Gå til innhold

Den store X-Files tråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

X-FILES er helt klart min favoritt serie gjennom tidene!

har alle 9 sesongene pluss begge filmene

 

Selv om Mulder er kjekk og alt det der, må jeg faktisk si at scully er favoritten, hun gjennomgår på en måte en mye større utvikkling gjenom serien enn mulder, og det gjør henne mer til "individet", mens mulder holder litt på "typen"...

 

Beste episodene er helt klart (for min del)

 

Bad blood (5) og Jose Chung's 'From Outer Space' ( jeg ler meg hjæl!)

Milagro

Never again

Ice (1)

 

must see ;)

 

Ellers syns jeg den siste x-files filmen "I want to belive" var ... litt .. spesiell.. det føltes litt som om Mulder og Scully var to heeelt andre karakterer, det er vel naturlig, etter så lang tid, men filmen hadde ikke helt den samme følelsen som sesongene og fight the future..? jeg skal ikke si at jeg ikke syns den var bra, for det syns jeg helt klart, var bare annerledes... =)

 

Og om noen virkelig ikke vet hva x-files er... sjekk linken nedenfor.. =)

 

http://www.youtube.com/watch?v=2tarnJWXduk

Endret av camracam
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

gled deg!! =)

 

må ærlig si at jeg ikke vet hva CGI-effekter er fornoe, men nå begynte jeg å lure ;)

 

frem til sesong 3 er det vel noe 80-90 style over det hele, men på en sjarmerende måte ;) hmmm... lurer på om jeg skal begynne på sesong 1 igjen snart... haar ikke tid.. meen.. =)

Lenke til kommentar
Nå har jeg endelig kjøpt sesong 1 av X-Files, og jeg har enorme forventniger. Jeg lurer bare på en ting, bruker de CGI-effekter?

 

Effektene er vel kanskje ikke helt overveldende, spesielt med tanke på at serien er fra tidlig 90-tall, men dersom serien faller i smak hos deg spiller dette ikke noen særlig stor rolle. Du har mye og glede deg til.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 1 år senere...

Da har jeg også begynt å se på X-files igjen. Husker godt jeg så mange episoder av de første 2-3 sesongene når det gikk på tv i "gamle dager". Likte serien veldig godt den gangen.

 

Har hatt sesong 1 i hylla i flere år, men fikk ikke startet på den før nå nylig. Synes serien holder seg veldig bra og den fungerer glimrende enda.

 

Har bestilt ses 2,3 og 4 foreløpig. Det blir en fin og skummel høst å se frem til :!:

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

På tide å fyre opp denne tråden igjen! :D

 

I disse dager foregår det en HD-remaster av X-Files; de har leita frem de originale filmrullene og scannet dem i widescreen i høy kvalitet. Jeg har lasta ned et par episoder og må bare si at det ser helt utrolig ut! Det er nesten som å se serien på nytt. Det er så mange detaljer jeg aldri har lagt merke til før, fargene er krystallklare (ikke blasse og slørete som det var før), og bildet er sylskarpt. Merker først nå at cinematografien i denne serien var på topp allerede fra starten av. Ser man bort fra noen av effektene (som er i samme kvalitet), så er det ikke mye igjen av "cheesy 80/90-talls"-preget lenger, det er nesten som en ny serie.

 

Det som trekker litt ned er at noen av scenene, inkl. alle scener med digitale effekter er i den originale kvaliteten. Det er heldigvis ikke så mange av disse per episode. Lyden er såvidt jeg kan høre også den samme, og altså ikke helt optimal.

 

Merkelig nok er det en tysk tv-kanal som har tatt på seg å gjøre dette, men episodene er heldigvis på engelsk. Så langt har de sendt sesong 1 i HD, og holder på å sende sesong 2 nå. Forhåpentligvis fører dette før eller senere til en blu-ray release av serien, det hadde vært knall.

 

edit: La ved noe eye-candy fra "Blood" (S02E03). Sesong 2 har mer stabil bildekvalitet vil jeg si.

post-40145-0-26488700-1400454662_thumb.png

post-40145-0-70091800-1400454678_thumb.png

post-40145-0-36960900-1400454693_thumb.png

post-40145-0-94440800-1400454706_thumb.png

post-40145-0-12401600-1400454919_thumb.png

post-40145-0-46888500-1400454930_thumb.png

Endret av Jaffe
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bare sånn for å illustrere forskjellen, se her (hold musepekeren over bildet for å se HD-utgaven av samme stillbilde).

 

Som man ser her mister man noe av bildet øverst og nederst, men får mer på sidene. Det er litt uenigheter blant folk om det hadde vært bedre å beholde 4:3-formatet, slik det var ment å være. Jeg syns det tar seg bra ut i 16:9, selv om bildet kan være litt tomt på sidene i noen av scenene. Det gir i alle fall serien et mer filmaktig preg, slik Chris Carter har uttalt at han ønsket at X-Files skulle ha.

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Har truffet hele gjengen (Scully , sigarettmannen , Krycek & Skinner) bortsett fra Mulder. Synd at dusørjegern kansellerte London i sommer , hadde vært kult å møtt han.

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Det er blitt gjort offisielt (for en stund siden) at Fox skal lage en ny X-Files miniserie (6 episoder) med David Duchovny og Gillian Anderson tilbake i hovedrollene :). I tillegg er sigarettmannen og Skinner bekreftet. Jeg har litt blandede følelser om dette; hvor relevant er X-Files i dag? De må kanskje, og vil antagelig, gjøre noen grep for å gjøre serien lettere å følge for nye seere, samtidig som "fansen" vil ha sitt også. Blir spennende å se hvertfall.

 

HD-remasteren har også begynt å komme på amerikansk Netflix nå, så langt er sesong 1 og 2 i HD, men antagelig kommer det flere snart. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...