg har full rett til å nekte å tro på at homosexuale deler min religion nettop fordi kristendommen er en tilgivende tro. At synden å utføre homosexualitet tilgis må den homosexuelle innse det er en synd, og be om syndenes forlatelse.

 

Bottom line: En kan ikke bli frelst/få syndenes forlatelse og samtidig leve i synd uten å slutte å synde. For å sammenligne kan en drapsmann få tilgivelse for syndene hans hvis han oppriktig tror på Jesus og hans frelse, og ikke lenger dreper.

 

Ps: Når det gjelder tolkninger er Jesus og Muhammed alltid sentrale, siden de er selve kjernen i kjernen i religionen. Figurer som Jesu' Mor er ikke sentralt for selve religionen og varierer fra tolkning til tolkning.

 

Munch: At mange kristne er konservative har ingenting med saken å gjøre. Politikk og religion hører ikke sammen, og en skal ei heller ikke si at alle som er kristne er konservative. Kristne har ikke meningene de har fordi de er kristne, men de er kristne pga. meningene de har. Det samme med muslimenes Shia og Sunni indelinger der de er uenige om hvem av Muhammeds sønnesønner var den rette arvingen.

 

Izte: Religionen Kristendommen "utestenger" ingen. Du kan ikke kreve medlemskap i en religion og motstride dens grunnverdier. Ikke kritiser Kristendommen som utenforstående og kreve at kristne skal bøye seg til meningene dine :no:

 

Ikke tro at Kristendommen kommer med egen klubb og fordelskort som du nå måtte tro om du vil. Det er ingen menneskerettighet å være medlem av hvilken som helst religion, gå og les misjonsbefalingen og se at målet er at alle hører evangeliet og ikke at alle skal eller må bli kristne.

Lenke til kommentar

Jeg påstår ikke å kunne ane det minste av guds vilje. Nettop fordi han er allmektig, har vi ikke sjans i havet til å forstå alt gud gjør eller har gjort. Men det er jo nettop hva tro er for noe... at vi ikke tviler og setter spørsmål på alt vår herre gjør.

 

Gud tar ikke valgene for oss, ellers ville hele eksistensen være meningsløst og motsige det han har lært oss.

Lenke til kommentar
Izte: Religionen Kristendommen "utestenger" ingen. Du kan ikke kreve medlemskap i en religion og motstride dens grunnverdier. Ikke kritiser Kristendommen som utenforstående og kreve at kristne skal bøye seg til meningene dine  :no:

 

Ikke tro at Kristendommen kommer med egen klubb og fordelskort som du nå måtte tro om du vil. Det er ingen menneskerettighet å være medlem av hvilken som helst religion, gå og les misjonsbefalingen og se at målet er at alle hører evangeliet og ikke at alle skal eller må bli kristne.

5669215[/snapback]

Religioner utvikler seg stadig vekk, og jeg regner med at mange sa det samme som deg når kvinners rettigheter var omdiskutert på sin tid (i forhold til kristendommen i Norge, f.eks). Ting som dette handler om menneskeverd, og er så absolutt noe som burde gjøre noe med. Troen på gud er en ting, men utvikling er noe annet. Jeg syns ikke vi kan tillate at religioner skal hemme utviklingen med tanke på like rettigheter og syn.

Lenke til kommentar

Soklart, det står jo i kristendommen, både i nye og gamle testamentet at homofile er ein synd. Så DET kan ikkje gå.

 

Men, i retrospekt, så er vel kristendommen ein populær religion innanfor slavehandling, for det står jo òg i gamletestamentet at slaver det er akseptert det.

 

Ephesians 6:5

Servants, be obedient to them that are your masters according to the flesh, with fear and trembling, in singleness of your heart, as unto Christ.

 

Det står faktisk mange rare ting i bibelen. Visste du at handikapa folk er ein synd mot gud? Fortell det til den neste blinde eller døve mannen du finn:

 

"Whosoever ... hath any blemish, let him not approach to offer the bread of his God. For whatsoever man he be that hath a blemish, he shall not approach: a blind man, or a lame, or he that hath a flat nose, or any thing superfluous, Or a man that is brokenfooted, or brokenhanded, Or crookbackt, or a dwarf, or that hath a blemish in his eye, or be scurvy, or scabbed, or hath his stones broken; No man that hath a blemish of the seed of Aaron the priest shall come nigh to offer the offerings of the LORD made by fire: he hath a blemish; he shall not come nigh to offer the bread of his God. ... Only he shall not go in unto the vail, nor come nigh unto the altar, because he hath a blemish; that he profane not my sanctuaries." -- Leviticus 21:17-23

 

Og eg håper ikkje at dei kvinne har FRIDOM og sånne syndige ting som det...

 

Genesis 3:16

Unto the woman he said, I will greatly multiply thy sorrow and thy conception; in sorrow thou shalt bring forth children; and thy desire shall be to thy husband, and he shall rule over thee.

Lenke til kommentar

Hinter igjen frem til Jesu utalelser om likeverd mellom kjønnene i NT, kristendommen er ikke en kvinne-undertrykkende religion men samfunnene den eksisterer i kan muligens være/har vært det. Kvinnerettighetskampen har altså ingenting med religionen å gjøre men med samfunnet selv, mennesker lager seg selv regler og normer utenom religionen sin selv om de/vi/oss kan skylde på religionen som årsak som f.eks. kjønnslemlestelse i Somalia.

 

Hvordan hemmer Kristendommen utviklingen i det norske samfunn per idag? Og hva vil du "gjøre noe med" med kristnes syn på menneskeverd? Det er ikke sikkert alle i verden deler ditt syn på menneskeverd eller vil dele den og ingenting tilsier at ditt syn er bedre enn noen andres, men igjen: du kan ikke tvinge på humanistiske verdier eller noen andre verdier forsåvidt på en religion. Homofili er såvidt jeg vet akseptert i det norske samfunn og det som er "akseptert" følger de fleste i samfunnets meninger, men en i en trosamfunn fungerer ting annerledes, altså det er kun de troende som bestemmer og ikke de ikke-troende dvs. utenforstående som deg.

 

Som du sa: "Troen på Gud er en ting, utvikling er en annen", altså kristnes tro har ingenting å si om homofile har det godt eller ikke i det norske samfunnet.

Lenke til kommentar
Jeg tenker ikke så mye over relgion, men er forsåvidt kristen. Har ingenting i mot homofile, og personlig synest jeg det er latterlig å bedømme et menneskes verdi ut i fra hvem vedkommende faller for. I prinsippet er homofobi akkurat det samme som rasisme.

 

EDIT: Folk flest vokser fra homofobi samtidig som de vokser fra: "Se en levende bæsj!", eller "Min far er sterkere enn din far, for faren min er politimann!"

5665858[/snapback]

 

 

Du som kristen burde vite at homofobi hører med til kristendommen, det står i bibelen at homofilie skal dø vist de har seg med mann som de har seg med en kvinne.

5665889[/snapback]

Hmm, å nei, homofile dør! Alle skal jo dø engang uansett, så whats the deal.

 

Og joda, det er så flott uten prevasjon! NOT.

Tenk deg resultatet gutt!

Å jada, du har to gode eksempler og det er litt fattige land i Afrika og Kina. HINT,HINT!

Verden hadde jo blitt et så mye bedre sted å leve, med et folketall på 12 milliarder? :thumbdown:

 

Må ikke følge allt blindt det som står i bibelen, det er akkurat (nesten ivhertfall) det ekstremister gjør! :whistle:

Lenke til kommentar
Jeg påstår ikke å kunne ane det minste av guds vilje. Nettop fordi han er allmektig, har vi ikke sjans i havet til å forstå alt gud gjør eller har gjort. Men det er jo nettop hva tro er for noe... at vi ikke tviler og setter spørsmål på alt vår herre gjør.

Hvordan kan vi ha fri vilje hvis fremtiden allerede er kjent?

 

Soklart, det står jo i kristendommen, både i nye og gamle testamentet at homofile er ein synd.

Hvor i NT står det?

Lenke til kommentar

Rom.1:26-27

For this cause God gave them up unto vile affections: for even their women did change the natural use into that which is against nature. And likewise also the men, leaving the natural use of the woman burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet.

 

Dette er litt vanskeleg lese-stoff, men dette er då frå brevene som Paulus skreiv til Rom. Romabrevene, altså. Men Paulus, den fyrste kristne teologen, definerte homofili som ein synd. Ein skrekkeleg synd.

 

For meir informasjon om diverse ting som Bibelen seier, gå her: http://skepticsannotatedbible.com/says_about/index.htm

Lenke til kommentar

For å si det veldig enkelt: om jeg kunne velge mellom en verden uten homofile eller en verden uten religiøse/religion så ville jeg valgt det siste.

 

Når det kommer til homofile kristne så er det sikkert et syn de har på hva som er synd og de syns ikke at sin egen sexualitet er synd. De tolker bibelen på sin måte som de fleste andre kristne. Det er utrolig mye som står i bibelen som de fleste kristne tar stor avstand fra men fortsatt så tror de og det er fordi de velger å ignorere det de ikke liker.

 

Strengt tatt så er det jo bare å starte en ny "kristen" religion der homofili er greit. Står det ikke noe sånt som at gud har sagt at reglene vi har på jorda skal også gjelde i himmelen? Det vil vel si at om kristne bare fikser litt på eventyret sitt så vil faktisk det bety at homofili ikke er synd lenger...

Endret av anal_fabet
Lenke til kommentar

Hvem er det som egentlig bestemmer alt det som står i bibelen ?

 

 

Hvis gud synes det er en synd at folk er homo, hvorfor ikke gjøre noe med det selv ?

 

 

Hvem har sagt at det er menneskene idag som skal gjøre noe med homofili ?

(altså omvende folk).

 

 

Personling synes jeg det er enda mer rart at det er folk som er kristne OG homo.

Men jeg bryr meg ikke, ettersom de har lov til å gjøre som de selv vil, så lenge de ikke gjør noe galt.

Lenke til kommentar
Hvem er det som egentlig bestemmer alt det som står i bibelen ?

 

 

Hvis gud synes det er en synd at folk er homo, hvorfor ikke gjøre noe med det selv ?

5672213[/snapback]

paven har sikkert lov til å adde ting litt som det passer han, de som nedtegnet bibelen har sikkert også hatt en finger med i spillet.

og ikke minst oversetterne.

Så er det vek en og annen prest som har sett sitt snitt til å skaffe seg litt stål (hihi, stål^^)

Lenke til kommentar
Er fremtiden 100% kjent? Gud kan ikke manipulere oss på den måten dersom vi har fri vilje...

Så Gud er ikke allmektig likevel da? For var han allmektig så ville han jo kunne se inn i fremtiden.

 

Enten er Gud allmektig og vi har ikke fri vilje, eller så er ikke Gud allmektig, og vi har muligens fri vilje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...